Beşiktaş'tan derbi zaferi

Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş, Galatasaray'ı deplasmanda mağlup etti.

Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş, Galatasaray'ı deplasmanda mağlup etti. 

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 4. hafta karşılaşmasında derbide Galatasaray Nef ile Beşiktaş Emlakjet kozlarını paylaştı. Kıran kırana geçen derbiyi konuk ekip 67-74’lük skorla galip ayrıldı.

Beşiktaş Nef ilk galibiyetini alırken Galatasaray Nef ise 3. yenilgisini yaşadı.

Galatasaray’da Sadık Emir Kabaca 11 sayı – 5 ribaund – 3 asist ile oynarken Göksenin Köksal 10 sayı – 2 ribaund, Dee Bost da 16 sayıyla mücadele etti. Raymar Morgan ve Dylan Ennis 8, Angelo Caloiaro da 6 sayıyla maçı tamamladı.

Beşiktaş’ta Jordan Usher 17 sayı – 4 ribaund ile öne çıkarken Gediminas Orelik 13 – 9 ribaund ile Okben Ulubay 13 sayı – 3 ribaund, Matt Coleman 8, MCormack de 8 sayı – 16 ribaund ile mücadele etti.

Maçın hikayesi:

Derbinin ilk sayıları Göksenin Köksal‘dan gelirken Beşiktaş Emlakjet, Okben Ulubay ve Matt Mooney’in üst üste üçlükleriyle skorda 2-8 öne geçti. Ev sahibinin skor üretmekte zorlandığı bölümde Beşiktaş, Orelik’in üçlüğüyle skoru 2-11 yaptı ve Galatasaray’a molayı aldırdı. Galatasaray Nef, Dylan Ennis ve Göksenin Köksal ile skor üretirken konuk ekip Orelik ile hücumda etkili olmaya devam etti: 7-16. Derbide ilk çeyrekten çift haneyi bulan Orelik, siyah-beyazlıları hücumda taşıyan isim olurken konuk takım ilk 10 dakikayı 16-21 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Dee Bost önderliğinde iyi başlayan Galatasaray Nef, farkı 1’e indirdi: 24-25. Beşiktaş Emlakjet, Matt Money ve Matt Coleman ile hücumda etkili oldu: 24-29. İkinci çeyrekte dış atışlarda etkili olan Dee Bost skoru 30-30’da eşitledi. Kıran kıran geçen derbide Galatasaray Nef, Sadık Emir Kabaca’nın basket-faulüyle skorda 35-34 öne geçti. Göksenin Köksal ve Yunus Emre Sonsırma’nın dış atışlarıyla rüzgarı arkasına alan Galatasaray, soyunma odasına 43-38 önde girdi.

Derbide ikinci yarıya iyi başlayan Beşiktaş oldu. McCormack’in üst üste sayılarıyla ikinci yarıya başlayan siyah-beyazlılar, Jordan Usher ile skorda 43-44 önde geçti. Galatasaray’ın skor üretmekte zorlandığı bölümde Beşiktaş, Okben Ulubay’ın üçlüğüyle skoru 45-51 yaptı. Hücum yönünden oldukça kısır geçen çeyreği konuk ekip Beşiktaş, 46-51 önde tamamladı.

Son çeyreğe agresif bir şekilde başlayan Galatasaray Nef, Sadık Emir Kabaca’nın smacıyla farkı 2’ye indirdi: 52-54. Beşiktaş Emlakjet, Okben Ulubay ve Jordan Usher ile etkili olurken skoru da 54-61’e getirdi. Bu bölümde Galatasaray Nef, Raymar Morgan’ın birebileriyle skor üretmeye çalışırken Beşiktaş, Jordan Usher ile farkı çift hanelere çıkardı: 56-67. Galatasaray Nef, Raymar Morgan ve Dee Bost’un sayılarıyla farkı tek hanelere indirdi: 60-67. Beşiktaş’ın skor üretmekte zorlandığı bölümde sarı-kırmızılılar Dee Bost ile farkı 3’e indirdi: 64-67. Maçın bitimine son bir dakika kala Galatasaray, Dee Bost’un üçlüğüyle farkı 2’ye indirdi: 67-69. Beşiktaş’ta Orelik kritik anda üçlüğü yolladı ve son 41 saniyeye takımını 67-72 öne geçirdi. Beşiktaş skor üstünlüğünü korudu ve derbiden 67-74 galip ayrıldı.

Çeyrek skorları: 
1. çeyrek: 16-21
2. çeyrek: 43-38
3. çeyrek: 46-51
4. çeyrek: 67-74

Eurohoops.net

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI