Beşiktaş'tan Flaş Karar; Kartal Yuvası Mağazaları Kapanıyor

Beşiktaş Yönetimini'nin yönetimin planladığı en önemli operasyon Kartal Yuvası mağazaları için...

Beşiktaş Yönetimi, önümüzdeki dönemde kulüpte yeniden yapılandırma hamlelerine girişmeye hazırlanıyor. Siyah beyazlılar, büyük bir tasarruf hamlesine girişecek ve bu çerçevede radikal adımlar atılacak. Bu hamleler, futbol takımından personel ve kulübün çeşitli operasyonlarına kadar uzanacak.

Pandemi nedeniyle geciken operasyonlar için önümüzdeki günlerde kollar sıvanacak. Yönetimin ilk hedefi futbol takımının yıllık bütçesini 30-32 milyon Euro aralığına çekmek. Bir diğer hamle de kulübün genelinde tasarrufa gitmek.

Pandemi süreci de yol gösterdi

Beşiktaş Yönetimini'nin yönetimin planladığı en önemli operasyon Kartal Yuvası mağazaları için... Kulübün ikinci başkanı, iletişim ve yeniden yapılandırmadan sorumlu yöneticisi Adnan Dalgakıran'ın ortaya attığı fikir, başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu üyelerince de benimsenirse, lisanslı ürün satışında sanal mağazacılığa geçilecek! Sadece İstanbul'da stat başta olmak üzere, bir kaç ana noktada fiziki mağaza bulunacak. Bunun dışındaki tüm mağazaların kapatılması ve internet üzerinden online satış modeline geçilmesi hedefleniyor. Pandemi sürecinde birçok sektörde online satışa geçilmesi ve toplumda bu yöndeki tüketim alışkanlığının hızla gelişmesi de Dalgakıran'ın planını güçlendiriyor.

2001'de BJKSTORE adıyla kurulan mağazaların adı 2007'de Kartal Yuvası adını aldı. 33'ü İstanbul olmak üzüre Türkiye genelinde toplam 97 mağaza ve 2 de online Kartal Yuvası bulunuyor. Bu mağazalar çok büyük operasyonel maliyetleri ve harcanan mesaiye karşın, çok da kârlı bir yatırıma dönüşmüş değil. Bazı dönemler üç büyük kulüp ortak mağaza konspetipe bile geçmeyi düşünmüştü ama uygulamaya geçmedi. Diğer yandan Kartal Yuvası'na dair geçmiş yönetim dönemlerinde çeşitli yolsuzluk iddiaları da ortaya atılmıştı. İşte Çebi yönetimi, mağazaları fiziki yapıdan sanal bir yapıya geçirip başarılı olursa, ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'ye de örnek olabilir.

99 mağazadan gelir 76 milyon lira

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen son finansal rapora göre, 1 Haziran 2019 ila 29 Şubat 2020 arasında 2'si sanal toplam 99 Kartal Yuvası mağazının geliri 76 milyon 198 bin lira. Bu tutar, bir önceki mali dönemdeyse 96 milyon 210 bin liraydı. Lisanslı ürün satışları özellikle futbol takımının başarılarına göre iniş ve çıkışlarda büyük farklılık gösterebiliyor.

ERDAL CÖMERT - AJANSSPOR

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI