Beşiktaş'tan Josef de Souza tepkisi

Beşiktaş, Fenerbahçeli futboculara verilen cezaları üstü kapalı eleştiren bir açıklama yaptı

Beşiktaş JK'nın spor hukukunda yaşanan güvensizlik ve adaletsizlik konusundaki açıklaması şu şekilde:

Türkiye’de spor hukukunun giderek değersizleştiği, standardının kaybolduğu ve adalete olan güvenin sarsıldığı bir dönemdeyiz.

Her geçen gün maç sayısının arttığı, fikstürlerin yoğunlaştığı gerçeği göz önüne alındığında, çağdaş spor hukukunda kararların hızlı bir şekilde alınması gerekmektedir. Bu kararlar, doğru ve evrensel standartlara dayalı olmalıdır. Ne yazık ki, Türkiye Futbol Federasyonu bu konuda aldığı kararlarla güveni sağlamaktan uzaktır.

Bir sporcuya dudak okuma yöntemiyle kural değiştirilerek 6 maç ceza verilmesi, bir diğer sporcunun sahaya inen taraftarı korumak amacıyla uzaklaştırılması nedeniyle ceza alması gibi olaylar, spor hukukunda ciddi sorgulanmalara neden olmuştur.

Türk futbolu, Josef de Souza olayında yaşananlar gibi durumları dikkate alarak içtihatlar oluşturmalı ve spor hukukunu güncel gelişmelere göre güncellemelidir. Ancak maalesef, genel itibariyle kuralların titizlikle ele alınmadığı görülmektedir.

Geçmişe kıyasla alınan kararlar, gelecekte adaletin tesis edilebileceği umudunu zedelemiştir. Kuralların kişilere veya kulüplere göre değişmesi, Türk futbolu adına ciddi bir kaygı kaynağıdır.

Saygılarımızla,

Beşiktaş JK



EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI