Beşiktaş'tan Muhteşem Geri Dönüş

FIBA Şampiyonlar Ligi’nin 6. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, Almanya’da Telekom Baskets Bonn’u deplasmanda devirdi

Beşiktaş Sompo Japan, üçüncü çeyrekte çok kötü oynasa da son çeyrek müthiş bir geri dönüş yaptı ve Boatright‘ın kritik basketiyle rakibini 73-74 mağlup etti.

Telekom Baskets Bonn, karşılaşmaya üç sayı çizgisi gerisinden denemelerle başlarken Bartolo ve Joshua Mayo ile isabetler buldu, Beşiktaş Sompo Japan’ın cevapları D.J. Strawberry ile geldi. Augusto Lima, smacıyla skora 9-9‘luk dengeyi getirirken Durusic ve Diebler‘ın karşılıklı üçlükleri sonrası skor 12-12‘ye geldi. Durusic ve Boatright‘ın üçlükleri üstün olan tarafı sırayla değiştirirken Diebler ve Strawberry‘den gelen üçer sayılık hücum sonrası skor 18-25‘e geldi ve Bonn molası geldi. Moladan Diebler’ın turnikesi ile dönülürken karşılık Curry ve Gamble’ın 5-0’lık serisiyle geldi. Earl Clark‘ın 3 sayılık isabetiyle ilk periyot Beşiktaş Sompo Japan’ın 23-30‘luk üstünlüğüyle sona erdi.

Siyah beyazlılar ikinci çeyreğe Diebler’ın üçlüğüyle girse de Bonn, 5-0’lık bir seriyle farkı tekrar 5’e indirdi (28-33). Alman ekibi bu dönemde riskler alırken Beşiktaş bunları özellikle Kyle Weems ile değerlendiremedi. Siyah beyazlılar Sertaç’la etkili olmaya çalışsa da Bonn, pota altını iyi değerlendirerek farkı 4’e kadar indirince koç Ufuk Sarıca mola aldı (39-43). İlk yarı da temsilcimizin 3 sayılık üstünlüğüyle tamamlandı (41-44).

Beşiktaş Sompo Japan ikinci yarıya da müsait atışları kaçırarak başlayınca Bonn, Gamble’ın önderliğinde 6-0’lık bir seri yakalayarak öne geçti (47-44).  Siyah beyazlıların temposuzluğu sonucu momentum tamamen ev sahibine geçti ve fark da 7’ye çıkınca Ufuk Sarıca‘nın molası gelmek zorunda kaldı (53-46). Beşiktaş çeyreğin ilk 9 dakikasında sadece 2 sayı üretebildi ve hücumun her noktasında çok büyük problemler yaşadı. Ev sahibi ekip de bunu iyi değerlendirerek farkı çift hanelere çıkarttı (60-46). Çeyreğin sonunda Clark ve Weems’in basket faulleriyle biraz olsun kıpırdanma oldu ve son periyoda ev sahibi ekibin 11 sayılık üstünlüğüyle girildi (63-52).

Son çeyreğe ön alanda baskı yaparak başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Weems ve Kenan’ın sayılarıyla farkı 5’e kadar indirdi (66-61). Bonn, siyah beyazlıların baskısını aştığında ise arkada boş alanlar buldu ve buralardan bulduğu sayılarla son 5 dakikaya 7 sayı önde girdi (71-64). Kyle Weemssahanın her iki yanında da oyuna ağırlığını koydu ve siyah beyazlılar 5-0’lık bir seriyle bitime bir buçuk dakika kala farkı 1’e indirmeyi başardı (73-72). İki takım da peş peşe hücumlardan boş dönerken Weems’in bomboş üçlüğü kaçırmasının ardından hücum ribaundunu alan Boatright, 3 saniye kala Beşiktaş’ı öne geçirdi (73-74). Bonn son çeyrekten boş dönünce temsilcimiz muhteşem geri dönüşünü galibiyetle süsledi.

Beşiktaş Sompo Japan bu sonuçla 5.galibiyetini alırken Telekom Bonn ise 5.mağlubiyetini aldı.


www.eurohoops.net

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI