Beşiktaş'tan Şaşırtan Yenilgi

FIBA Europe Cup D Grubu ilk maçında Beşiktaş Edkek Basketbol Takımı, CSM CSU Oradea ile karşılaştı.

FIBA Europe Cup D Grubu ilk maçında Beşiktaş Edkek Basketbol Takımı, CSM CSU Oradea ile karşılaştı. Akatlar Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Rumen ekibi Oradea 91-83’lük skorla kazandı. 

Gruptaki ilk yenilgisini yaşayan Beşiktaş, ikinci maçında Perşembe günü BC CSU Sibiu ile karşı karşıya gelecek. Akatlar Spor Kompleksi'nde oynanacak olan mücadele 18.00’da başlayacak.

Beşiktaş’ta 27 dakika sahada kalan Alperen Şengün 25 sayı ile mücadele ederken Şehmus Hazer 11, Blackmon da 9 sayıyla oynadı.

CSM CSU Oradea’da Dragan Zekovic 20 sayıyla takımın en skore ismi olurken Aaron Broussard da 15 sayıyla mücadele etti.

Maçın Hikayesi:

 Beşiktaş Alperen Şengün’ün pota altındaki etkili oyunuyla maça iyi başladı ve 5-0’lık seri yakaladı. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan çeyrekte skor üstünlüğü devamlı el değişirken siyah-beyazlı takım, Stephen Holt’u durdurmakta zorlandı ve ilk 10 dakikayı 24-22 geride tamamladı.

İkinci çeyrek de başa baş bir mücadeleyle başlarken temsilcimiz Beşiktaş’ta Alperen Şengün’ün üçüncü faulü alarak kenara gelmek zorunda kalmasının ardından siyah-beyazlılar savunmada ve hücumda etkinliğini kaybetti. Hücumda skor üretmekte zorlanan Beşiktaş, savunmada ise Aaron Broussard’ı durdurmakta zorlanınca fark açıldı. İlk yarının son hücumunda Mehmet Yağmur’un kaybettiği topun ardından Holt turnikeyi bıraktı ve ilk yarının sonucunu tayin etti: 51-40.

Üçüncü çeyreğe çok iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, 11-0’lık bir seri ile farkı kapatarak skoru eşitlerken CSM CSU Ordaea, Aaron Broussard’in skorlarıyla yeniden öne geçti. Başa baş bir mücadeleye sahne olan çeyrekte siyah-beyazlılar Alperen Şengün ile etkili oldu ve farkı kapattı. Kıran kırana geçen periyodu Oradea 67-63 önde tamamladı.

Son çeyreğe iyi başlayan taraf Oradea oldu. Beşiktaş’ın hücumda skor üretmekte zorlandığı çeyreğe 10-3’lük seriyle başlayan Oradea, Dragan Zekovic’ın sayılarıyla farkı çift hanelere çıkardı ve skoru 77-66’ya getirdi. Temsilcimiz Beşiktaş farkı kapatmaya çalışsa da Alperen Şengün’ün 5. faulünü alarak oyun dışı kalmasının ardından farkı kapatmakta zorlandı ve Oradea karşılaşmayı 91-83’lük skorla kazandı.

Çeyrek skorları:
1. çeyrek: 24-22
2. çeyrek: 51-40
3. çeyrek: 67-63
4. çeyrek: 91-83

Haber: Eurohoops.net

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI