Beşiktaş'tan Ufuk sarıca açıklaması

Ufuk sarıca ile yolları ayırmak isteyen Beşiktaş yönetim kurulu flaş bir açıklama yaptı.

Beşiktaş Basketbol Şube Sorumlusu Cihat Kumuşoğlu, Basketfaul'un sorularını yanıtlarken, "Ufuk Sarıca konusunda TBF'nin bir karar vermesi gerekiyor. Hocamızdan çok memnunuz ama iki tarafta birden çalışması bize zarar veriyor." dedi.

Kumuşoğlu'ndan pasajlar şöyle...

* Ufuk Sarıca'ya geçen sezon milli takımda çalışması için izin vermiştik ama bunun zararını gördük ve hocamız beklediğimiz şekilde verimli olamadı.

* Tek tip sözleşmelerde kulübün izni olmadığı sürece başka bir yerde çalışamayacağı net olarak yazılı. Bu nedenle kendisine ve TBF'ye önümüzdeki sezon böyle bir iznimizin olmadığına dair bir ihtarname çektik ve yanıtı bekliyoruz.

* Diyelim ki iki tarafta birden devam ediyor. Ağustos ayında Beşiktaş'la mı çalışacak, Milli Takım'la mı? Geçen sezon öncesinde bu nedenle iyi çalışamamanın bedelini iyi bir sezon geçirmeyerek ödedik. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olabileceğimizi düşünüyorduk.

* İhtarname çektik ama konunun hukuken değil, vicdanen çözülmesinden yanayız. Basketbol Federasyonu bir karar vermek durumunda. Sorunun karşılıklı iyi niyetlerle çözüleceğini umuyoruz.

* Ağustos'un başında, belki teknik heyetin istekleri doğrultusunda daha da önce sezonu açabiliriz. Bu problemin sezon açılışından önce halledilmiş olması gerekir. Bugüne kadar Sarıca'nın yerine arayışa da girip, B Planı peşinde koşmadık, kendisinin değerini biliyoruz ama beklentimiz sadece burada çalışıp buraya konsantre olması.

* Basketbolumuz maalesef bir türbülans içinde. Marka değerini yükseltmek için el birliği ile daha çok çalışıp gelirleri artırmak zorundayız.  Basketbolun popülaritesi var ama futbola göre gelir açısından çok gerideyiz. Basketbol gördüğü ilginin karşılığını maddi olarak görmüyor. Normalde sponsorların sırada beklemesi lazım... 

www.basketfaul.com

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI