Bravo Sergen Hoca, Bravo Takım... Erce Kaftan Yazdı

...Beşiktaş armasının büyüklüğü ve Sergen Yalçın’nın büyük maçlardaki tecrübe ve konsantrasyonu eklenince, gelen başarı sayesinde hem camia rahat bir nefes aldı hem de Sergen Hoca kısa vadedeki konumunu güçlendirdi... Kartalhaber.com yazarı Erce Kaftan yazdı...

BRAVO SERGEN HOCA, BRAVO TAKIM

Başakşehir maçıyla başlayan ve Fenerbahçe maçıyla devam eden sportif yükseliş süreci hem maddi hem de yönetsel olarak zor günler geçiren Beşiktaş camiasının tekrar kenetlenmesine yol açtı. Uzun süredir eğik duran başlar dikleşti, hüzünlü bakışlar yerini gurur ve mutluluğa bıraktı. Kışa girdiğimiz bu günlerde Beşiktaş’ta bahar havası yaşanmasının sebebi Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın'ın, biri geçen sezonun şampiyonu Başakşehir’i son anlarda zorlansa da rahat yenmesi diğeri de; 15 yıllık Kadıköy’deki Fenerbahçe galibiyet hasretine son vermesiydi.

Sergen Hoca, bu iki dev maçtan galip çıkarak Beşiktaş’taki kendi geleceğini de bir anlamda kurtarmış oldu ve güven tazeledi. Maalesef maddi sıkıntıların zirve yaptığı bugünlerde mevcut yönetimin kurumsal eksiklikleri ve yönetsel becerisizlikleri de bu maddi krize eklenince kötü planlama ve kötü başlangıçla camia hüzne boğulmuştu.  Beşiktaş armasının büyüklüğü ve Sergen Yalçın’nın büyük maçlardaki tecrübe ve konsantrasyonu eklenince, gelen başarı sayesinde hem camia rahat bir nefes aldı hem de Sergen Hoca kısa vadedeki konumunu güçlendirdi.


Birçok Beşiktaşlının olduğu whatsapp gruplarını ve sosyal medyayı da detaylı ve ilgili şekilde takip ediyorum. Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun Fenerbahçe galibiyetini kendine yontma çabalarını da şaşkınlıkla gözlemliyorum. Beşiktaş eski yöneticisi Hasan Arat’ın takımı ve teknik kadroyu tebrik etmesi şu an mevcut Yönetim Kurulu'nu ve eski yönetimden bakiye kalanları rahatsız ettti. Beşiktaşlıların bulunduğu sosyal medya gruplarında çok sert tepkileri şaşkınlıkla ve üzüntüyle gözlemledim. Başarısızlık durumunda eski yönetimi suçlayan ama eskiden bu yönetime bakiye kalan bu kişilerin Sergen Yalçın ve ekibinin başarısını hemen üstlenmeye çalışmaları ve kafalarını kumdan çıkartmaları umarım uzun süre devam etmez ve de Beşiktaş’ın gerçek problem ve dertlerine çare bulmak için de çalışırlar. Fenerbahçe galibiyeti sonrası tüm yönetimi bir arada görmek Beşiktaşlıları çok mutlu etti. Demek ki başarıda birlik olabiliyorlarmış. Hem Fenerbahçe Stadı'nda hem de Ümraniye’de toplu fotoğraf vermeleri tüylerimizi diken diken etti. Fotoğrafta ne alakaysa birbirlerine düşman olan Adnan Dalgakıran ve eski yönetimden gereksiz bakiye Cenk Sümer’in de olması kafaları da karıştırmadı değil hani...   Yılbaşına kadar eskinin başarısız CFO’su şimdinin de istikrarlı başarısız CEO’su Seçil Aygün ve görevi ve konumu tam oturmamış zaten görevden alınıp Pazarlamaya maaşla verilecek olan Cenk Sümer istifa etmezse ben ederim diyen Adnan Dalgakıran’ın da karede yer alması ilginç olmuş. 

Sergen Yalçın'ı yeme planları deşifre olan ve bu galibiyetlerle yerine sağlamlaştırmış Sergen Hoca’ya karşı eski yönetim bakiyelerinin Mustafa Denizli ve Slaven Bilic hamleleri boşa çıkmış oldu. Ne varlığı ne de yokluğu net olmayan İbrahim Altınsay’ın Slaven Bilic’le İngiltere’de görüşmesi, Mustafa Denizli’nin yakın çevresine ''Beşiktaş’la ve başkanla anlaştım'' dedikodularının dolaşması da manidar.


Kısa vadeli ya da tek maçlık başarılar yönetimin sürekli başarısızlığı önüne geçmesin. Sportif başarının mimarı tek ve sadece Sergen Yalçın ve ekibidir ayrıca Futbolcu topluluğudur. Sosyal medyada ailece algı yapmayı lütfen bırakalım da Beşiktaşın sorunlarına odaklanalım. Sergen Hoca ve futbolcular büyük iş başarıyor, siz de artık bırakın mazeretleri başarıya odaklanın. 


ERCE KAFTAN 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI