Bu Maç Oynanamaz!

Antalyaspor'da 56 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının yankıları devam ediyor.

çıktı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Antalyaspor'daki koronavirüs vakalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Radyospor'da yayınlanan Soyunma Odası programına bağlanarak gazeteci Kenan Başaran'ın sorularını yanıtladı.

Süper Lig'de Antalyaspor'da 56 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasını mercek altına alan  Mehmet Ceyhan yapılacak 2. testlerin sonucunun negatif çıkmasının bir anlamı olmayacağını açıkladı. 

Ceyhan, şunları söyledi; "Yapılan testler PCR testleri... Tanı koymak için sürüntü alınıyor. Koronavirüs hastalığında duyarlılığı çok yüksek değil. Negatif bir sonuç bile kişide kesin bu hastalık yoktur denilmez. Bir kişinin testi pozitif çıkarsa, sonraki 10 test negatif çıksa dahi bunu pozitif olarak kabul edilmesi gerekiyor.

Koronavirüs testi negatif çıkan bir kişi için, 'Tamam kesin negatif' diyemezsiniz. Antalyaspor'da 60 kişiden 56 kişinin testi pozitif çıkmışsa bunu temize çıkarmak kesinlikle mümkün değil. bu kişeleri pozitif olarak kabul etmek gerekiyor. Bir kişinin testi pozitif çıkmışsa 14 gün karantinada tutmanız gerekiyor. Tekrar test yapılmaması lazım."

Beşiktaş-Antalyaspor maçının oynanma ihtimali var mı?

İkinci ve üçüncü testlerde testlerin negatif çıkması durumunda maçın oynanma ihtimalini değerlendiren Mehmet Ceyhan, "Bilimsel anlamda büyük bir hata olur. 10 defa da tekrarlasanız başta pozitif çıkan bir testin negatif olduğunu düşünemezsiniz" dedi 

'Bu lig biter mi' sorusuna cevap veren Mehmet Ceyhan şunları söyledi:

"Salgın, toplumun bütün damalarını tıkayan bir olay. Ne deprem bu kadar kötüdür, ne savaş. Futbolcu, 'Benim belirtim yok, oynayabilirim' diye bir şey söyleyemez.

"Futbol oynayamazlar"

Bu global bir kural. Futbolcuların korunmasına çok dikkat etmek lazım ligin tamamlanması için. Bu kadar çok futbolcuda koronavirüs çıkmışsa onlar futbol oynayamaz. Buna farklı bir çözüm bulmak zorundalar. Semptom görmeyen hastalar da en az semptom gösterenler kadar bulaştırabilir. Kişinin kendi sağlığı açısından da sorun olabilir. Ağır bir spor yaptığında ani bir durumla da karşı karşıya gelip hayatını da kaybedebilir."

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI