Çebi açıkladı... TFF Başkanlığına aday olacak mı?

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday olacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte detaylar... (BJK Haber)

Son dakika spor haberleri: Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday olmayacağını resmen açıkladı. 

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday olacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çebi'den Mehmet Büyükekşi yorumu

Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çebi, "Şu ana kadar TFF Başkanlığı gibi bir düşüncem yok. Beşiktaş başkanıyım, sağlığım el verdikçe bunu yapmak istiyorum. Şu anki TFF başkanının çalışkan ve iyi niyetli olduğuna inansam da başarılı olduğunu düşünmüyorum. Kendisinin yerine seçimli bir şekilde bir başkasının devam etmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Yabancı kuralı açıklaması

Yabancı kuralına da değinen Çebi, "Rekabetten uzak hiçbir şeyden başarı gelmez. Yabancılarla rekabet eden Türk çocuklarının da ortamının sağlanması lazım. Onlara 'Sadece siz oynayabilirsiniz, başkası bu ligde oynayamaz' diyerek şımartmamamız ve rahat olmalarını sağlamamamız lazım. Başarı, rekabetten gelir." şeklinde konuştu.

"UEFA'dan henüz cevap gelmedi"

Öte yandan Beşiktaş, depremden dolayı ligden çekilen Gaziantep FK ve Hatayspor için TFF'nin kararını beğenmemiş ve UEFA'ya başvurmuştu. Çebi, UEFA'nın henüz kendilerine konuyla ilgili cevap vermediğini dile getirdi.

Çebi,  "UEFA ile görüşmedik, görüşlerini sorduk. Henüz bir cevap gelmedi. Cevap geldiğinde kamuoyu ile paylaşırız. Yapılan uygulamanın sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Depremden etkilenmiş bir lig takımının dondurulup devam etmesi çok normal bir şey." dedi.

Beşiktaş, 4 puan kaybetmişti

TFF, Gaziantep ve Hatayspor'un ligden çekilmesi üzerine oynanan maçları geçerli saymış ve sadece oynanmayan müsabakaların hükmen galibiyet olmasını kararlaştırmıştı.

Yaşanan süreçte Beşiktaş, UEFA'nın talimatlarını örnek göstererek kararın değiştirilmesini talep ederken, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuyu kapattıklarını söyledi. Siyah-beyazlılar, mevcut kararlarla ilgili olarak UEFA yetkilileri ile temasa geçerek görüş istemişti. 

Deplasmanda oynanan maçlarda Hatayspor'a 2-1 yenilen ve Gaziantep FK'yla 1-1 berabere kalan Beşiktaş bu karşılaşmalarda 4 puan kaybetti.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI