Çebi: Teşvik Verilebilir

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yabancı sınırı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yabancı sınırı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Çebi, yabancı sınırı için, “Türklerin oynaması örnek olacaktır. Altyapıdan futbolcu çıkarıp oynatan kulüplere de belirli kriterleri karşılaşması karşılığında prim verilebilir. Yabancı sınırlaması yerine kulüplere ekonomik açıdan teşvik verilebilir" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun gelecek sezondan itibaren yabancı sayısını kademeli olarak azaltma kararına tepkilerler sürüyor. Son eleştiri Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’den geldi. Siyah beyazlılarda geçtiğimiz günlerde de teknik direktör Sergen Yalçın, gelecek sezon 14 yabancıdan sadece 8’inin kadroya alınması yönündeki kararı beğenmediğini belirterek “8 tane oyuncu içeride olacak, 6 oyuncu kulübede olacak, 3 oyuncu evde oturacak, 2 oyuncu yemekte olacak. Bu iş bana çok acayip geliyor. Bu kuralı düşürmenin oyuncu yetiştirmekle alakası yok” demişti. Başkan Çebi de, teknik direktörü Yalçın’a paralel açıklamalarda bulundu.

'Rakamlar üstünden ilerleyemeyiz'
Çebi şunları söyledi: “Kulüplerimizin durumu ortada. Ne bizim ne başkasının tribüne ya da eve oyuncu transfer edecek lüksü yok. Bu çok yanlış uygulama tekrar gözden geçirilmeli. Aceleye getirilmiş, araya sıkıştırılmış gibi. Böyle önemli konu her kesimin görüş birliği ile sisteme oturtulmalı. Sergen Yalçın’ın basın toplantısında söylediği sözlerin arkasındayım. Kaç yabancı hakkımız varsa hepsinin sahada olması lazım. Bunun dışında kafa karışıklığına gerek yok. Türk futbolcu yetiştirme konusunda rakamlar üzerinden ilerleyemeyiz. Yabancı sınırı yerine kulüplere ekonomik açıdan teşvik verilebilir. Örneğin yerli oyunculardaki vergi oranı düşürülebilir.”


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI