Dağ Fare doğurdu

Sinan Vardar'ın Fotomaç Gazetesi'ndeki köşe yazısı

Dağ fare doğurdu

Dün Beşiktaş ve Fenerbahçe; derbinin adına yakışmayacak kadar kötü bir futbol ortaya koydular.  Dünkü 90 dakika için şunu belirtmem gerekir; dağ fare doğurdu. Gerçek şu ki; iki takımın da bu sezon işi zor.

Beşiktaşlı olarak ilk devrede 0-0'a razıydım. Beşiktaş, Kadıköy'de ilk 45 dakikada şuursuzca kendi sahasına çekilirken Fenerbahçe ardı ardına pozisyonlar buldu. Hasan Ali Kaldırım'ın şutunun direkte patlaması, Ayew'in boş kale yerine dışarı vurması Beşiktaş için şanstı.
Beşiktaş'ta Lens kötü, Quaresma ve Caner kötü paslar yapıyordu. Atiba maç eksikliği nedeniyle vasatın altındaydı. Oğuzhan ve Tolgay kötü bile değildiler. bu iki genç arkadaşa şunu hatırlatmam gerekir; bu forma kutsaldır, nasip olmaz herkese. Bu günleri çok ararsınız! 
Dün maçın yıldızı hiç kuşkusuz ki Beşiktaş kalecisi Loris Karius'tu. Harika bir maç çıkardı. Kurtardıklarıyla Beşiktaş'a 1 puan kazandırdı. 

Babel ve Vida 
Beşiktaş'ın yıldızı Ryan Babel ilk devrenin son 5 dakikasına girilirken harika bir golle Beşiktaş'ın ve derbinin gidişatını bambaşka bir havaya soktu. 
İkinci devreye Beşiktaş önde olmanın özgüveniyle oynamaya başladı ve ezeli rakibi karşısında pozisyonlar bulmaya başladı.

Vida, Beşiktaş adına bir çuval inciri berbat etti. Fenerbahçe'nin golünde 30 milyon euro'luk Vida'nın 1.75'lik Ayew'e kafa vurdurması kamera şakası gibiydi. 
Babel'le müjdelenen 3 puan Vida'yla 1 puana gindi.  
Tabii burada yönetimin vurdumduymazlığından bahsetmemek olmaz. 
Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in aylardır belirttiği gibi santrafor ekskliği hissediliyor. Güneş futbolun olmazsa olmazı gol sıkıntısını çözmek için şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyor. 
Dün kötü günündeki Beşiktaş'ın gerçek bir golcüsü olsa rahatlıkla 3 puanı hanesine yazdırırdı. 
Yine de Beşiktaş için Kadıköy'den alınan 1 puan hiç yoktan iyidir. Ama bu futbolla nereye kadar? 

Maçtan önce hakem Fırat Aydınus'a çok güvendiğimi belirtmiştim. Aydınus harika bir yönetimle beni haklı çıkardı.  Tebrikler kardeşim. 
Derbinin en güzel yanı dostça başlayıp, dostça bitmesiydi. 

SİNAN VARDAR 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI