Derdimiz Beşiktaş!

Kartalhaber.com yazarı Murat Topçu yazdı...

DERDİMİZ BEŞİKTAŞ!

Bizim derdimiz, Beşiktaş'ın başarılı olması, kara kartalın yüksekten uçması, Başka bir meramımız yoktur.

Bendeniz, daha 5 yaşında iken, Ankara da sokaklarda oynarken, Rahmetli babam köyü bir Beşiktaşlı olarak (o zamanlar Beşiktaş formaları, semt pazarlarında satılırdı) bana aldığı o Beşiktaş forması ile Beşiktaş o günden beri köylü bir BJK taraftarıyım. 

İlerleyen yıllarda lise çağlarında, Ankara da Aydınlıkevler, Türk İş blokları semtinde yaşarken Beşiktaşlı 6  arkadaşlarımla birlikte, Beşiktaş'ın, Ankara deplasmanlarını iple ceket beklerdik. 

Beşiktaş Ankara'ya geldiğin de Gençlerbirliği ve de Ankaragücü maçları İçin 9 saat önce Ankara 19 Mayıs Stadyumu'na gidip, Ankaranın ayazında, soğuğunda tır tır titreyerek, maçları izlerdik. İşte ben  böyle bir Beşiktaşlıyım... 

Bugün de Beşiktaş sevgimiz aynı coşku ve de  heyecanladır... 

O günlerde Metin, Ali, Feyyaz, Rıza, Gökhan, Kadir'leri ve nicelerini izleme fırsatı buldum. 

Tabik ki; Efsane başkan Süleyman Seba'yı da tanıma fırsatını bulduğumuz için son derece şanslıyım. 

Örneğin "86-87 fitbol sezonu" demesi hala kulaklarımda çınlıyor. O harika bir insandı... 

Gelelim o günün, şartlarına... Oo dönemde 9 futbolcu altyapıdan futbolcu çıktı, A takıma kazandırıldı, O kadro üst üste 3 şampiyonluk ve de Sayısız  Cumhurbaşkanlığı, Türkiye kupası, başbakanlık kupaları kazandı. 

Tabik ki o dönem, başlarında hemen başarı gelmedi. İlk dönem ligi 5,6 bitirdiği oldu. 

Ama sonraki yıllarda, takım oturdu, Oyuncular inanılmaz şekilde birbirlerine kenetlendiler, Şampiyonluklar geldi, namağlup şampiyonluk da; o kadronun ürünüydü.

Gelelim eski Başkan Fikret Orman yönetimindeki Beşiktaş takımı, Şenol Güneş döneminde 2 yıl üst üste şampiyon oldu. 2016 ve  2017 şampiyonluklarından sonraki iki sezon üst üste ligi 4. bitirdi, Endüstriyel futbol işte böyle bir sistem... 

Benim tezim, şu her yıl şampiyon olamayacağımıza göre, milyon eurolar harcamaya da gerek yok. Bunun İçin altyapıdan oyuncular çıkarıp oynatabiliriz. Gurbetçi oyuncular desteğini de unutmamak lazım... 

44 milyon euro ile şampiyon olup, 90 milyon euro ile ligi 4. bitirmeyi nasıl izah edersiniz

Zaten Beşiktaş, bu ligin en az tutulan takımı üç büyükler içinde vede üvey evladıdır. 

Madem biz her yıl şampiyon olamıyorsak, öz kaynak düzenine geçelim. Kendi oyuncularımızı yetiştirelim, Sol bek olarak   Rıdvan, N' Sakaladan daha iyi değil mi? 

Monteronun ne özelliği var? 

Bizim oyuncularımız Montero'dan çok daha iyi... Yeter ki isteyelim, Gençlerimize şans tanıyalım. Doğru bir eğitim sistemiyle altyapıdan mantar gibi futbolcu çıkar yeterki bu gençlere güvenelim. 

Kartallı Günler

MURAT TOPÇU

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI