Dünya Kupası Beşiktaş'la Güzel

Beşiktaş'ın yıldızları, 2018 Dünya Kupası'nda boy gösterecek

Milli arada Beşiktaş’ın iki yıldızı Pepe ve Quaresma, Portekiz’le Dünya Kupası biletini kaptı. Tosic de Sırbistan’la, Rusya’nın yolunu tutarken Hırvatistanlı Mitrovic, Play-Off şansı yakaladı. Diğer yabancı isimlerden Babel ve Medel’in ise hayalleri yıkıldı.

Süper Lig’de Trabzonspor’la oynanan 7. hafta mücadelesi sonrasında Siyah-Beyazlılar’ın 9 futbolcusu, 2018 Dünya Kupası elemeleri maçları için milli takım kamplarına gitmişti.

Avrupa ve Güney Amerika’daki grup karşılaşmalarının tamamlanması sonrasında Beşiktaş’ın 4 oyuncusu sevinirken 5 futbolcusu ise hayal kırıklığı yaşadı. B Grubu’nda Andorra ve İsviçre’yle karşı karşıya gelen Pepe ve Quaresma’lı Portekiz, 2 rakibini de 2-0’lık skorla geçip Dünya Kupası’na direkt gidiş biletini kaptı. Pepe, bu 2 mücadelede de 90 dakika forma giyerken Quaresma ise Andorra karşısında 79 dakika sahada kalıp İsviçre karşılaşmasında süre alamadı. 10 maç sonunda 27 puan toplayan Portekiz, Rusya biletini kaptı.

Tosic Sırbistan’la zirveye gidiyor

Beşiktaş’ın başarılı savunmacısı Dusko Tosic, ülkesi Sırbistan’ın D Grubu’nda Avusturya’ya 3-2 kaybettiği maçta forma giymedi. Tecrübeli futbolcu, Sırplar’ın Gürcistan’ı 1-0’lık skorla devirdiği karşılaşmanın tamamında görev yaptı. Bu karşılaşma sonrasında Sırbistan, D Grubu’nu 21 puanla birinci sırada kapattı ve Rusya’ya direkt olarak gidecek.

Mitrovic’li Hırvatlar Play-Off’a kaldı

Kara Kartal’da bu sezon fazla forma şansı bulamayan Matej Mitrovic, I Grubu’nda ülkesi Hırvatistan’ın Finlandiya’yla 1-1 berabere kalıp Ukrayna’yı da 2-0’lık skorla devirdiği iki karşılaşmada da 90 dakika oyunda kaldı. Hırvatlar, 10 maç sonunda 20 puan toplayarak Dünya Kupası’na katılma yolunda Play-Off oynamaya hak kazandı.
 
Ryan Babel Hollanda’yı kurtaramadı

Beşiktaş’taki başarılı futbolu sonrasında tam 6 yıl sonra Hollanda Milli Takımı’na dönen Ryan Babel, Portakallar’ın gruptaki Belarus ve İsveç’le oynadığı 2 maçta da forma giydi. Hollanda, Belarus’u 3- 1’lik skorla geçerken ikinci maçta ise İsveç’i 2-0 yendi. Son maçta 2 gol atan Robben’in 1 asisti, Babel’den geldi. Ancak bu galibiyetlere rağmen Hollanda, A Grubu’nu 19 puan ile 3. sırada tamamladı ve turnuva dışı kaldı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI