Fikret Orman, Ahmet Nur Çebi'yi bombaladı

Beşiktaş başkanı Fikret Orman TRT Spor'da Stadyum programında konuşuyor.

Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman, TRT Spor'da yayınlanan Stadyum Özel programında konuşuyor. 

Fikret Orman'ın açıklamaları 

"Artık konuşmak zorunda kaldım. Dünkü maçın sonlarına bakabildim. Skoru gördüm ama moralim bozulmasın diye çok bakamadım. Beşiktaş kupayı önemsemez. Ben de başkan olduğum dönemlerde önemsemezdim. UEFA'ya keşke devam edebilseydik ama Beşiktaş'ın esas hedefi şampiyonluktur. Havlu atacak durumda değiliz. Gökhan Gönül'ün bir açıklamasını gördüm. Hoşuma gitti, her şey çok çok çabuk değişir. Futbolda inişler çıkışlar olur. Mesele takım birliğine ulaşmak. Bunu da en başta da başkan ve yönetim kurulu yapar.
Futbolda önemli olan takım olabilmektir. Teknik direktör bunun bir parçası ama tek parçası değil. Bu bir sinerji işi. Her şeyden evvel başkan ve yönetim de bu organizasyonu iyi yönetmeye gayret etmeli. Güven vermeniz lazım. Oyuncular ve hocalar insan. Bunlar araba değil. Ruhları ve fikirleri var. Buna göre bir takım oluşturman lazım. Bu takımda çok tecrübeli oyuncular var. Bu da negatiften pozitife gitmeli. Hocayı kamuoyunda tartışmak negatif bir durumun oluşmasına sebep olur. Futbolda güneşli günler yoktur sadece, arada yağmurlar gelir.
Başkanlık ve yöneticilik 'Parayı verdim' demekle olmaz. Bu bir ekip işi. Abdullah Avcı'ya destek olunmalı. Ben zaten çok hoca değiştirmekten yana değilim. Beşiktaş'ın 15 tane şampiyonluğu var. 117 senelik bir camia. İstikrar yakalanırsa başarı da gelir. Gordon Milne ile üç sene üst üste şampiyon olduk. Hocamızın kariyeri belli. Hocamıza sahip çıkmamız lazım. Her seferinde hoca değiştirmekle başarı elde edilmez.

"Sezon başındaki transferler Abdullah Avcı'nın istediği futbolcular mıydı?"
Beşiktaş'ın çok kaliteli kadrosu var. Fenerbahçe ve Sivasspor maçlarını kazansaydık da bu konuşulacaktı zaten. Sonuca endeksli. Ben ve yönetimim devam etseydik Beşiktaş 6 maçlık galibiyet serisi yakalayamazdı. Benim üzerimde negatif bir hava oluşturulmuştu. Şikayetler artmaya başlamıştı. Ben Beşiktaş'a zarar verecek bir şeyler yapmam. Beşiktaş'ın kadrosu ve teknik direktörü iyi. Belki bu sene şampiyon olunamaz ama gelecek yıllar için iyi olabilir.

İlk önce bir basın toplantısı yapmak istedim. Ancak hayat şu an sosyal medya üzerinden gidiyor. İnsanlar oradaki birkaç sözle hareket ediyor. Ben insanların canlı seyretmesini istedim. Basın toplantısından kaçan biri değilim. Devletin kanalı TRT'de program yapalım istedim. Şu an bir başkan ve yönetim kurulu var. İnsanların ilgisi Beşiktaş'ın nasıl olacağıdır. Bizim iç işlerimiz mali genel kurullarda konuşulur.

Beşiktaş geleneklerinde hesap sormak yoktur. Yıldırım Demirören, Genel Kurul'un seçtiği bir adam olarak geldi. Mevcut yönetim kurulunda çalışan arkadaşlar benimle birlikte çalışan kişilerdi ve hiçbiri istifa etmedi. Görev süreleri bittiği için gittiler. Bizde eski yönetici ve başkanlara hürmet vardır. Maalesef ki geleneklerimizi kaybettik. Geldikleri günden beri hep bir açıklama yapıyorlar. 'Benim haberim, bilgim yoktu' gibi şeylerle karşı karşıya geldim. Bunlar doğru değil. Eğer siz o umudu taşımazsanız kimlere bilet satacaksınız? Oyuncuyu kötülerseniz kime satacaksınız? Beşiktaş tarihinin en önemli transferlerini yaptık. 100 milyona yakın gelir elde ettik. Beni hep topun içine çekmeye çalıştılar. Ben Ahmet Nur Çebi'ye mesaj gönderttim, 'Beni bu topun içine çekmesinler' ifadelerini kullandım.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI