Fikret Orman bombaladı

Beşiktaş başkanı Fikret Orman, yönetici Erdal Torunoğulları'nı işaret ederek, ''Bazıları yönetimde vardı ama yoktu'' dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, hafta sonu yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. 

Fikret Orman’ın açıklamaları

“Zor karar vermek tabiki. Zor süreçler yaşıyorsunuz. Her ne kadar dışardan mantıklı gözüksemde mantıklı tarafım ağırdır. Zor bir süreç geçti. Tek başımıza seçime gitmemiz, karşı tarafta 250 tane imza toplayamayan tarafta oldu. Yönetici olmak arzusunda insanlar. Beşiktaş’ı yönetici olmak hizmet edebilmek makamıdır. Listeye giremeyenler kırılıyor, üzülüyor. Mecburen bazı kararlar alıyorsunuz. Böyle olunca bazı insanları kırıyorsunuz. Benle çalışan insanlar yönetimden ayrıldıktan sonra eleştiriyorlar. Görev verince iyi başkan, görev vermeyince nefret edilen başkan oluyorsunuz.”

Ahmet Nur Çebi listede yok

Başkan Fikret Orman, listede olmayan isimleri şöyle açıkladı: “Ahmet Nur Çebi, yeni yönetim kurulunda yok. Yer almaması onun isteği üzerine oldu. 6.5 senede bana büyük yardımları oldu. Çok önemli işler yaptık. Her taşın altında onun da eli var. Birçok konuyu beraber istişare ettik. İlk onunla görüştük. Birinci düşündüğüm kişi sizsiniz dedim. İşlerinden uzak kaldı. Kendi talebi üzerine listesine almadık. Bundan sonraki süreçte ondan istifade etmeliyiz. Yönetimde olmayıp bize destek olanlar var. Şu anlık bir ara verdik. Ahmet Kavalcı girdi. Tekrar girdi. Berk Hacıgüzeller ilk dönemde müthiş işler yaptı. İkinci dönem girmedi. Üçüncü dönem girdi. Geçiş dönemlerinde işleri çok yoğundu. Yöneticiler kimle çalışmak istiyorsan onla çalış dediler. Ekonomik krize yönelik çalışmalarında var. Berk Hacıgüzeller yok ama ondan istifade edeceğiz. Emre Kocadağ çok sevdiğim bir yönetici. Beşiktaş’ın istifade edeceği çok düzgün bir yönetici. 5 kişi ile yollar ayrıldı. Yönetimin içinde olmasına rağmen ne olduğunu anlayamadımğım Erdal Torunoğluları ve Hakan Kalkavan olmayacak.”

Yönetim yeni giren isimler

“Serdal Adalı gündemimizde yoktu. Bir dönem rakip idik. Bana etkileyici bir konuşma yaptı. Bana ‘Suçsuz yere hiçbir günahı olmadan 6 ay hapis yattı’ . Beşiktaş’ın bana ihtiyacı varsa Beşiktaş’ın yanında olurum dedi. Ekonomik krizler var bana ihtiyaç varsa taşın altına elimi koymak isterim dedi. Hiçbir kimsenin işine karışmam. Finansmanına karışmam transferde son sözü söylüyorum ama işleyişe karışmam. Serdal Adalı ile aynı şeylerde buluşunca onu yönetime aldık. Aramızda pazarlık dahi olmadı. Bu tür haberler çıktı ama gerçeği yansıtmıyor. Hüseyin Yücel’i aldık. Umut Güner, Deniz Atalay, Ahmet Ürkmezgil, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Metin Albayrak ile devam ediyoruz. Gökçe Meriçten’i listeyi aldık. Melih Aydoğdu. Serdal Adalı’ya yakın ama Beşiktaş için aldık”

“9 ay sonra seçim var. Aday olun dedim. Birleşin dedim. Aday çıkamadı. 8 ay sonra aday çıksınlar. Beşiktaş’ın mutsuzluğu üzerine ortam kovalayanlara Allah yol vermesin. Allah bize nasip etsin. Allah başarılı kılsın. Mücadele ederiz. Takım olarak iyi çalışmaya devam edenlerlere yolumuza devam ederiz. Gönlü kırılanlar hakkını helal etsin.”

Beşiktaş nasıl yönetilecek ?

“Belki bazı birimlerin başına yönetici tayin etmeyi düşünmüyorum. İcra kurulu devam edecek. Ahmet Ürkmezgil İcra Kurulu başkanı olacak. Genel Sekreterlik makamı icra makamadır. Bazı departmanlarda profesyonelleştirmek lazım. Bazı zaman sorumluluk olmuyor yetki olmuyor. Bazı departmanlarda profesyonelliğe geçeceğiz”

“Duvara çivi çakmamış kişiler, Beşiktaş’ı satacak diye dedikodu yapıyorlar. Beşiktaş’ın hiçbirşeyi satılmıyor. Ben her zaman doğruyu konuşurum. Anlamak isteyenler zaten anlıyor anlamak istemeyenler ise konuştuğunuz cümleyi cımbızlayıp ordan senaryo yazıyorlar. Sandığı koyuyoruz ciddi bir aday çıkarın dedik ama kimse ortaya çıkmadı. Eleştirilenler 250 imzayı toplayamadılar. Konuşanların bütün ağırlığı bu kadar. Mayıs’a kadar Beşiktaş’ın kötülüğünü bekleyecekler. Beşiktaş şampiyonluğu kaybederse kötü giderse, UEFA’da başarısız olursa aday olacaklar. Beşiktaş’ın mutsuzluğu için birşey yapmayın. Serdal Adalı bana ihtiyacı varsa hiçbir egom olmadan emrinizdeyim dedi. Sanki pazarlık etti gibi bir durumlar yok. Serdal Adalı ile rakip olduk ama şu anda beraber çalışacağız. Bir yeni heyecana ihtiyaç vardı. İnşallah iyi şeyler yapacağız”

“Zor bir ekonomki şartlardan geçiyoruz. Ülke ekonomik abluka altında. Kulüpler de en büyük darbeyi yedi. Şirketlered gelirler giderler olur. Şirketlerde daralma olabilir. Bizde kontratlar var. Gelir Türk parası ile. Yayın geliri TL, sponsorluklar TL, UEFA geliri azaldı. Zor bir süreç geçiriyoruz. Geçen yılki kurda üç aylık ödüyorduk şimdi ise sadece 1.5 aylık ödüyoruz. Zor bir süreç yaşayacağız. Her şirkette ne olursa olsun makina çözmez. Bu sıkıntıyı aşacağız. Bu işi çözeceğiz.”

Şenol Güneş bir defa bile tartışma yaşamadım

“4. senedeyiz Şenol Hoca ile. Biz çok istikrarlı geldik. Kontrat döneminde aksi hareketler yapmadık. Samet Hoca ile çalıştık. Bilic ile çalıştık. Şenol Hoca ile devam ediyoruz. 4. sezondayız. 2019’da sözleşmesi bitiyor. Benim de o tarihte görev sürem bitiyor diye koymuştuk. Şenol hoca da ben de açıklamaktan sıkıldı. Anlatmaktan sıkıldı. Ben de biz bir iş yapıyoruz. Onun da sorumlulukları var. Herkesin çizgileri bellidir. Arada konuştuklarımız oluyor mu oluyor. Her konuda herkes aynı düşünmek zorunda değil. Bizim varlığımızın sebebi o. Şenol Hoca ile bir defa bile kavga etmedim. Tartışma yaşamadım. Çok kamuoyunun önünde yaşıyoruz. Bazı konularda aynı düşünmeyebiliriz. Herkes kendi görevinin sorumlulukları içinde çalışıyoruz. Hoca ile beraber futbol takımın başarısı için çalışıyoruz. Şampiyonluğu kim yaptım diyorsa olmadığı zaman sorumluluk ondadır. Şenol Güneş’e abi diyorum. Dünyada görüşülmemiş bir şey yok. Arkamızdan iş çevirmeyiz. işimizi yapacağız. İlk 4 maçtan memnun değilim. Hoca da ben de söylüyorum. Antalyaspor maçında yenilir mi yenilmez futbolun içinde var mı var.”

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI