Fikret Orman: Her takımın hakemi var

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın düzenleyeceği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Beşiktaş başkanı Fikret Orman basın toplantısında şunları söyledi; 

"Beşiktaş Kulübü olarak kamuoyuna güzel mesajlar vermek istiyoruz. Ancak geldiğimiz noktada bazı şeyleri açık açık belirtmemiz gerekiyor. 

10 aydır Kulüpler Birliği Başkanlığını yapıyorum. Her şeyi öncelikle kendi ailemizin içinde halletmek istiyoruz. Beşiktaş Ailesi olarak, başkan, yöneticileri, taraftarlarımız olarak öncelikle kendi işimizi iyi yapmak zorundayız. Bazı maçlardan sonra bu yüzden öncelikle hakem hatalarından değil, kendi işimize bakmak zorunda oldum. Popülist davranmadım. Bazı taraftarların "yönetime Beşiktaş'a sahip çık" diye bağırıyor ama 6 yıllık icraatlerimizi Beşiktaş'a sahip çıkmak için yaptık. Stadı da, maça çıkmamayı da Beşiktaş için yaptık. Beşiktaş taraftarına her yerde sahip çıktık. Taraftarımız "Masaya yumruk vur" diyor biz şov esaslı yapmadık. Bütün taraftarımıza  sahip çıkmaya çalıştık.  Beşiktaş etiği için yaptık bunları. Bursa'da taraftarlarımız saldırıya uğradı. Konya'da da U21 takımımız saldırıya uğradı. Biz camiayı ve kişileri ayırdık. 

Konya'de yaşanan olaylar; bunlar altyapı sporcuları ya. Görevli personel ve yöneticilerin bu işlere karışması karşısında üzülmüşlerdir ama en az bir açıklama bekliyorduk. bu yüzden büyük bir üzüntü yaşadığımı belirtmek istiyorum. 

Öncelikle Beşiktaş olarak  öncelikle kendimize bakmalıyız. En kolayı başkalarını eleştirmektir. 

Geldiğimiz noktaya bakmak gerekir. hata yapan bilgisayarlar değil insanlardır. VAR iyi bir şeydir, uygulaması rezalet Türkiye'de. VAR"ı yönetmeye aday değilim. Bunlardan sorumlu olan kişiler bu kişileri de eğitmek zorunda. Adam topu eliyle kesiliyor, penaltı verilecek VAR sistemi. Bu VAR'ı yönetecek kişiler bizim aleyhimizde. 

Bizim muhattabımız Merkez hakem Komitesi değildir, bizim muhattabımız Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Bir tek Beşiktaş'a var yok. VAR çok güzel bir sistem ama insanlar hata yapıyor. 

Bir şey oluyor hakem hemen VAR'a hemen gidiyor. her bir mevzuu VAR'a gitmeyecek. Hakemlere mazeret olsun diye değil, hata olmasın diye VAR geldi. 

Medel'e verilen penaltı, kaçmasaydı puanlarımız uçacaktı. Özür dileriz. Nasıl bir özür. 

Artık iyi niyet aramıyorum. Hakemler için iyi niyetli dedim ama artık öyle düşünmüyorum. 

Beşiktaş pış pışla yönetecek kulüp değil. 

Cüneyt Çakır Dünya Kupası'nda çok başarılıydı ama nerede dünya kupasındaki Cüneyt Çakır nerede Türkiye'deki Cüneyt Çakır? 

Her takımın hakemi var. biz böyle bir şeyin bitirilmesini istiyoruz. Her hakem her kulübe verilsin. 

Biz kulüpler TFF'nin kulüpleri değiliz. Federasyona bakıyoruz 2014'e tıklı kaldı. 2.5 aydır TFF'de toplantı yapmıyor. Büyük ekonomik sıkıntılar çekilirken TFF'nin işi sadece 2024 mü?

TFF gece 12'de Caner Erkin'e ceza vermek için gece 12'den sonra talimatı değiştirmeyi biliyor ama! 

Biz Beşiktaş Ailesi olarak etik değerlere sahip çıkıp, futbolun güzelleşmesini istiyoruz. 

bir arkadaşım gönderdi; Mevlana'nın bir sözü var; "Edep, aklın tercümanıdır İnsan edebi kadar akıllı Aklı kadar şerefli Şerefi kadar kıymetlidir"

U21 maçında yaşananlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Eğer TFF bu işe el atmazsa Yunanistan'da PAOK maçında olduğu gibi bazıları gibi silahla gelir. 

Ümit Öztürk Pepe'nin kendisini tebrik ettiğini söyledi. Pepe sadece Portekizce biliyor. Ümit Öztürk yanlış anlamıştır. 

Muslera'nin hareketinde kötüyü yanlış gösteremem. Kulüpler ayrı bir özellik beklemiyor. Burada bir hata varsa futbola yapılan bir hata; futbolu kötüleştiriyor. 

Ben Beşiktaş için haftanın 7 günü çalışıyorum. Facebook'ta çocukları kuruyorlar. Bunları bıraksınlar. biz bu kulübü 2 sene üst üstte şampiyon yaptık. Ben bazen Beşiktaşlı taraftarlara kızacak söz söyleyebilirim. Bu bir aile bütünlüğüydü. 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI