Fikret Orman Paralar Nerede?

''Fikret Orman paralar nerede?” sloganı atıldığından bu yana yaklaşık 2 yılı geçti. Bu sloganın oluşmasının temelinde ise birtakım iddialar vardı...'' Faik Doğan yazdı

Fikret Orman paralar nerede?

“Fikret Orman paralar nerede?” sloganı atıldığından bu yana yaklaşık 2 yılı geçti. Bu sloganın oluşmasının temelinde ise birtakım iddialar vardı. Sn. Fikret Orman “daha fazla zorlamanın manası kalmadı” diyerek istifasını verdi. O günden sonra bir kere televizyona çıktı başka da konuşmadı. Yeni yönetim 2019 Ekim’inde seçildi. Başkanlık koltuğuna Sn. Ahmet Nur Çebi oturdu. Seçimlerde verilen taahhüt son 10 seneyi inceletme ve şeffaflık üzerineydi. Gelir gelmez de KPMG Denetim firması ile anlaşıldı.

O dönem, İcra Kurulu Başkanımız Sn. Mesut Urgancılar önce resmi site üzerinden Aralık (2019) ayında raporu tüm şeffaflığı ile açıklayacaklarını söyledi. Bunu söylediğinde aylardan Kasım’dı. Daha sonra tarih güncellendi ve Şubat (2020) ayındaki Divan Kurulu Toplantısı’nda açıklayacaklarını belirtti. Şubat divan Kurulu Toplantısı’nda ise Mayıs ayında yapılacak olan Genel Kurul’u işaret etti. Bunlar söylenirken ortada pandeminin P’si yoktu!

Sonra tarihler güncellenmeye devam etti. Haziran’da Genel Kurul Toplantısının Ağustos ayında yapılabileceği gibi bir hava oluşunca Sn. Başkan bu defa Ağustos ayını tarih olarak verdi.

Genel Kurul Toplantısı’da yapılamayınca bu defa 2. Başkanımız Sn. Adnan Dalgakıran “ilk Genel Kurul’da raporu açıklayacağız” dedi ama görünürde Genel Kurul’un olacağı yoktu ve bunu bilen Beşiktaş camiası baskıyı arttırdı. En son Sn. Başkan bu defa “Ben tarih vermiyorum. Verenler oldu. Bittiğinde açıklayacağız” dedi. Oysa daha önce kendisi de tarih vermişti!

Niye bunları kronolojik sıra ile yazıyorum? Elbette sebebi var!

Geçtiğimiz günlerde 2. Başkanımız Sn. Adnan Dalgakıran bir radyo programında, "Borçları geçtim, organizasyon olarak kulüpte hiçbir şey yoktu. İşlemlerin alt yapısı çok zayıftı. Artık bunları konuşmayı istemiyoruz. Geçmiş geçmişte kaldı. Ancak gerçekten de bir 'harabeyi' devraldık. Artık söylentilerle, geçmişle uğraşmak istemiyoruz.” ifadelerini söyledi. Açıkçası şaşırdım!

Yukarıda yer alan ifadelerden iki nokta benim açımdan çok dikkat çekici... Birincisi “Organizasyon olarak kulüpte hiçbir şey yoktu, İşlemlerin alt yapısı çok zayıftı” sözü, ikincisi de “Artık söylentilerle, geçmişle uğraşmak istemiyoruz”  kısmı.

Sn. 2.Başkan’ın konuşmasında söylenen ve Beşiktaş’ı kastederek “Organizasyon yoktu, İşlemlerin alt yapısı zayıftı” sözünü anlamakta güçlük çektim. Zira bir önceki dönemin CFO’su yani Türkçesi ile Mali İşler Müdürü Seçil Aygül’dü ve kendisine rütbe attırıp CEO yaptılar. Madem organizasyon yoktu, işlemlerin alt yapısı zayıftı neden Mali İşler Müdürü Seçil Aygül Bey’i CEO yaptılar? Diğer taraftan Futbol A.Ş.’nin bağımsız denetim üyesi Cenk Sümer’le de devam edildi. Bu iki örnekten yola çıkarak “Peki neden bu görevlilerle yola devam ettiniz?” diye sormamız gerekmez mi? Sanırım Sn. Dalgakıran’dan bu soruya cevap vermesini beklemek haksızlık olmaz.

Diğer taraftan Beşiktaş, İçişleri Bakanlığı, SPK ve Bağımsız Denetim Firmaları tarafından denetlenmektedir. Denetleme raporlarının hangisinde hem mali hem de idari olarak Sn. Adnan Dalgakıran’ı destekleyici kısımlar vardır? Yoksa bu sözler Sn. Dalgakıran’ın sübjektif düşüncesi midir? Bu arada bunları söylerken başta söylediği sözü de unutmuş oldu. Hani geçmiş geçmişte kalmıştı?

Gelelim “geçmişle uğraşmak istemiyoruz” sözüne…

Sn. Dalgakıran “geçmiş, geçmişte kaldı” derken ne demek istedi anlatmalıdır. Zira bir önceki Başkanımız Sn. Fikret Orman’ın ve yönetim kurulunun üzerinde onca itham varken ve şimdiki başkanımız Sn. Ahmet Nur Çebi’nin “başını öne eğ, ettik bir halt de” sözünü söyleyip taraf olması hala hafızalardayken dahası Divan Kurulu Toplantıları’nda İcra Kurulu Başkanımız Sn. Mesut Urgancıların yine taraf olup Fulya Otopark’tan kayıp olduğunu iddia ettiği dairelere kadar bir çok konuda ithamı varken, Vodafone Park korkuluklarından futbolcu sözleşmelerine komisyon iddialarına varan yine bazı ithamlar varken ve bunlarla ilgili KPGM’ye “elinde belgesi, bilgisi olanlar başvursun” çağrıları yapılıp Divan Kurulları’nda, televizyonlarda, gazetelerde bu dönemle ilgili bir çok demeç verilmişken, dahası medyada her gün bir konuda algılar yapılmışken bu noktaya nasıl ve neden gelindiği açıklanmalıdır.  Unutmamak gerekir ki; Sn. Dalgakıran’ın stat maliyeti ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım hala durmaktadır.

O halde yapılması gereken kuru bir söz olarak “Artık söylentilerle, geçmişle uğraşmak istemiyoruz.” sözü yerine KPMG inceleme raporunun sonuçlarını tüm şeffaflığı ile açıklamak ve diğer taraftan Denetleme Kurulu’nun kendilerine aylar önce verdiği ve hala açıklanmayan Fulya Otopark Raporu’ndan Çatı Denetleme Raporu’na kadar bekleyen tüm raporları Genel Kurul Üyelerine yollamaktır. Böylece şeffaf olacağız sözüne de bağlı kalınmış olacaktır. Daha güzel olmaz mı?

FAİK DOĞAN 





EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI