Fikret Orman'dan flaş karar

Beşiktaş başkanı Fikret Orman çarpıcı açıklamalarda bulunurken 2019 Mayıs'ında yeniden aday olacağını açıkladı.

Fikret Orman'ın açıklamalarından satır başları;

"Zor bir dönemde yönetime geldik ve zor süreçleri geçirdik. Bu süreci hep beraber yaşadık. Ben 'ı Dolmabahçe Sarayı'ndan almadım, adliyeden aldım. Feda ile başladık, gelişimleri birlikte yaşadık."

"Beşiktaş' markasını büyütmek için yatırımlar yaptık. Her seferinde söylüyorum, tüm tartışmalar Beşiktaş'ın menfaati içindir. Beşiktaş'ın dengeleri huzur üzerine kurulu ve bu huzur da bize lazım."

"Come to Beşiktaş' ile dünyaya açıldık. Beşiktaş'ı bilinir bir marka haline getirmeye çalıştık"

"Kısa bir süre önce taraftarımız Fenerbahçe maçına çıkmayın, 10 yıl şampiyon olmayın derken şimdi ne oldu da taraftarımız "Yönetim, bu takıma sahip çık" dendi ya da ne oldu da bu yönetime bu takım senin eserin dendi"

"Şenol Güneş'i Beşiktaş'a getirirken büyük tenkitler almıştım. Şampiyonluklar alırken, 3. yıldızı takarken, Şampiyonlar Ligi'nde iyi sonuçlar alırken bu kulüp bizim eserimiz değildi. Ne oldu da bir mağlubiyet esnasında benim ve arkadaşlarımın eseri oldu."

"Şimdi gelelim 'Para nerede?' konusuna. 3 ay öncesine kadar 'Ekonomiyi 'a teslim edin' ve 'Cimri başkan bonservis vermiyor' denirken nasıl bu duruma geldik?"

"Şimdi bakıyoruz paralar nerede diyorlar? Çıldırt bizi başkan, öldürt bizi başkan, büyük başkan! O dönemde olup da bu dönemde olmayan neler var? Bana bir anlatsınlar. Bunları daha önce de söyledim, çıkın aday olun"

"Bizde bir pusu kültürü var. İlk defa bunu burada görmedik. Olimpiyat'ta bir maçta 70. dakikada 2-1 öne geçtik, tribünler boşalmıştı. Feda dönemizde boş tribünlere oynadık biz. Ne oldu da bu durumdayız?"

"Burada önemli işler yaptık. Bunları yaparken de herkesin itibarını aldık. Gösterdiğiniz saygıya layık olmaya çalıştık. Gencecik çocukları kamuoyu üzerinden yönlendir, bir Beşiktaş düşmanlığı ortaya çıkaralım düşüncesi var."

"Oğuzhan'a protesto var. Yahu biz bu çocuklarla feda sezonu geçirdik. Oğuzhan'ın performansından biz de memnun değiliz."

"Hiçbir zaman taraftara oynamadım, şirinlik yapmadım. Beşiktaş'ın menfaatleri doğrultusunda doğru olan şey neyse onu yapmaya çalıştım. Ben bu ailenin reisi isem, kendi çocuğuma bakmam lazım."

"Beşiktaş'ta iktidar mücadelesi yapılır, ben de yaptım. Bizler hata yapabiliriz, icraat yapan herkes hata yapar. Demirören'e seçip kaybettikten sonra 7 sene boyunca bir tane taraftarlar ile görüşmedik. Yapmak kolay mı? Kolay"

"Şu andaki Beşiktaş takımına bir bakalım; kaleci Şampiyonlar Ligi'nde oynamış, stoper Dünya Kupası'nda, Gökhan'ın nasıl olduğunu biliyorsunuz, Adriano, Barcelona'dan. Caner, Medel, Tolgay, Oğuzhan hepsini biliyorsunuz."

"Neden yaptık bunları 3. şampiyonluğu alalım diye. Hata yaptık evet, 3. şampiyonluk yerine kısıtlamaya gitmeliydik belki de. Burada hata yaptık."

"2019 MAYISINDA ADAYIM"
"2019'un mayısında seçimimiz var. Gürsel Hocam aday olacağını söyledi. Onu tenzih ediyorum. Mayısta düello var. Gelin aday oldun. Beşiktaş'ı karıştırarak, beni itibarsızlaştırmaya çalışarak olmaz. Biz buraya tırnaklarımızla kazıyarak geldik. Bir daha Beşiktaş'a Süleyman Seba'ya olanları, Serdar Bilgili'ye olanları yaşattırmayacağız."

"Biz Beşiktaş için kanımızın son damlasına kadar savaşmaya devam edeceğiz. Ailemizden, sağlığımızdan vererek edeceğiz. Şuraya geldim yarım saat uyumadım. O maçın gecesinde halim şuydu, bu muydu bizim yaptıklarımıza karşılık? Bırakayım diye aklımdan geçmedi mi, geçti."

"2019 mayısında adayım. Varsa yüreğiniz çıkın aday oldun. Beşiktaş taraftarıyla oynamayın. Çok kırgınım. O gün onları orada bağırttıranlara kızgınım ama bize sahip çıkmayanlara da kırgınım."

"Herkes stattan bahsediyor. Onu bırakalım. Ümraniye tesislerine ne kadar yatırım yaptık. Akatlar'a yaptığımızı hepiniz görüyorsunuz. Beşiktaş TV, 3 milyon Euro'ya yapılırken biz 300 bin Dolar' yaptık. Hata mı ettik!"

"Beşiktaş kültüründe, 30. dakikada Beşiktaş kaptanını yuhlamak var mı? Hangi kültürümüzde var. Vagner, penaltı atarken protesto etmek... Maç daha 2-1 iken Sivas diye tempo tutmak... Bu oyuncular bizim oyuncularımız haftaya yine sahaya çıkacak. Para ödüyoruz onlara."

"Biz bırakın Beşiktaş'ın parasıyla bırakın uçak tutmayı, takım uçağına kendi paramızı verip biniyoruz. Bazen koruma, bazen asistan ihtiyacı oluyor giderken onlara da kendi cebimizden para veriyoruz."

Biz transfer yaptığımızdan çok oyuncu sattık. İsmim çıktı cimriye... Menajerlik komisyonlarına bakalım. 6 sene de ortalama yüzde 11 ödemişiz. Ben hiç başka kulüpte bunların konuşulduğunu duymadım. Başka kulüplerde yönetim değişildiği halde konuşulmuyor.

"Stat inşaatı sırasında koltuk, bariyerler için 3 milyon istendi! Benin yan sanayi fabrikam var, oranın genel müdürünü çağırdım ve 1.5 milyonluk teklif aldık, yaptıramadık. Bana,"Aman başkan sen yapma, senin üzerinden gözükmesin" diyenler bugün dedikodumu yapanlar"

"Hiç kimse bizim dönemimizde bilet almadı. Demirören ve yönetimi bilet dağıttı. Onlar konuşuyoruz. Peki bu alanları niye konuşmuyoruz. Beşiktaş çarşısında 'Paralar nerede Fikret Orman?"

"Eskileri konuşmayayım, yeni bir sayfa açalım dedim. Para getiriyoruz, gelir elde ediyoruz ve suçlu oluyoruz. Dert nedir? Derdiniz ne?"


Fikret Orman: 2012-2018 arası gelir-gider 

TV yayın geliri: 567 milyon TL

UEFA: 419 milyon

Sponsorluk: 482 milyon TL

Maç hasılatı: 315 milyon TL

Lisanslı ürün: 441 milyon TL

Futbolcu satış: 368 milyon TL

Toplam gelir: 2 milyar 627 milyon TL

Toplam gider: 2 milyar 411 milyon TL

"216 milyon TL gelirimizden 111 milyon TL de derneklere harcamışız. Yani 105 milyon TL kalıyor. 777 milyon TL faiz ödemişiz. 410 milyon TL kur farkı. Yani 1 milyar 187 milyon TL faiz artı kur farkı ödemişiz."

"Bizim geldiğimizde durumumuz rakiplerimizden kötüydü. Rakiplerimizden biri gayrimenkul satışı yaptı. Şu an hala biz rakiplerimizden iyi durumdayız."

"Genç nüfusa anlatamıyorum ben. Onların söyledikleri 'Santrfor al, onu al, bunu sat' gibi sözler. Onların derdi okula gittiğinde muhabbet etmek. Biz de geçtik o yollardan. Para nasıl ödenecek diye düşünülmüyor."

"Geldiğimizden beri bu sezon kötü bir sezon geçiriyoruz. Geldiğimiz hale bakın. Ben geldiğimizde Beşiktaş'ı küçültüyorum desem halimiz ne olurdu! Ben kimseye kötülük yapmadım. 20 senedir oturduğum bir ev var onu şikayet ediyorlar, penceresine bakın vb."

"Cumhurbaşkanı stadı yaparken arkamızda durdu. Teşekkür ettik. Dediler Sarıyer'de daire aldı. Göcek'te arazi aldı. Yahu bulanın olsun bunlar. Ben Beşiktaş'a başkan olduktan sonra müteahitlik yapmadım. Benim işim arazi geliştirmek, arazi üzerine çıksam hırsız olacağım"

"Unutmayın arkadaşlar benim ailem var, çoluğum çocuğum, kardeşlerim var. Benim ailemin bir parçası da sizsiniz. Siz hiç duydunuz mu Beşiktaş dava kaybetti mi?"

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI