Fikret Orman'dan hodri meydan... Resmen açıkladı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Mayıs 2019'daki kongrede başkan adaylığını açıklayarak kendisini protesto eden taraftarlara sert çıktı. Orman: "Şimdi gelelim 'Para nerede?' konusuna. 3 ay öncesine kadar 'Ekonomiyi Fikret Orman'a teslim edin' ve 'Cimri başkan bonservis vermiyor' denirken nasıl bu duruma geldik?"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Siyah-beyazlı kulübün 2018 yılı 4. Olağan Divan Toplantısı’dan gündemle ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Beşiktaş’ta Olağan Divan Kurulu Toplantısı başladı. Başkan Fikret Orman ve Yönetim Kurulu tam kadro olarak Divan Kurulu Toplantısı’nda yer aldı. 

Beşiktaş’ta Olağan Divan Kurulu Toplantısı başladı. 2018 yılının 4. ve son Divan Kurulu Toplantısı olan bu toplantının ardından önümüzdeki yıldan itibaren siyah-beyazlıların Divan Kurulu toplantıları yılda 3 kez yapılacak. Başkan Fikret Orman ve yönetim kurulu üyelerinin tam kadro olarak yer aldığı toplantıda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddeleri okundu.

İşte Fikret Orman’ın açıklamaları

“6 yıldır Beşiktaş’ı yönetmeye çalışıyorum. 4 tane seçimli genel kurul yapıldı. İki tane olağanüstü bütçe toplantısı yapıldı. Toplam 16 defa genel kurula gidildi. 25. divan toplantısındayzı. 40-41 kere bir araya gelmişiz. Babam rahmetli olduğu haricindeki tüm toplantıları katıldı. Söylenecekleri net olarak anlatmışım. Beşiktaş serüvenimiz hepimizin bildiği şeyler. Zor bir süreçte yönetime geldik. Zor süreçler geçirerek geldik. Zor süreçlerde en önemli destekçimiz sizlerdiniz. Hep beraber bu süreci beraber yaşadık. Ben Beşiktaş’ı Dolmabahçe Sarayı’ndan değil Çağlayan’daki Adliye Sarayı’ndan aldım. FEDA sezonu ile başladık. Stadın yapılması, kulüben tekrar yapılanması, pazarlamada yapılan atılımları hep beraber yaşadık. Kulübümüzü iyi temsil etme gayreti içinde olmaya çalıştım. Dünyanın her tarafında bilinen bir Beşiktaş oldu. Yurt dışına gittiğiniz zaman Beşiktaş bilinir bir marka haline geldi. Bütün tartışmalar Beşiktaş’ın menfaati üzerinde olmuştur. Geçen şubat ayından beri süreçle başladı. Şubat ayındaki mali genel kurulda yapmayın ‘Beşiktaş’ın tüm dengeleri bizim huzurumuz üzerine kuruldu’ dedim. Süreç içerisnde hep onu barıştırıcı içinde olmaya çalıştım. Koltuğumda oturan değil Beşiktaşlılarla bir araya gelen insanım.”

Fikret Orman: Şampiyonluk yaşarken bu takım bizim değil miydi?

“Sezon başlangıcında ‘yönetim uyuma Beşiktaş’a sahip’ çık. Sezonun başlangıcından üç ay geriye gidelim. Beşiktaş tarihi toplantı yaptık. Br kararı Divan Kurulu’nda istişare ederek Fenerbaheç maçına çıkmama kararı aldık. Tribünler maça çıkmayın ‘ 10 sene şampiyon olmayalım’ derken bir anda ‘Beşiktaş’ı sahip çıka geldik’ Böyle bir slogan çıktı. İkinci slogan başladı ‘Yönetim, bu takım senin eserin’ şampiyonluk yaşanırken Şenol Güneş ile kontratlar yapılırken inanılmaz tenkitler almıştım. Şampiyonluk kazanılırken üçüncü yıldız alınırken, Şampiyonlar Ligi’nde başarılı sonuçlar alınırken bizim eserimiz değildi de ne oldu da bir ada bizim eserimiz oldu. ‘Paralar nerede’ sloganı başladı.  Taraftarın kulübe sahip çıkması güzel tabi ki. Üç ay önce Fikret Orman’ı ekonomiyi teslim edin derken ne oldu da bir anda bu duruma geldik. İki ay evvel sandığı koyduk masaya aday olsunlar çıksın dedik. Sadece yıkmak üzerine konuşursanız bir yere varamayız. 3 ay önce cimri, bonservis ödemeyen başkan denirken, ne oldu da ‘Paralar nerede’ denmeye başlandı?” Camia içinde bir pusu kültürü oluştu. 30. dakikada Oğuzhan’ın protesto oldu. Perfomansını bende beğenmiyorum. Şenol Güneş ile oyuncularla problemi var deniyor. Mesaj verirken hiç taraftara oynamadı. Hiçbir zaman şirinlik yapmadım. Ne doğru bildiysem Beşiktaş menfaatleri için doğru olanı yapmaya çalıştım. Konuştuklarımdan cımbız yapılıyor. Beşiktaş’ın iktidar mücadelesi sandıkta olur. Ben hep genel kurullarda konuştum. O günlerde transfer yapmayın dedim borçları ödeyemeyiz dedim.”

Fikret Orman: Hata yaptım

“Pepe, Mario Gomez alınırken bizler yapmıyoruz. Takımı küçülteceğim.  Yaptığımız transferlerde tenkitler olabilir. Kaleci Şampiyonlar Ligi finali oynadı. Stoperi Dünya Kupası finali oynamış bir stoper. Pepe dünyanın en önemlisi stoperi. Sağ tarafta Gökhan, solda Adrino, Caner. Önlerindne Atiba, Medel, Oğuzhan, Tolgaylar yapıldı. Bunları yaparken üçüncü şampiyonluğu alsın derken. Üçüncü şampiyonluğu kovalarken bütçeyi kısmamız lazımdı. Euro kurunun buraya geleceğini tahmin edemezdik. Şampiyonlar Ligi’nde bütçeyi kısmalıydık. Pusu kültürü Beşiktaş’ın kötü gitmesini bekliyor. 6 ay önce seçim vardı. 2019’da mayıs ayında seçim var. Gelin aday olun. Seba ve Bilgili’nin yaşadıklarını yaşatmam.

Mayıs 2019’da adayım

“Ben mayıs 2019 yılında adayım. Yüreği olan çıksın aday olsun. Yaşanan süreçte başkanlığı bırakmayı düşündüm. Kırgınlığım ve kızgınlıklarım var. Tırnaklarımızla yaparak geldim. Pusu kültürü kuranlar karşımıza aday çıkaramayacak. 30. dakikada Beşiktaş’ın kaptanına bağırmak hangi kültürümüzde oldu. Vagner Love penaltı atarken protesto neden yapılıyor. Maç 2-1 iken Sivasspor diye tempo tutmak hangi kültürde var”

“Beşiktaş’ın paraları ile uçaklarla geziyorlar deniyor. Biz bırakın Beşiktaş’ın parasıyla uçak tutmayı, biz kendimiz üstüne para veriyoruz. Beşiktaş’ın parasıyla uçak tuttuğumuz bir tane fatura göstersinler. Yalan. Beşiktaş uçağına ben biniyorsam parasını veririm. Yöneticilerde parasını verir. Şu taraftar grubuna bilet verildi.”

“Menajerlere para deniyor. Ancak bizim zamanımızda menajerlik ücretleri daha azaltıldı. ”

Fikret Orman’dan bilanço açıklaması

“Mayıs 2012-Mayıs 2018 arası UEFA’dan 419 milyon TL gelir elde edildi. Sponsorluklardan 482 milyon TL. Maç hasılatı 315 milyon TL gelir gelmiş. Kartal Yuvası’ndan 441 milyon TL gelir gelmiş. Futbolcu satışı 368 milyon TL. Futbol Aş 2 milyar 627 milyar TL gelir elde etmiş. Lisanslı ürünlerin malı 229 milyon TL ödenmiş. Mağza kiralama 111 milyon TL malzeme hariç gideri ödenmiş. Futbol 1 milyar 644 milyon TL harcamışız. Diğer bütün giderler 426 milyon TL tutmuş. Bu süreç 216 milyon TL kazanç sağlamışız. Derneğimiz 208 milyon TL gelir elde etmişiz. Aidat 21 milyon TL gelmiş. Sponsorluk ve reklam 27 milyon TL gelir. Dernek 272 milyon TL kazanmış. Dernek 164 milyon TL tutmuş. Beşiktaş bu süreç içinde yaklaşık 475 milyon TL Vodafone Park, Nevzat Demir, Beşiktaş’ın yeni ofisleri, müzeler, Şan Öktem, Hakkı Yeten para yatırıma harcamışız. ”

“Borcu küçülerek azaltma şansımız yok. Rakiplerden bir tanesi gayri menkuller sattı. Oyuncu al, golcü al. Onu gönder bunu al. Bunu da gönder şunu da al. Parayı ödeyip ödemek onun derdi değil. Onun derdi okulda sohbet etmek. Beşiktaş’ın borcunu indireceğiz diye gelmedik. Şampiyonluklar yaşamak bizim hakkımız. Rakip Başkan Ali Koç ile beraber konuştuk. Onlar sermaye arttırımı yaptı. Önümüzü görmemiz zor diyorlar. Ben takımı bu duruma ben getirmedim. Benim aldığım konrtayı hepiniz biliyorsunuz. Arkadaşlarım da getirmedi."

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI