Fikret Orman'dan Sert Açıklama

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ''Bizim bildiğim sadece futbol oyunu var'' dedi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, basın toplantısı düzenledi.

Öne çıkan açıklamalar şu şekilde:


"Transferin de artık sonuna geliyoruz"


"Beşiktaş camiası ile gurur duyuyorum. Transfer etmek istediğimiz oyunculara başka teklifler de vardı. Oyuncular huzurlu bir ailenin parçası olmayı seçtiler. Bizim de çok takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Kendisi de biz de çok istedik. Bugün de imzayı attık. Bu transferde payı olan oyuncumuz Medel ve kıymetli eşine hayırlı olsun diyorum. Transfer komitesine de teşekkür ediyoum. Transferin de artık sonuna geliyoruz. Allah utandırmasın. Büyük Beşiktaş taraftarıyla bu hafta buluşacaktık ama ceza nedeniyle Kasımpaşa maçında olacak.

Medel'in lakabı da pitbull ama Medel, Melo'ya göre daha efendi. '12 numarayı istiyorum.' dedi. Taraftarla ilişki de iyi olacaktır."


Transfer devam edecek mi?


"Beşiktaş'ta transfer bitmez. Bizim için enteresan şeyler olabilirse de olabilir. Orkan yatırım transferiydi. Gökhan Töre sakatlandığı için de Lens geldi. Ana hedefimiz üç transferdi. Takım kadrosu geniş ve oynamayan oyuncuları değerlendirmemiz lazım. Biraz satış yapacağız. Kadromuzda yabancı sayısı fazla ve forma şansı bulamayan oyuncuları kiralama ve satmamız lazım. Her mevkiide de iki 11 çıkabilecek kadrosu var ama transfer her an her şey olabilir. Vida için nazik sorunuz için teşekkür ederim."


"Bunun duyumunu almıştım"


"Süper Kupa maçı oynadık ve istenmedik olaylar oldu. Biz bu stadı seçmedik. İçerideki güvenlik ile ilgili tedbirleri almak da bizimle ilgili değil. Maç esnasında istenmeyen görüntüler oldu. Daha önce Eskişehir-Göztepe ve Konya-Başakşehir maçında da istenmeyen olaylar oldu. Passolig kurumlara değil de kişilere ceza vermek için kuruldu. En donanımlısını da bizim stadyumda yaptık. Şu ana kadar geldiğimiz noktada; bu sistem çalışmıyor. Konya da 5 maç ceza aldı yazık, günah. Başakşehir-Konya maçında ceza alanlar bu maça geldiler. Konya'da olan taraftara ceza geldi. Bunun bir mantığı yok. Meşaleler yakıldı mı? Yakıldı. Ama bunlar stada nasıl geldi? Bunların sorumlusu Beşiktaş değil, organizasyonu yapan kurum. Bir sürü kaçak girenler var. Ben zaten bunun duyumunu almıştım."


"Tek suçlu olmayan yer TFF"


"Tek suçlu olmayan yer TFF. TFF ile ilişkilerimize çok dikkat ederek geliyoruz. Güzel futbolu ortaya çıkartmak için hareket ediyoruz. Herkes de federasyonla bizi kavga etmeye çalıştırıyor. Buna federasyon da dahil. Geçen sene bütün ligde  2 milyon 750 bin tane turnike dönmüş. Beşiktaş'ın 530 bin civarında. Rakip sahada da 600 bin. Yüzde 22'sini oluşturmuşuz. Türkiye'de en büyük sıkıntı stadlara seyirci gitmiyor. Bu pozitif katkıyı veren Beşiktaş'a verilen ceza vicdana sığıyor mu? Bunu düşünmek federasyonun işi. Gazianteppor küme düştü . Sezon boyunca 65 bin taraftarı gitmiş. Son maçta da 25 bin Beşiktaş taraftarı vardı."


"Biz dünyayı ayağa kaldırıyoruz"


"Zaten sahanın içi ve dışıyla biz dünyayı ayağa kaldırıyoruz. Yaptığımız bütün transferle zaten dünyayı ayağa kaldırdık. Ama Beşiktaş ile ilgili oyananan oyunların da farkındayız. Bunlar basit oyunlar. Bizim oynadığımız tek oyun var. Güzel bir futbol seyrettirmek istiyoruz. Beşiktaş, taş. Taştan rüzgar anca toz olur. Yan yana olan insanlar kanki oluyor. Futbola her anlamda birlik sağlıyoruz. Ben 5 buçuk senedir başkanım ve ceza yemedim. Hayırlı olsun diyorum. Oyuna gelmeyeceğiz. Beşiktaş üzerinde oynanan oyunlara gelmeyeceğiz. Bizim genetiğimiz efendiliktir. Bizim stadımızda olsa, bu olaylar olmazdı. Bütün Beşiktaşlıları duyarlı ve sakin olmaya davet ediyoruz. Herkes maçını evinde seyretsin Uyanık olmamız lazım. Olabilecek toplumsal olayları Beşiktaş'a yıkabilirler."


"Hiçbir oyuna gelmeyeceğiz"


"Haksızlığa uğradık ama tarihimizde ilk defa değil. Talisca'nın cezası ile uğradık. Beşiktaş'ı sokulması gereken bir hat var ve ona girmeyeceğiz. Beşiktaş'ın üzerinden oynanan oyunlara müsade etmeyeceğiz. Efendiliğimizle ve güzel oyunlarla biz yine dünyayı ayağa kaldıracağız. Bütün sporseverlerin sevgisini kazanacağız. Bizim kavgayla işimiz yok. Herkes lige şampiyon olmak için çıkıyor. Bunu saha karar versin. Tahkim hukuksal bir karar vermiyor. Siz gözlemci raporuna göre karar vereceksiniz. Muhteşem kadromuzla bu sene işimize bakacağız. Beşiktaş sahada oynar. Hiçbir oyuna gelmeyeceğiz. Bizim oynadığımız tek oyun var. Oyunlar bizim işimiz değildir. Tahkim Kurulu, hukuksal karar vermiyor. Sosyal medyaya göre karar çıkıyor."


"Testi kırıldıktan sonra daha fazla konuşmamızın manası yok"


"Cezayı hak edeccek bir laf olduğunu inanmıyorum. Üslüp olarak nezaketli konuşurum. Ben ilk duyduğumda 2 maç ceza gelecek diye duyum aldım ama yalan da olabilir. Hukuk neyse karar ona göre verilmeli. Daha gol yok rakip taraftar sahaya girmeye başladı. Benim o zaman aklıma geldi. Testi kırıldıktan sonra daha fazla konuşmamızın manası yok. Beşiktaş'ı nereden alıp nereye getirdiğimiz kamuoyu önünde olan şeyler. Kıskanmalar olabilir ama bunun icraata dökülmesini umut etmiyorum. Söylediğim lafın arkasındayım. Ona karışmıyorsunuz, buna karışmıyorsunuz. O zaman Futbol Federasyonunun görevi ne? Bize anlatsınlar; biz de ne yaptıklarını bilelim. Beraber projeler yapalım. Bu saatten sonra karar değişemez. Osmanlıspor 1 lira almadan bize stadını açtı. Kulüpler Birliği'nde de Osmanlıspor'a oy verdim. Bizim için iki-üç kulübün çok önemi var. Konyaspor, Başakşehir, Osmanlıspor. Beşiktaş Başkanı böyle bir yere aday olmaz. Dursun Bey düzgün bir kişiliktir. Hayırlı uğurlu olsun. 17 kulüp başkanlık seviyesinde ama biri asbaşkanlık seviyesinde geliyor. Biz de bu saatten sonra asbaşkanı göndereceğiz."

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI