Fikret Orman'dan yayıncı kuruluş açıklaması

Fikret Orman'dan çarpıcı açıklama

Kulüpler Birliği Vakfı ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Süper Lig’in yayıncı kuruluşu beIN Sports’un Türkiye’den çıkmak istediğine yönelik söylemler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği’nin gerçekleştirdiği toplantının ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman ortak açıklama yaptı.

Fikret Orman: Bizim işimiz sorunları çözmek

“TFF Başkanı Nihat Özdemir ve TFF Yönetim Kurulu’na hayırlı olsun” diyerek sözlerine başlayan Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, “Bugün ilk toplantımızı yaptık. Başkanın da belirttiği gibi Türk futbolunda yapılması gereken çok iş var ve bunlar tek toplantıda dile getirilecek şeyler değil. Bugün başlangıcını yaptık. Federasyonla, Kulüpler Birliği’nin oluşturacağı komisyonlarla beraber birçok konuya el atmamız gerektiği konusunda da mutabık kaldık. Nihat başkanımız, Fenerbahçe’de aldığı görevler, uzun süreli kulüp yöneticiliği ve TFF’de uzun süre yaptığı başkanvekilliği nedeniyle iki tarafa da yakın bir isim. Yönetim kurulu üyeleri de hepsi arkadaşlarımız. Önemli olan bu konuları çözmek. Bunları dile getirmek kolay. Çözümüyle ilgili fikirler de sunmak kolay ama bizim işimiz bunları çözmek. Bütün futbol adamları ve kulüp başkanları olarak, kulüpleri yönetmenin dışında futbolu güzelleştirmek de bizim işimizin bir parçası. Bununla alakalı toplantımızı yaptık. Hızlıca çalışmalara başlayacağız. Beni ve bütün kulüpleri burada ağırladığı için başkan ve yönetim kuruluna, bütün kulüpler ve Kulüpler Birliği adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Marka değeri yükselmezse, bu durum hep yaşanır

Yayıncı kuruluşla yapılmış bir anlaşma olduğuna dikkat çeken Fikret Orman, “Arada yapılmış bir anlaşma var. Bunlar temenni ya da sözlü anlaşma değil. Bu anlaşmanın oluşturmuş olduğu taahhütler var ve kulüpler de bu doğrultuda sözleşmeler yapıyoruz. Netice olarak aynı gemideki insanlarız. İyi niyetli olarak Kulüpler Birliği ve TFF buna bakıyor. Bazı kulüp başkanlarını bu komisyonların içinde görevlendirdik ve sonucu itibariyle yayıncı kuruluşla da görüşeceğiz. Hem bizim hem yayıncı kuruluşun hem TFF’nin hem de Türk futbolunun menfaatleri açısından görüşmeleri yapacağız. Ama bu durum onların taleplerine uyacağız demek değildir. Bu karşılıklı edinimleri olan, taahhütleri olan, karşılıklı yapmamız gereken şeyler. Üzerinde mutabık kaldığımız en önemli konu, Süper Lig’in marka değerini yükseltmek. Bunu yapamadığımız takdirde, bu gibi durumları her zaman yaşayacağız. Özellikle döviz kurlarındaki yükselişler, stadyum ve sponsorluk gelirlerinin TL üzerinden olması, oyuncu ve faiz giderlerinin döviz üzerinden olması, hepimizi zor bir süreç içine, yaşama zorluğu içine sokuyor. Ama iyi niyetli, azimli ve kapasiteli insanlar olarak bunları çözme gayreti içinde olacağız” şeklinde konuştu.
Yayıncı kuruluş konusunda çalışmalara yeni başladıklarını söyleyen Orman, “Bu konularla ilgili gerekli açıklamaların zamanı ve şartlarını biliriz. Kimse merak etmesin, her aldığımız kararı kamuoyuyla paylaşacağız. Şu anda ana hedefimiz marka değerini artırmak, statlara daha fazla seyirci çekmek. Bunu yaptığımız takdirde inanıyoruz ki bu işleri çok rahat şekilde çözebileceğimize yürekten inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI