Fuat Çimen'den 'Diğer arkadaş' isyanı

Beşiktaş'ta listesini Divan Kurulu'na vererek, başkanlık seçiminde Ahmet Nur Çebi'ye rakip olan Fuat Çimen, Radyospor'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk hedefinden uzakta kalan Beşiktaş, seçime gidiyor. 29 Mayıs'ta yapılması planlanan seçim için listesini Divan Kurulu'na veren ve Ahmet Nur Çebi'ye rakip olan Fuat Çimen, Radyospor'da Yeşil Koltuk programının konuğu oldu.

"22 yıldır Beşiktaş yönetilemiyor"

Beşiktaş'ta problemleri tespit ettiğini söyleyen başkan adayı Fuat Çimen, şöyle konuştu: "Biz 2 yıl önce Beşiktaş yönetilemiyor diyerek yola çıktık. Ahmet beye bağlı olan bir şey değil. 22 yıldır Beşiktaş yönetilemiyor. Finansal olarak yönetilemediğinin farkındayız."

"Sözleşmeler menajerler lehine yapılıyor"

"Ahmet bey döviz kuruna bağlıyor ama birçok şey Türk Lirası'na dayandırıldı. Bunun kurla alakası yok. Bu yanlış yapılan sözleşmeler. Yapılan sözleşmeler asla kulüp lehine değil, menajerler lehine yapılıyor. Sportif ve mali tarafın yönetilememesi bizim çıkış noktamız oldu. Kısa ve uzun vadeli çözümlerimiz ne olabilir diye yola çıktık ve başkan adayıyız."

"Ceyhun Kazancı'nın geçmişinde böyle bir deneyimi yok"

"Yeniden yapılandırma sadece sözde olan bir şey. Özde yok. Sportif direktörümüz olan kişinin (Ceyhun Kazancı) geçmişinde böyle bir deneyimi yok. İdari yön ile sportif yön birbirine girmiş vaziyette. Biz bunu ikiye böleceğiz. Özerk bir yapı olacak. Şu oyuncular oynasın, bunlar oyanamasın diye müdahale etmeyeceğiz."

"Kesinlikle yabancı sportif direktörle çalışacağız"

"Kesinlikle yabancı bir sportif direktörle çalışacağız. Altyapı kökenli, gençlere önem veren bir sportif direktörle olacak. Aslında biz 32 kişi kadar bir ekibiz. Sürekli bize raporlamalar yapan yerli-yabancı arkadaşlarımız var. Biz bir proje, araştırma-geliştirme ekibi olarak 2 senedir hazırlandık. Çözüm önerileri hazır bir şekilde geliyoruz."

"Sportif direktör başkana sormayacak"

"Sportif direktör yetkilendirelecek, başkana sormayacak. Hesabı bize verecek. Biz işin mutfağında olmayacağız ve denetleme yapacağız. Bizim yönetim anlayışımız denetleyen ve liyakat esaslı olacak."

"Bu yasa bizi korkutmuyor"

Fuat Çimen, yeni çıkan spor yasası hakkında ise şu açıklamayı yaptı: "Biz bu durumu takip ediyoruz. Bütün derdimiz Beşiktaş'ı yönetmek. Bu yasa bizi korkutmuyor. İçeri girdiğimizde ilk yapacağımız iş idari ve mali denetim. Mesela Fikret bey döneminde sportif başarılar oldu. Ama gideriniz, gelirinizden çok fazlaysa sonuç ortada..."

"Beşiktaş'ın kaynakları, Beşiktaş'ı döndürmeye yeter"

"İdari ve mali anlamda hızla giderleri kısacağız. Beşiktaş'ın kaynakları, Beşiktaş'ı döndürmeye yeter. Beşiktaş'ın markasını ve getirebileceğinin herkesin farkında olması gerekir. Bizim semtte şampiyonluk kutlamasında 1 milyon insan oluyor. Markanın farkında olmak lazım. Biz 2 senedir bütün çalışmaları yapmış durumdayız."

"1,5 milyon Euro'luk opsiyonlu sözleşme yapmayacağız"

"Sansasyonel transferler konusunda, bunlar yapılır desek, Beşiktaş'ın mali yapısı izin vermez ve doğrusu bu değil. Biz alacağımız futbolcuyu kaynağından alacağız. Gelecek vadeden oyuncu için araya menajerler sokarak 1,5 milyon Euro'luk opsiyonlu sözleşme yapmayacağız. Biz doğru kaynağı kullanarak, Beşiktaş'a genç ve geleceği olan oyunculara bu kaynağı kullanacağız."

"Süper Kupa konusuna cevap vermek istemiyorum"

Zaman zaman Beşiktaş taraftarından Ahmet Nur Çebi'ye yükselen "Masaya yumruğunu vurmuyor" eleştirileri ve Ali Koç'un 2011 yılında oynanamayan Süper Kupa talebi ile ilgili konuşan Fuat Çimen, şunları dile getirdi: "Ben Süper Kupa konusuna cevap vermek istemiyorum. Bizim camiamız dışında gelişen bir durum. Onların kendi problemi."

"Lider ya dediğini yapar, ya demez"

"Lider ya dediğini yapar, ya demez. O yüzden benim tarzım şu olacak: Her şeye konuşan başkan olmayacağım. 2 tane basın sözcümüz olacak. Gerektiği zaman sportif direktörümüz konuşacak. Beşiktaş'ın haklarıyla ilgili ya da bazı sorunlar ile ilgili gerektiği zaman ben çıkacağım. Ama popülist olmayacağım."

"Beşiktaş'ın hakkını da kimseye yedirmeyeceğim"

"Şu olacak, bu olacak deyip olmadığı zaman neden olmadı olmayacak. Ben yaparım, ondan sonra yaptığımı söylerim. Yapamayacağım şeyi hiç söylemem zaten. Yapmak için de her türlü kanalımı yaparım. Yapacak insan çok konuşmaz, yapar. Türk aydınlanmasının kulüplerinden birinin başına geçeceksiniz. Bunun kıymetini çok iyi biliyorum. Ona göre davranacağımı da temin ediyorum. Beşiktaş'ın hakkını da kimseye yedirmeyeceğim."

"Diğer arkadaş dendi bana"

"Diğer arkadaş dendi bana. Ben tepkimi koydum. Ben, Beşiktaş Kulübü'nün genel kurul üyelerinin imzasıyşla Beşiktaş Başkan adayıyım. Biz, bu nezaketi de oturtacağız. Hiçbir yargı yolunu tıkamayacağım. Beşiktaş'ın 1 kuruşunun da peşinde olacağım. Eğer yapmazsam, etmezsem dilediğinizi söyleyebilirsiniz."

"Ben Manga ile görüştük"

Göreve geldiğinde anlaşmak istediği sportif direktör profilini anlatan Çimen, "Kesinlikle yabancı olacak. Dileğimiz tamamen Avrupa ekolü olacak. Bir raporlama aldık. Leverkusen scout şefliği, Bayern Münih'in heyet sorumluluğu ve sportif direktörlük geçmişi var. Ben Manga ile görüştük. Hollanda'da İngiltere'de, İspanya'da ve Portekiz bazlı sportif direktörlerle görüşüyoruz. Dolayısıyla bizim futbol aklımız yabancı birisi olacak. Altyapıya önem veren, uluslararası networkü geniş olacak bir futbol aklı göreve getirilecek. Ondan sonra Valerien Ismael ile oturulur, konuşulur." dedi.

"Beşiktaş'ı savunan tek adam Sergen Yalçın'dı"

Sergen Yalçın hakkında açıklama yapan başkan adayı, şunları söyledi: "Ben popülist bir adam değilim. Sergen Yalçın'ı çok seviyorum. Bana sorarsanız sahada ve saha dışında Beşiktaş'ı savunan tek adam oydu. Sezon sonunda mental olarak tükenmişti."

"Ben olsaydım Sergen Yalçın ile ikinci anlaşmayı yapmazdım"

"Sergen ile anlaşmak gerekmiyordu. Sergen'e de yazık. 1 sene önce sahip çıkmamışsınız zaten. Nihayetinde Sergen gitti. Ben olsaydım Sergen ile ikinci anlaşmayı yapmazdım. Ama o zaman yönetimin A planı bile yoktu. Önce Önder hocayı getireceğiz, sonra Pinhares ile anlaştık dediler. O da patladı. Sonra biz altyapıya geçiyoruz dediler."

"İşte Beşiktaş'ın parası böyle 'küçücük' tazminatlarla harcanıyor"

"8 hafta +1 yapsanız, şu anda Valerien Ismael'in 800 bin Euro gibi Ceyhun Kazancı'nın dediği gibi 'küçücük' tazminatı olmazdı. İşte Beşiktaş'ın parası böyle 'küçücük' tazminatlarla harcanıyor."

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI