Gerçekleri öğrenmek için lütfen okuyun

Sinan Vardar'ın Fotomaç Gazetesi'ndeki köşe yazısı

Gerçekleri öğrenmek için lütfen okuyun

Öncelıkle bütün Beşiktaş camiasının yanlış bildiği bir konuyu açıklamak istiyorum. Hani deniyor ya; "Yıldırım Demirören bıraktıktan sonra başkan adayı olarak sadece Fikret Orman aday çıktı diye..." Bakın ben size olayın gerçeğini anlatayım... 2012 yılındaki seçim öncesi, Serdal Adalı başkan adaylığına soyundu. Yıldırım Demirören destekli Cengiz Zülfikaroğlu, Adalı'yı Hüsnü Güreli'ye götürdü. Güreli, Adalı'ya "Sen başkan olursan kulübü iflasa götüren başkan olursun" dedi. Serdal Adalı hatta sonra yaptığı açıklamada da, "Başkan olmamam için annemi bile tehdit ettiler" dedi.

***

Yıldırım Demirören kulübü 431 milyon TL borcu devretti. O dönemde borcu devralan isim o dönem Fikret Orman'ın ekibindeki yönetici Seyit Ateş'ti. Bu borcun 108 milyon TL'si Yıldırım Demirören'e 10 milyon TL ise Serdal Adalı'yaydı. Yıldırım Demirören 2004 yılında kulübü Serdar Bilgili'den devralırken borç sadece 60 milyon TL idi. Yarın Divan kurulu Kurulu toplantısında borç yaklaşık 2.5 milyar TL olarak açıklanacak. Demek ki; Fikret Orman döneminde 7 yılda borç 6 kat artmış. Özetle Onursal Başkanımız Süleyman Seba'dan sonra Serdar Bilgili, Yıldırım Demirören ve Fikret Orman (üçü çocukluk arkadaşları, hala da çok yakın arkadaşlar) ve yakın arkadaşları borcu artırıp, kulübü çöküşe kadar getirdiler.

***

Ben Yıldırım Demirören'le 2 dönem yöneticilik yaptım. Demirören şahsi menfaati için hiçbir şekilde kulübü kullanmamıştır. Ama maalesef kulübü başkanlar ve yanındaki birkaç kişi yönetir. Mesela Fikret Orman döneminde son günlerde BİP'le adı geçen Serdar Güzelaydın, menajer Şükrü Yazıcıoğlu ve yönetimdeki iki adet kendisine yakın yöneticiler baş rolü oynuyorlar. Bu gerçekleri Beşiktaş kamuoyuna açıklamayı bir borç biliyorum. Temennim, en kısa zamanda kulübün üstünden bu kara bulutlar dağılır ve gerçekler ortaya çıkar.

GELECEĞİN YILDIZLARI FIRTINA

İki hafta önceki yazımda Türkiye'deki 15 Yaşaltı Milli Takımı'na seçilen 5 futbolcunun ismini yazmıştım.
Geçtiğimiz hafta 15 yaş Milli Takımımız Slovakya'yı yenerken harika oynayan Ay-Yıldızlı milli takımımızda Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşinin sahiplenerek Türk vatandaşı yaptığı Adem harika oynadı ve iki gol attı.
Yarın da Slovakya ile ikinci maçımızı oynayacağız.

***

Keşke bu maçı bir televizyon kanalı yayınlasa da genç futbolcularımızın ne kadar yetenekli olup da yukarılara çıkamadıklarını görseler.
Altyapılarımızda boraks madeni gibi bir maden var ama maalesef yönetenler bu kaynağın farkında değil.
Bunun için futbolumuz bir nebze ileri gitmiyor.

ŞENOL HOCA'YA HAKSIZLIK

Serdar Güzelaydın ve ekibi (BİP BİP BİP) , hatta yılların tecrübesi Hıncal Uluç bile Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'i bertaraf ettirmek için büyük çaba içindeler.
Bu kişiler çeşitli kanallarda da Güneş'e savaş açtılar.
Mutlaka Şenol Hoca'nın büyük hataları da vardır ama Beşiktaş'ta en büyük sorun başkan ve yönetimdir.
30 yaşın üzerindeki futbol takımı da artık miladını durdurdu.
Hem yönetimde, hem de yöneticilik anlayışında, futbol takımının yeniden yapılanması için büyük sıkıntılar var.
115 yaşındaki bu asırlık çınar yine bir çıkış yolu bulacaktır.
Bundan hiçbir kuşkum yok.
Ama aynı zihniyet devam ederse maalesef yüz küsür yıllık Beşiktaş'ı çok kötü günler bekliyor.

.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI