Hıncal Uluç hayatını kaybetti

Gazeteci Hıncal Uluç 83 yaşında vefat etti.

Son dakika haberi!  Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören gazeteci, yazar ve spor yorumcusu Hıncal Uluç 83 yaşında vefat etti.

Hıncal Uluç, 1 Kasım 1939 tarihinde Kilis'te dünyaya geldi.

İlkokula Bandırma'da başlayan Uluç, babasının subay olması dolayısıyla çok sayıda ilde öğrenimine devam etti. Uluç, lise eğitimini Ankara'da tamamladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'den mezun olan Hıncal Uluç gazetecilik mesleğine Yenigün gazetesinde başladı.1967'de askerden döndükten sonra mesleğe spor yazarlığıyla devam etti.


Hıncal Uluç, bir dönem Haşmet Babaoğlu ve Kenan Onuk İle NTV'de 90 Dakika programını yaptı.

Uluç, 1990 yılından bu yana Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Hıncal Uluç'un Eğitimi

1980 yılına kadar hayatını Ankara'da idame ettiren Hıncal Uluç, İngilizce öğrenmek için İstanbul Edebiyat Fakültesi'ne başlamış fakat bir dönemin sonunda Ankara'ya dönmüştür. Sonraki sene Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanmıştır.

Hıncal Uluç Neler Yaptı?

Yenigün isimli yayın organında henüz daha 17 yaşındayken spor sayfası hazırlayarak sektöre ilk adımını atmıştır. Oktay Kurtböke, Güneş Tecelli, Başkurt Okaygün, Kurthan Fişek, Güngör Sayarı, Ercan Tan gibi isimlerle çalışmıştır. Askerliğini yaptıktan sonra 1967 yılında Yenigün ekibinin elinden çıkan Yankı gazetesine çalışmaya başlamıştır. Oktay Öke'nin Cumhuriyet gazetesinin yayın yönetmeni olması ile Uluç, aynı anda Cumhuriyet gazetesinde de haftada iki gün spor yazıları yazmaya başlamıştır. 1980'de Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile dergi çıkartmak için İstanbul'a gelen Hıncal Uluç, Zafer Mutlu'dan kendisine gelen davet ile 1990 itibariyle Sabah gazetesinde yazmaya başlamıştır.

Hıncal Uluç'un Sunduğu Programlar

Bil Bul (197?-?), TRT)

Aileler Yarışıyor (1975-?, TRT)

Yaşamdan Dakikalar (2004-2012; TV8, atv, Sky Türk)

Tele Pazar (2008-?, Kanal 1)

Kırmızı Çizgi (2010-2018, NTV Spor)

90 Dakika (?-2009, NTV)

Yalanlar ve Ben

Ortaklaşan Bir Sevgi

Hıncal Uluç Kaç Yaşında, Neden Vefat Etti?

83 yaşındaki Hıncal Uluç iki böbreğini de kaybetmiş, kan zehirlenmesi sebebiyle tedavi altına alınmıştı. Bu süreç esnasında bir süre önce kalçasını kırmış ve by-pass ameliyatı olmuştu. Şimdiye kadar 10'u aşkın ameliyat geçiren Uluç, hastanede tedavi altındayken hayatını kaybetti.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI