Hürser Tekinoktay'dan Çebi'ye Yanıt

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin hainlikle suçladığı Hürser Tekinoktay, sessizliğini bozdu.

Beşiktaş'ın eski başkan adayı Hürser Tekinoktay, Ahmet Nur Çebi tarafından hainlikle suçlandığını belirteren Beşiktaş başkanına yanıt verdi. 

Hürser Tekinoktay, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a açıklamalarda bulundu. .

"Pandemi sonrası en çok etkilenen takım Beşiktaş"

Pandemi sonrası en çok etkilenen takımın Beşiktaş olduğunu belirten Tekinoktay, "Bu düşünce sportif anlamda olmaz. Sporun özüne aykırıdır. Düşme varsa şampiyonluk vardır. Yarışma varsa mağlup vardır. Kaybetmeyi kaldıramazsınız. Bu yarışmanın özüne aykırı. Bir de Beşiktaş açısı var. Pandemiden ötürü düşme kaldırılıyorsa burada en çok etkilenen birinci takım Beşiktaş. Ruiz ve Burak ekonomik nedenlerden ötürü ilk 11 oyuncusuydu ve yarışmayı terk etmek zorunda kaldılar. Aynı zamanda Ljajic ve Umut koronavirüse yakalandıkları için kadroda yer almadılar. Kulübe de 4-5 yedek oyuncuyla çıktı. Dolayısıyla pandemi sonrası sahadaki futbolcular olarak saydığım ilk 11 oyuncuların eksilmesi, Ruiz Burak, Adem... Bunlar 11 oyuncusuydu. Artı Umut da forma giyen oyuncuydu. Takımın yarısı pandemiden etkilenip oynayamayan bir Beşiktaş var. Pandemi sonrası ilk maçını sahasında kaybetti. Beşiktaş kendi seyircisi ile oynasa o kaybettiği maçı kazanırdı. Bunun dışında Başakşehir ise küme düşmesi kaldırılan Kayserispor'a karşı kazandı. Seyircisiz oynanan 2 karşılaşma bu 2 maçtan 2 puan aldı. Pandemi sonrası artı 5'i var. Bu artı 5'i düşürün 64 yapıyor. Beşiktaş pandemi sonrası seyircili oynadığı ilk maçı kazansa 65 yapacaktı. Böyle bir uygulama olacaksa şampiyonluğun da tescil edilmemesi lazım. Bu aynı şekilde Galatasaray için de geçerli. Galatasaray'da seyircili oynasa Başakşehir'i yenecekti, belki de üst üste seri galibiyetler alıp onların üstüne çıkacaktı. En azından Şampiyonlar Ligi'ne Beşiktaş ve Galatasaray gidecekti. Başakşehir olmayacaktı" dedi.

"Beşiktaş'ın elinden alınan bir şampiyonluk var"

Beşiktaş'ın elinden şampiyonluğun alındığını ifade eden Tekinoktay, "Beşiktaş bu sezon birçok maçta kural hatasına maruz kaldı. Göztepe maçı dahil, Zorlu'daki maç öncesi değişen hakemler dahil, Trabzonspor ve Fenerbahçe maçındaki VAR'a bile gidilmeyen ve gole etki eden kararlar, Sörloth'un faulü, Vida'nın penaltıları... Kural hatasıyla VAR'a bile gidilmeyen bir sezonda Beşiktaş'ın elinden alınan bir şampiyonluk var. Biz bunu nasıl kabul edebiliriz? Hakkı yenen pandemi öncesi ve sonrası bir usulsüzlük, haksızlık varsa burada Beşiktaş camiası zarar görmüştür. Ben sayın başkan Ahmet Nur Çebi'nin dediğine hiçbir şekilde katılmıyorum, hem sportif açıdan katılmıyorum, hem Beşiktaş açısından katılmıyorum" şeklinde konuştu.

"Takımlar zarar görecek"

Yeni fikstürde takımların zarar göreceğinin altını çizen Tekinoktay, "Sezonda da mağdur olan Beşiktaş oldu. Kural hatası ve VAR'a bile gidilmeyen hatalar bunlar. Bu pandemiden ötürü olağanüstü durumlar yaşadı takımlar. Bir sürü futbolcu sakatlandı. Önümüzdeki sezona bir de Avrupa Şampiyonası var...  Bu fikstüre ilave koymanız büyük takımlar için mali ve manevi olarak sportif olarak bir handikaptır. Ve aynı zamanda Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacak takım için olumsuzluktur, sakatlıklar da çoğalacaktır. Futbol buradan zarar görecektir" açıklamasını yaptı. 

"Hakarete maruz kaldım"

Ahmet Nur Çebi tarafından hakarete maruz kaldığını ifade eden Tekinoktay, "Ahmet Nur Çebi geçtiğimiz günlerde devletin kanalı Anadolu Ajansı'nda bana hakaret etti. Gerçek dışı olmayan bilgi ve belgelerle... Bununla ilgili gerekli işlemler yapılacak ama bunun yanı sıra bahsettiği konuyla alakalı Fulya davası, Yargıtay kararları vb. konularla ilgili geniş bir açıklama yapacağım. Belgeyle, bilgiyle... Dosyayı göstererek değil, dosyayı herkese vererek yapacağım. Yargıtay belgelerini, mahkeme belgelerini sosyal medyada açık bir şekilde paylaştım. Herkes yargıtay kararlarının ne olduğunu biliyor. Anadolu Ajansı'ndakilerin de bunları bilmesi lazımdı. Devletin kanalında hakarete maruz kalacak söylemleri, hainlik lafıyla bakın bu Türk Ceza Kanunu'nda suçtur" diye konuştu. 

"Beşiktaş sadece şampiyon olduğu zaman sevinir"

Sergen Yalçın'a yeteri kadar destek verilmediğini vurgulayan Tekinoktay, "Açıklamalarına devame den Tekinoktay, "Futbol A.Ş'de de sayın başkan sorumluluğu Erdal Torunoğulları'na verdi, imza ve tüm hukuki sorumluluk...Ama yetkiyi kendisi aldı. Sayın başkan Sergen yarışırken hiçbir destek vermedi, devre arasında 40 bin dolarlık bir futbolcu dahil hiçbir destek vermediği gibi hiçbir performans göstermemesine rağmen Sergen'in çektiklerini, üçüncülüğü büyük bir başarı olarak lanse etti. Beşiktaş sadece şampiyon olduğu zaman sevinir. Buna Sergen hocanın sevinme hakkı vardır. Bu çocukların hakkıdır. Deplasmanda 5-1 kazanılan Denizlispor maçından bile memnun olmadığını söyledi yöneticiler. 

"Oynamayan adama sözleşme uzatıldı"

Tekinoktay son olarak, "Başkan kampanyasındaki başarısızlıklarını birilerine yıkmaya çalışıyor. Başkan 2.5 ay önce tişörtle çıktı bırakmam seni yardım kampanyasına. "Karaborsa almayın, çıkartacağız tişörtleri" dedi.. 3 ay geçti hala tişört satılmıyor Kartal Yuvası'nda. Bakın 20 liralık SMS'le para topluyorsunuz, Beşiktaş'ta bunu her zaman verir fakat siz kulübün alması gereken Aras Özbil'in sözleşmesi hilelidir bize kalırsa. Oynamayan adama sözleşme uzatıldı ve 7 ila 10 milyon lira para verildi. Diger yandan, Fikret Orman'ı ibra etmediniz. Fulya davası kazanıldı, genel kurul iptal edildi. 

"Vicente del Bosque'nin parasını alıp futbol A.Ş'ye yatırdınız mı?"

Dönemin sorumlusu olarak kabul edilen Yıldırım Demirören'in en azından del Bosque'den ötürü zararı mevcut oldu. O dönemin muhasebesi çünkü. O dönemin muhasebesine istinaden del Bosque'nin parasını alıp futbol A.Ş'ye yatırdınız mı? Erdal Torunoğulları'nın sorumluluğunda bu. Futbol A.Ş'deki küçük hissedarların %49'una sahip olan hissedarların sermayesi şu anda dışarıda. Niye sokmadınız o parayı içeri? Bunlar kusurdur, önemli bir kusurdur. Başkan kampanyanın başarısız olduğunu her gün televizyonlara çıkarak anlattı, her gün tişört giydi. Başarısızlığa istinaden de bizi hainlikle suçladı, kampanyanın başarısızlığına çalışıyorlar dedi. İsim vererek yaptı bunu. Çok ayıp bir şey bu" diyerek sözlerini tamamladı.  

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI