İnşallah kaza falan geçirmemiştir!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, milli arada başlayan Fenerbahçe derbisi hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen akşam antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe maçı hazırlıkları kapsamında gerçekleştirecekleri akşam antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Dele Alli'nin durumuna ilişkin de çarpıcı ifadeler kullandı.

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'ten Dele Alli açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, milli arada başlayan Fenerbahçe derbisi hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen akşam antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Birçok konuya ilişkin soruyu cevaplandıran Güneş'in özellikle Dele Alli'ye ilişkin açıklamaları dikkat çekti.

ADALET, VİCDAN, KAYIKÇI KAVGASI...

Gün içinde Beşiktaş'ın yaptığı ve diğer kulüplerin de son günlerde dikkat çeken açıklamalarına ilişkin görüşü sorulan Güneş, "Bütün bunların hepsinin merkezinde Türk futbolu var. Herkes Türk futbolunu kurtarmak için yapıyor. Deprem hepimizi üzdü. Çok üzüldük, hep bir araya geldik ama biter bitmez kavgaya başladık. Demek özümüzde bir yanlışlık var. İyi niyetin, samimiyetin, dürüstlüğün, açık olmamanın sıkıntılarını yaşıyoruz. Bunu yapanları da aşağıya atıyoruz. Bir futbol adamı olarak zaman zaman kavga olmasın diye biz de özverili olmak durumundayız diye düşünüyorum. Deprem için zemin önemli, bina önemli diyorlar. Binanın da kolonları çok önemli diyorlar. VAR sistemi, hakem, oyuncu, antrenör... Tüm bunların futbolun iyi olması için ortaya konmasının başımızın üzerinde yeri var. Değilse yok. Basit, boş konuşmaların, dedikoduların kimseye yararı yok. Ortalığı karalamak doğru değil. Dürüst insan fikrini söyler, sabreder, bekler. Benim yapacağım bir şey yok. Ben işimi yapıyorum. Bu işin içinde yokum. Hiçbir yoruma katılmıyorum. Bugün kulübün yazısı geldi. Aynen katılıyorum ama fikir beyan etmem doğru değil. Zaten kulüp yapmış. Kulüpler Birliği, antrenörler, oyuncular, medya hepsi önemli. Ama insan olmak çok önemli. Farklı düşünceler olacaktkır. Diyorum ki tartışalım ama kavga etmeyelim. Biz Fenerbahçe maçına futbol oynamaya gideceğiz. Bu rekabet eskiden beri yapıldı yine yapılacaktır. Diğer kavga edenlere de sorarsınız niye yapıyorsunuz? Kim kar ediyor?" dedi. 

VAR kayıtlarının açıklanmasına ilişkin görüşlerini paylaşan Şenol Güneş, "VAR konuşmaları açıklandı, o gün her şey bitti. Federasyona, oyuncuya, kulüplere zarar verdi. Eğer bir karar alıyorsanız kişisel alamazsınız. Belli kurallar olmalı. Bence yanlış bir karardı ama şimdi de kulüp haklı olarak madem bu var, o zaman yayınlayın diyor" dedi.

Sakatlıklar nedeniyle geçen uzun süreli aranın ardından İstanbulspor maçında formasına kavuşan Rachid Ghezzal'ın durumuna ilişkin konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü, "Ghezzal'ı son maçta beğendim. Fizik için biraz daha zaman lazım. Yavaş yavaş tam anlamıyla oynamaya başlayacak. Hem bu sene hem de gelecek sene için yeni transfer sayılabilir" ifadelerini kullandı.

'TELEFONLA ULAŞAMADIK'

İzni biten Dele Alli'ye henüz ulaşamadıklarını belirten Şenol Güneş, "Ben önceden izin verdim kendisine. Telefonla ulaşamadık ona. inşallah kaza falan geçirmemiştir. Ulaşınca... Bugün de yağmur yağıyor ya biraz" ifadelerini kullandı. 

Dele Alli için de kadroda düşünülmeyen Kevin N'Koudou gibi benzer bir durumun olup olmayacağı sorusuna ilişkin ise tecrübeli çalıştırıcı, "Elimizdeki oyuncuların hiçbiri hakkında olumsuz düşünmüyoruz. N'Koudou idmanda. Dele de bizim oyuncumuz. Şu andaki elimizdeki hiçbir oyuncuyu göndermiş değiliz. Kalanlar şu andan itibaren bizim oyuncumuz. Gitmesinin hem kendisi hem de takım için iyi olacağını düşündüğümüz oyuncular da burada. Onlara şans gelir mi, durum ne olur gelişmelere bakarız. Dele Alli de bunlardan. Kevin N'Koudou da, Atiba da, diğerleri de... Welinton da, Alex de... Alındı, verildi, bitti. Şu anda yaza kadar bir gelişme yok. Başka bir gelişme olur. Uzakdoğu'da, Latin Amerika'da, Norveç'te... Oyuncu da gitmek isterse size söyleriz. Transfer çok konuşuluyor bizde" cevabını verdi.

'GİDECEK OYUNCULARIN LİSTESİNİ VERDİK'

Forma şansı anlamında öncelikli düşünülmüyor olsa da kadrolarında yer alan isimlere ilişkin Kevin N'Koudou üzerinden bir örneklemede bulunan Şenol Güneş, "Şu anda bir oyuncu alınması mümkün değil. Seneye alınacak oyuncu düşünülebilir ama onun da kesin kararını ben değil kulüp olarak verebiliriz. Gidecek oyuncular da o şekilde. Gidecek oyuncuların listesini zaten verdik. Oyuncuların kendisine de söyledik. Bir örnek vereyim; hiç o kadar fazla yapmam ama Kevin N'Koudou'ya yardımcı olmak için sene sonunda şartlar itibariyle burada kalmasının zor olduğunu konuştuk. Seneye de kalırsa bir maliyeti olacak. Oyun olarak da katkıları olmadığı için kendisine direkt konuştum. Transferiyle ilgili de bir fırsat çıktı. Bunları hep konuştuk kendisiyle. Sonra gitmedi. Niye gitmedi bilmiyorum. Kaldı, bizim oyuncumuz. Parasını alıyor. Giderse kulüp için de kendi için de daha iyi olacağını düşündük. Bir sorun yok. Bizim oyuncumuz. Genç takımdan da oyuncu alıyoruz. Bir ihtiyaç olur buradaki oyuncumuzu parasını veriyorken niye oynatmayalım? Niye oynatmayalım? Ait olma düşüncesi ve beklentiye cevap vermeme durumu olunca o zaman onu düşünmüyoruz. Elimizde bir oyuncu var, iyi bir oyuncumuz ve seneye bizim oyuncumuz; bir oyuncumuz daha var düşünmüyoruz. Hangisini oynatırsınız? Elinizdekini oynatmak lazım. Ama ihtiyacınız var maçı kazanmak için kim olursa olsun oynatırız" dedi. 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI