Kim bu Boateng?

Beşiktaş'ın yeni transferi Boateng'i tanıyalım. Hayatı, oynadığı takımlar, kariyeri...

Transfer sezonunun bitimine çok az bir süre kala Fiorentina'dan Kevin Prince Boateng’i kadrosuna katan Beşiktaş, taraftarlarını heyecanlandırdı. İşte siyah-beyazlıların yeni yıldızının hayatına dair notlar...
Kevin Prince Boateng, 6 Mart 1987’de, Alman bir anne ve Ganalı bir babanın çocuğu olarak, Batı Berlin’de hayata geldi. Almanya’da Türk nüfusunun yoğun olduğu Kreuzberg bölgesinde yaşayan Boateng’in arkadaşlarının hemen hemen tamamı Türk’tü…

2005 yılında profesyonel oldu
Bayern Münih forması giyen Jerome Boateng ile kardeş olan Ganalı, futbola Herta Berlin’le başladı. 2005 yılında profesyonel sözleşme imzaladı, 2 sezonda 53 maça çıktı ve 5 gol 9 asistlik performans sergiledi.
Kardeşinin aksine Almanya için değil de Gana Milli Takımı'nda oynamayı tercih eden Kevin’in bu kararı oldukça tartışıldı.
Boateng, sergilediği performansla 2007 yazında 8 milyon euro bedelle Tottenham’ın yolunu tuttu. Londra temsilcisinde bekleneni veremeyen Ganalı, 2 sezonda sadece 14 maça çıktı.

2009 yılında Borussia Dortmund’a kiralandı fakat burada da yarım sezonda istenileni sergileyemedi. 2009 yazında Tottenham’dan Portsmouth’a 4 buçuk milyon euro bedelle transfer olan Ganalı yıldız, Premier Lig’de çıktığı 27 maçta 5 gol attı 2 de asist yaptı ve İtalya’nın yolunu tuttu.


6 milyon euro'ya Genoa’ya transfer olan Kevin Boateng, henüz burada forma şansı bulamadan Milan’a kiralandı. İtalyan devinde etkileyici bir oyun ortaya koydu. İlk sezonunda, takımıyla ligi şampiyonlukla tamamladı. 2011-2012’de ise İtalya Süper Kupası’nı kazandı. Milan'da 3 sezon geçiren Ganalı, 114 maçta 18 kez ağları sarsarken 16 kez asist yaptı.


2013 yazında İtalyan devinden 10 milyon euro bedelle Schalke’nin yolunu tuttu. Alman temsilcisinde de başarılı günler yaşayan Boateng, 60 maçta 7 gol, 9 asist yaptı. Fakat Mavililerde saha dışındaki tavırları nedeniyle kadro dışı bırakılan Ganalı’nın 2015 yılında sözleşmesi fesh edildi.
2016’da formasını giydiği Las Palmas, Boateng için adeta bir dönüm noktası oldu. Ganalı futbolcu burada bir sezonda 10 gol 5 asistlik performans sergileyerek yetiştiği topraklar Almanya’ya geri döndü. Eintrcaht Frankfurt’a transfer olan Boateng, bir sezonda 8 gole katkı sağladı ve bu kez rotayı İtalya’ya çevirdi. Sassoulo formasını sırtına geçiren Boateng, 15 maçta 5 kez fileleri havalandırdı.

Futbol hayatı bitti derken zirveye yükseldi
Futbol hayatı bitti denilen noktada tekrar dünyanın zirvesine çıkmayı başaran Boateng, geçtiğimiz sezonun devre arasında 1 milyon euro bedelle Barcelona’ya kiralandı. Katalan temsilcisinde beklediği forma şansını bulamayan Ganalı hücumcu, bu sezon ise Fiorentina formasıyla 14 maça çıktı 1 kez fileleri havalandırdı.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI