Koronavirüs olan 7 Beşiktaşlı'dan Kaçı Fenerbahçe'ye derbisinde forma giyebilecek?

Beşiktaş'ta son dakika gelişmesi...

Son dakika haberleri... Beşiktaş'ta geçtiğimiz hafta 7 futbolcu koronavirüse yakalanmıştı. Koronavirüse yakalanan; Vida, Hasic, Oğuzhan, N'Sakala, Welinton, Necip Uysal ve Rosier'in Fenerbahçe derbisinde oynayıp oynamayacağı siyah-beyazlı taraftarlar tarafından merak ediliyor. Peki Beşiktaş'ta koronavirüslü futbolcular Fenerbahçe maçında forma giyebilecek mi? İşte detaylar...

Fenerbahçe derbisine hazırlanan Beşiktaş'ta gözler koronavirüs testleri pozitif çıktığı için takımdan ayrı kalan oyuncularda. Milli maç haftasından önce ve haftasında toplam 7 Beşiktaşlı futbolcunun testi pozitif çıkmıştı. Söz konusu oyuncular ise şunlar Vida, Hasic, Oğuzhan, N'Sakala, Welinton, Necip Uysal ve Rosier'di...

Eksiklere rağmen Başakşehir'i yendi

Bu futloculardan Necip Uysal, karantina sürecini tamamladığı için Medipol Başakşehir maçında sahaya çıktı. Kara Kartal'da, Valentin Rosier de takımla çalışmalara başladı. 7 oyuncusunun yokluğuna rağmen Başakşehir'i 3-2 mağlup ederek moral bulan teknik direktör Sergen Yalçın, Kadıköy'deki derbiye daha fazla seçenekle gitmek istiyor.

Oğuzhan Özyakup ve N'Sakala'nın da en geç perşembe günü takımla çalışmalara başlaması bekleniyor. Böylece testi pozitif çıkan 7 futbolcunun 4'ü takıma dönmüş olacak. Özellikle Oğuzhan Özyakup'un dönecek olması kart cezalısı Dorukhan Toköz'ün yokluğunda Sergen Yalçın'ın elini rahatlatacak.

Vida ve Hasic karantinada

Diğer yandan milli takımlardayken testleri pozitif çıkan Vida ve Hasic'in karantina süreçleri henüz tamamlanmadı.

Testinin pozitif çıkmasının yanı sıra sakatlığı da süren Welinton'un da derbi öncesi takıma katılması mümkün değil.

14 günden 10 güne insin

Kulüpler Birliği, futbolcuların karantina sürecinin 10 güne indirilmesini talep ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın, semptom göstermeyen ve ikinci testi negatife dönen vatandaşlar için vatandaşların karantina sürecini 10 güne düşürdüğünü belirten kulüpler, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da bu doğrultuda düzenleme yapmasını bekliyor. Kulüpler, futbolcuların yüzde 90'ında semptom görülmediğini ve 14 günlük karantinanın takımlara büyük sekte vurduğunu, ligin tamamlanmasını da olumsuz etkilediğini savunuyor.

Erdal Cömert - Ajansspor

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI