Mandzukic Neden Beşiktaş'ı Tercih Etmedi?

Beşiktaş'ın transfer listesinin başında bulunan Mario Mandzukic, İtalya'nın Milan takımına imza attı.

Hırvat golcü Mario Mandzukic, bu transfer döneminde Bşeiktaş'ın 1 numara transfer adayıydı. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın, geçtiğimiz hafta 'ilgileniyoruz' dediği golcü futbolcu, kariyerine yeniden İtalya Ligi'nde devam edecek. Mario Mandzukic'in Beşiktaş'ın teklifini neden reddettiği ortaya çıktı.

Milan Resmen açıklıyor 

İtalya'nın Milan ile anlaşmaya varan Mario Mandzukic, sezon sonuna kadar Hakan Çalhanoğlu'nun da formasını giydiği İtalyan ekibinde oynayacak. Hırvat basını, futbolcunun transferinin çok kısa bir süre içinde açıklanacağını ve Zlatan Ibrahimovic ile birlikte büyük bir güç oluşturabileceğini vurguladı.

1 yıllık anlaşma 

Buna göre; golcü oyuncu 6 aylık sözleşme imzalayacak ve bu süre için 1.8 milyon Euro kazanacak. Sözleşmenin detaylarına bakıldığında ise Milan'ın Şampiyonlar Ligi'ne kalması halinde 1 yıllık opsiyon devreye girecek ve Mandzukic Milan'da yoluna devam edecek.

Neden İtalya'yı tercih etmesinin nedeni

Mandzukic'in kariyerine özellikle İtalya'da devam etme isteği olduğu ve Serie A'da kendisini iyi hissetmesi sebebiyle böyle bir tercih yaptığı öne sürüldü. Futbolcu Juventus'ta 117 maçta 30 gol kaydemişti. 

Premier Lig'den gelen teklifler

Öte yandan Mandzukic'in Serie A'da Roma'nın da bir süre gündeminde kaldığı, uzlaşmanın ise sağlanamadığı ifade edildi. 34 yaşındaki golcünün Premier Lig'den de teklifler aldığı fakat; Ada'da gelen tekliflerin Mandzukic'i cezbetmediği belirtildi.

Beşiktaş'a transferinin olmama nedeni 

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, golcü futbolcunun teklife sıcak bakmadığını ifade etmişti. Kocadağ, "Oyunculara Beşiktaş gerçekleri, menfaatlerine uygun teklifi yapıyoruz. Bizim için bizim teklifimiz önemli, karşılık buluyorsa yollar kesişiyor. Buluşmazsa bu transfer gerçekleşmiyor. Mandzukic'e teklifi yapmıştık, başka kulüpler de olabiliyor. Şu an için o konuda gelişme yok. Bizim teklifimizi olumlu görmedi gibi geliyor" demişti.

Beşiktaş, Mandzukic için ne kadar teklif yaptı?

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın istediği oyunculardan biri olan Mario Mandzukic'e siyah-beyazlılar da kendi gerçekleri doğrultusunda önerisini yaptı. Futbolcu, Avrupa'da kariyerine devam etme fikrini öncelikli tuttuğu için teklife sıcak yaklaşmadı. Beşiktaş'ın oyuncuya önerdiği rakamın ise 6 aylık dönem için 1.2 milyon Euro olduğu öğrenildi.

Ajansspor

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI