Mehmet Demirkol: Bu neyin kafası, anlamak mümkün değil!

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol'dan çarpıcı yorum

3-3 biten Beşiktaş Fenerbahçe maçını Beinsports Haber'de değerlendiren Mehmet Demirkol, eleştirilerin hedefinde kalan Şenol Güneş için 'bir adam antrenmanda grip ilacı mı içmiş onu bile anlar' dedi. Demirkol ayrıca Fenerbahçe'de bazı kesimlerin Aykut Kocaman'dan nefret ettiğini söyleyerek 'bu neyin kafası anlamıyorum' ifadelerini kullandı.


Spor Toto Süper Lig'in 23.haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin 3-3 berabere kaldığı maçla ilgili gazetelerde yer alan haberleri yorumlayan Mehmet Demirkol çarpıcı ifadeler kullandı. İşte Demirkol'un değerlendirmelerinden satır başları:

LİVERPOOL MİLAN MAÇINA BENZEDİ 

Beşiktaş Fenerbahçe derbisi Liverpool Milan maçına benzedi. Milan ilk yarı koparıp gitmişti ama ikinci yarı Liverpool'a dönmüştü maç. Ama bu maçta işin detaylarını bildiğimiz için başka taraftan bakıyoruz.

ŞENOL GÜNEŞ'İN İDARE ETMESİ KOLAY DEĞİL

Şenol Hoca'nın tarafından bakmak lazım, o ne yaşıyor? Sezon içinde ne yaşadığına bakmamız lazım. 3.5 sezonda 26 farklı stoper tandemi kullanmak zorunda kalmış Şenol Güneş... Bu bir tercih değil mecburiyet. Bir kadro yapılıyor sonra küçülmeye gidiliyor deniyor. Bunu idare etmek kolay değil. Bence inatlarıyla ilgili de şeyler söylenebilir ama işin bu tarafı da var. Mayıs ayında Beşiktaş'ta kalmaya karar verdiği zaman ile şu an arasında dünyalar kadar fark var.

GRİP İLACI MI İÇMİŞ ANLAR!

Şenol Hoca 'ben transfer istemiyorum' diyor ertesi gün Kagawa geliyor. Sonra Şenol Güneş 'yetersiz' diyor. Şenol Hoca antrenmanda oyuncu grip ilacı mı içmiş onu bile anlar. Antrenmanda gördüğü yeterlilik neyse onu oynatır.

TESİSLERE ALMASAN KİMSE BİR ŞEY DEMEZ

Fenerbahçe'nin sağ kanadını iyi kullandığı bir gün önceden belli zaten. Bu oyunu biraz daha orta sahada tutacak hamleleri yapabilir miydi Şenol Güneş? Yapabilirdi. Ersun Yanal tarafından bakarsak bir de, sen bu orta sahanın hiçbir şey yapamadığını görüyosun. Değil oyuna almak tesislerden yollasan kimse bir şey demez ilk 20 dakika için. Ersun Yanal oraya hiçbir şey yapmadan sadece kanatlara hamle yaparak oyunu değiştirdi.

3 kişiye tek başına basıyor adam Tolgay artık bıraktı mesela nereye gitsem alıyorlar dedi herhalde.

GİTTİN TIRI VURDUN DUVARA!

Burak Yılmaz dışında herkesin eli ayağı titredi. O kapatıyor kendini tuhaf bir şekilde. 3-1'den sonra bitti diyor herkes. Gittin tırı vurdun duvara. 50 yıllık tır şoförüsün vurulur mu diyosun Şenol Hoca'ya ama başka şeylere de bakmak lazım. Frene bakıcaksın, balataya bakacaksın.

3-0'I ŞENOL GÜNEŞ'TEN BAŞKASI BAŞARAMAZDI

Başka bir başkan bu kadar uzun süre Şenol Güneş ile çalışmazdı. Şenol Güneş'i kötülemek için söylemiyorum. Arada uyumsuzluk olduğu aşikar. Bu uyumsuzluk olmayacak diye bir kaide yok olabilir de. Net iddiam da şudur. Kimi getirirsen getir bu yepyeni takımla ilk yarıdaki 3-0'ı Şenol Güneş'ten başkası başaramazdı.

GİDEN ADAMLAR AZ BUZ ADAMLAR DEĞİL

Oğuzhan nerede belli değil. Hiç Şenol Güneş'in hatası değil çok şans verdi. Dorukhan çıktı sonra. Bu oyuncuyu şu orta sahaya koyup verim alabilecek 1 tane hoca söyle Beşiktaş'ta. Bu kadro sirkülasyonu içinde, giden adamlar az buz adamlar değil. Bir Sneijder gitti ortalık yıkıldı. Bir Alex gitti ortalık yıkıldı. Pepe gitti ya bu takımdan. Dünyanın en iyi stoperleri arasında sayarsın. Bu kadar sirkülasyon arasında 3-0'a bir tek Şenol Güneş getirebilir. 3-0'dan 3-3'e getiren Şenol Güneş diye konuşuyorsak bunu da konuşmalıyız.

YERİNE KOYABİLECEK ADAMIN YOK! Patronsun, bir adamın performansından memnun değilsin kovacaksın ama adam sana öyle bir şey söyler, gözlerinde öyler bir şey görürsün ki diğer herkesi kovarsın o adam kalır. Bir fikir üzerinden verilmez karar. Şenol Güneş sonrası Beşiktaş bugün Fenerbahçe'nin yaşadığı sendromu yaşama ihtimali çok yüksek. Şenol Güneş'çiler ve karşıtları uzun süre gider. Yerine koyabilecek adayın yok. Bir çok Beşiktaş kökenli iyi teknik direktörler var ama Şenol Hoca'nın yerini doldurmak hiç kolay olmaz.

BU NEYİN KAFASI ANLAMIYORUM!

Bu Aykut Kocaman'cılarla Ersun Yanal'cılar gibi... Aykut Kocaman'dan nefret etmek ne demek? Bir Fenerbahçe taraftarı 200 küsür gol atmış oyuncusundan nasıl nefret eder? Burada bir bölünme ve kavga var. Bu neyin kafası anlamıyorum. Oyununu beğenmiyorum ama başarılı mı başarılı. Ama burdan bir nefret üretmek kafamın almadığı bir şey. Enerjinizi buna harcamayın ya!

Bu kadar olmasa da Şenol Güneş sonrası da Beşiktaş'ta böyle bir dönem yaşanabilir. Fenerbahçe'ye kaybedilen bir derbi sonrası Bilic isminin gündeme gelmesi enteresan. Bilic derbi kazanamadan gitti buradan ya. Şenol Güneş, Trabzonspor tarihine damga vurduğu kadar Beşiktaş tarihine de vurdu.

Alanyaspor için kötü olur tabi ama Sergen Yalçın konuşulur Beşiktaş için. Sergen Yalçın kendi şartlarını kabul ettirir her yere. Ne oyunculuğuna ne de teknik direktörlüğüne laf edecek kimse yok Türkiye'de.

ŞENOL GÜNEŞ'İ NE KADAR SEVDİĞİ İLE İLGİLENMİYORUZ

Fikret Orman ile Şenol Güneş birlikte çıkarlar basının karşısına. ''Hocamız bizimle birlikte. Ben seçimi kazanırsam bizimle olacağına güvenimiz tamdır. Söz Şenol Güneş'te...'' derse. Hoca da, ''Eğer şartlar doğru giderse Beşiktaş'ta çalışmaya devam edeceğim'' der her şey olur biter. Kontrata da gerek yok. Başkan bunları demezse herkes konuşur tabii ki. Konuşmaya devam eder. Biz Fikret Orman'ın Şenol Güneş'i ne kadar sevdiği ile ilgilenmiyoruz ki. Quaresma'nın Burak'ı sevmesi benim derdim değildi. Benim derdim Quaresma'nın Burak'a iyi orta yapması. Banane sevip sevmemesinden. Önce top oynayabiliyorlar mı onu söyler...

LİDERLİĞİ AYKUT KOCAMAN YAPTI

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'de 3 Temmuz sürecinde yaptığı işi Türkiye'de hiçbir teknik direktör yapmadı. Hem başkan hem teknik direktör hem basın sözcüsü. Yardım edenler tabii ki vardı ama liderliği o yaptı. Bu sene o kadar çok olay çıktı ki... Yardımcıları ile ilgili haberler falan yapıldı bu ilişki koptu.

“Trabzonspor’da hala aşağıdan gelen çok oyuncu var. Ama ‘ben onları da kullanırım’ diye sürekli yukarı genç ittirmeye başlarsan, Bursaspor gibi oluyorsun o zaman. Her şeyin bir dengesi var.Trabzonspor’un artık bu takıma genç oyuncular değil, gençlerin arasına onları geliştirecek tecrübeli oyuncular transfer etmesi lazım.”

"Başladığın takıma bir anda 5 tane birbirine dokunan genç oyuncuyu monte edersen, orada istikrarsızlık olur, mecburiyettir bu. 1 öğrenci, 30 öğretmen olmaz. Terse dönüyor iş yani..."

Marcao gerçekten bir scout harikası. Hem Marcao'yu hem de bulanları tebrik ediyorum. Kim bulduysa ona prim verilmesi lazım. Son yıllarda Galatasaray'a yapılmış en büyük hizmet.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI