Mehmet Ekşi'den İddialı Sözler

Beşiktaş, altyapının başına getirilen Mehmet Ekşi için basın toplantısı düzenledi. İmza töreninde konuşan Mehmet Ekşi iddialı açıklamalar yaptı.

Beşiktaş, altyapının başına getirilen Mehmet Ekşi için basın toplantısı düzenledi. İmza töreninde konuşan Mehmet Ekşi iddialı açıklamalar yaptı. 

Beşiktaş, Futbol Akademisi Gençlik Gelişim Teknik Sorumluluğu görevine getirilen Mehmet Ekşi için Vodafone Park’ta bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında yer alan başkan Ahmet Nur Çebi, "Bırakmam Seni kampanyasına verilen desteğe teşekkür ediyorum. Camiaya olan bağlılık tescil edildi. Kampanyamız Şubat sonuna kadar devam edecektir. İmkanı olan Beşiktaşlıların vereceği katkıya teşekkür ederim. Mehmet Ekşi’yi tüm camia biliyor. Beşiktaş’a verdiği katkılar herkes bilir. Kendisiyle yola çıktık ve imzaladık. Umarım uzun yıllar birlikte olacağız. Mehmet Ekşi  ile ilgili Sergen Yalçın’nın da pozitif duyguları işimizi kolaylaştıracak. Bu bizlere çok pozitif dönecektir. Göreve geldiğimizden beri öze dönmemiz gerektiğini, özümüzden yola çıkmamız gerektiğini, altyapının da önem arz ettiğini, önceki yıllara göre Türk futbolunun sıkıntılı olduğunu belirtiyoruz. Bütün takımlarımızın aslında ekonomik olarak sıkıntıları büyük ve büyümeye devam ediyor. Altyapıdan gelecek oyuncu sayısını artırarak, onların satışlarından gelecek gelirlerden faydalanmak istiyoruz. Beşiktaş için başka bir çıkış yolu da yok. Özümüzden gelen çocuklarımızla camiamızın omuz omuza yürümesi çok da önemli." sözlerini sarfetti. 

Beşiktaş Altyapıdan Sorumlu Yönetici Fırat Fidan eğitimleri sürekli hâle getirmek istediklerini söyledi. Fidan, "Böyle güzel bir günde Beşiktaş’ın gelişimi için bana verilen bu fırsat için teşekkür ederim. Sayın Ahmet Nur Çebi’ye özel teşekkürlerimi sunuyorum. Futbol altyapısına en fazla önem veren bir başkan olarak tarihe geçecektir. Sürdürülebilir başarılar için bana güvendiği için teşekkür ediyorum. Ben lafı çok fazla uzatmak istemiyorum. Görevi devraldığımızda 25 kişilik bir icra kurulu oluşturduk. Sponsorlarla anlaşmalar yaptık. Tüm sporcularımızın performansını yapıyoruz. Çocuklarımızın gelişimini sağlıyoruz. Oyunculara ve antrenörlerimize birçok kişisel gelişim eğitimleri aldırmış bulunmaktayız. Bu eğitimleri sürekli hâle getirmeye gayret ediyoruz" ifadesini kullandı. 

"Beşiktaş'ı en kısa sürede layık olduğu yere taşıyacağız"

Neden Beşiktaş'a geldiğini açıklayan teknik direktör Mehmet Ekşi, "Beşiktaş’ı gönlümüzdeki noktaya en kısa sürede taşıyacağız. Necmettin Çelikhan’a da teşekkürlerimi sunuyorum. Fırat Bey de öyle. Çok ciddi ve disiplinli bir yapı olduğunu görmek beni memnun etti. Onların da fikirlerinden faydalanarak, hep birlikte Beşiktaş’ı yukarılara taşıyacağız. Neden buradayım? Birincisi Beşiktaş, ‘Bırakma Beni’ dedi. Ben de ‘Bırakmam Seni’ dedim ve geldim. Ben gerçekten çok deneyimli bir teknik adamım. Yaklaşık 40 yıldır Türk futboluna hizmet ediyorum. Çok ciddi deneyimler kazandım. Bu deneyimlerimi Beşiktaş ile paylaşmaya geldim. 100 yılın altyapısını kuracağız" dedi. 

"Üretmeden tüketerek hiçbir kurum bir yere gidemez"

Beşiktaş için nasıl iddialı olduğunu da açıklayan Mehmet Ekşi, "Bu iddia nereden kaynaklanıyor? Sayın Başkan Ahmet Nur Çebi’nin bakış açısını başkan seçilmeden önce biliyorum. Bir toplantı yapmıştık. Söyledikleri gönlümüze girdi. Üretmeden tüketerek hiçbir kulüp bir yere gidemez. Bu aşikardır. Geldiğimiz nokta da belli. Son yıllarda maddi olarak zor durumda kaldık. Artık azla çok yapma devri kapandı. Futbolda müthiş bir rekabet var. Hem aşağıda hem de yukarıda. Geçmişi bir kenara bırakarak ciddi işler yapmak zorundayız. Ben Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra son 10 yılımı TFF’de geçirdim. Orada hem akademi liglerinde, hem eğitim kurumlarında hem de Genç Milli Takım’da aralıklarla çalıştım. Yurt dışında 20 kez UEFA’nın düzenlediği toplantılara katıldım. Birçok ülkenin altyapılarını inceledim. Üzülerek söylüyorum. Birçok eksiği gördüm. İnşallah yönetim kurulu bir karar alarak bize destek verecek." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin en iyisi olacağız"

Doğru insanlarla doğru adımlar atacaklarını vurgulayan Mehmet Ekşi, "Yine iddialı konuşuyorum. Türkiye’nin en iyisi olacağız. Bu konuda hiçbir endişem yok. Doğru insanlarla doğru adım atacağız. En iyi çalış, en iyi ol, en iyi kal. Bunu hedef alacağız ve kendi ekolümüzü yaratarak yolumuza devam edeceğiz. Bütün dünyada 1000 kişilik bir izleyici grubu oluşturacağız. Bunların büyük bölümü gönüllü olacak. Beşiktaş’ta futbol oynamış, dünyanın neresinde olursa olsun onları scouting sisteminde kullanacağız." dedi.

"TFF’de çalışmış olmamızın bir avantajı da var"

Sistemin nasıl işleyeceğini anlatan Ekşi, "Öncelikle 100 kişilik bir ekiple başlayacağız. Altyapı gruplarında 50’şer kişi olarak farklı kategorilere bakacaklar. TFF’de çalışmış olmamızın bir avantajı da var. Milli takımların genç grupları bilgisayarımızda duruyor. Sistemi iki şekilde çalıştıracağız. Akademi grubu Fulya’da devam edecek. Nevzat Demir Tesisleri’nde BEFAM’ı yeniden devreye sokacağız. Orası artık yukarıya hazırlanma yeri olacak. A Takım ya da yurt dışında oyuncu ihraç edeceğiz. Akademik formasyona sahip uzman isimlerle, Beşiktaş’ta görev yapmış arkadaşlarla çalışacağız. Sergen Yalçın bize gereken desteği ve cesareti veriyor. Aşağıdan yukarıya giden yolu en iyi Sergen Yalçın ve Mehmet Ekşi biliyor. İkimiz de altyapı ve A Takım’da bulunduk. İkimiz de Serpil Hamdi Tüzün ile birlikte çalıştık. Bu resimler bize yeter. Biz desteği gördüğümüz andan itibaren müthiş oyuncuları üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

Başkan Ahmet Nur Çebi ise bu sözler üzerine, "İnşallah güzel şeyler paylaşırız. Altyapı yükselişimiz için çok önemli. Mehmet Hoca altyapıdan oyuncu yetiştirecek. Sergen Hoca kupalar kaldıracak" dedi.

"Kulübün düştüğü durum malum"

Basın toplantısında söz olan teknik direktör Sergen Yalçın, "Yeni bir dönem başlıyor Beşiktaş’ta. Mehmet Hoca gerçekten de camianın sembol isimlerinden biri. Futbolu bıraktıktan sonra da önemli hizmetlere imza atmış bir kişi. Karakterli bir insan. Tarihinde altyapıdan birçok üretmiş bir camiayız. Son dönemde futboldaki bu maddi gücün çok yukarılara çıkması, sürekli dışarıdan milyon Euro ile oyuncu alalım durumu vardı. Kulübün düştüğü durum malum. Başkanımız tüm vaktini harcıyor. Kolay değil. Hiçbir şey bir anda olmuyor. İnşallah her şey değişir. Mehmet Ekşi’ye güveniyoruz. Çok önemli işler yapacaktır." şeklinde konuştu.

"Genç oyunculara destek vermiyor diyorlar"

Altyapı konusunun 1-2 senelik bir proje olmadığını vurgulayan Sergen Yalçın, "Ben fitili ateşledim zaten. Mehmet Hoca da devamını getirir. Aşağıdan gelen oyuncular 10’u buluyor. Halen daha genç oyunculara destek vermiyor diye eleştiriyorlar. Bunlar benim açımdan üzücü. Geriye dönünce, 19 yaşındaki oyuncuları haftalarda oynatan bir antrenör var mı? Bu kadar zor şartlarda gelip 19 yaşında oyunculara güvenmek kolay değil. Göreve geldiğimizde yeni bir dönemin başlayacağını hissettirmiştik. Aşağıdan yetiştirip, kulübe maddi güç getirecek oyuncular olacak. 1-2 senelik bir proje değil. Minimum 5 senelik bir proje. Hocaya destek olmak lazım. Biraz sabırlı olmak gerek. Bundan sonra aşağı ile iletişim de daha güçlü olacak. Genç oyuncuları alacağız. Oyun anlayışımızı onlara aşılayacağız. Mehmet Hoca önemli işler yapacak. Önümüzdeki süreç umarım çok iyi olur. Hayırlı olsun." dedi.

Sergen Yalçın'ın konuşmasının üzerine Ahmet Nur Çebi: "Sergen Hoca’ya teşekkür ediyorum. Beni de çok eleştiriyor yazarlar, yorumcular. Biz ne olduğumuzu biliyoruz. Kupaları kaldırdığımızda herkes susacaktır. Hocam sizler de bizler de meşgulüz. Bu camiayı sırtlamak zorundayız. Yaralamak adına söylenmiş şeyler oluyor. Sizler kupaya odaklanın. Gerisini boşverin."

Beşiktaş YK Üyesi Emre Kocadağ, "Öze dönüş projesiyle ilgili en somut adımlardan birini atıyoruz. Mehmet Ekşi, Türkiye’de alanında en iyi isimlerden. Kendisini ispat etmiş bir isim. Ona hoş geldiniz diyorum. Göreve geldiğimizden beri çok büyük işler yapıldı. Çözülemeyecek konular çözüldü. Bir kısmı yansıdı, bir kısmı yansımadı. İçerideki yöneticiler bunu görüyor. Sergen Hoca’nın gelmesi beni heyecanlandırmıştı. O da çok uzun vadeli düşünülen bir projenin ilk adımıydı. İkincisi de Mehmet Ekşi’nin katılması da bir başlangıç. Hocam şeref verdi. Onur duyduk. Mehmet Ekşi’ye başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Kadın antrenörlerle çalışacağım"

Kadın futbol takımına destek vereceğini ifade eden Mehmet Ekşi, "Kadın antrenörlerle çalışmayı kesinlikle düşünüyorum. TFF’de de eğitimler verdim. Dünyada zaten bir trend haline geldi. Kadın futbol takımına her zaman destek olacağım." şeklinde konuştu.

Mehmet Ekşi’den Batuhan Karadeniz yorumu

Batuhan Karadeniz hakkında konuşan Mehmet Ekşi, "Batuhan başlı başına bir problem oldu. Aslında ben tam tersi fikirdeyim. Batuhan 16 yaşında falandı. Demeçlerim vardı. Beşiktaş ve A Milli Takım, 10 yıl santrfor aramasın demiştim. Yetenekli bir oyuncuydu. Suçun yarısını ben alıyorum. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Babasıyla ve kendisiyle toplantılar yaptım. Ekip içinde her türlü yardımı yaptım. O dönem Beşiktaş yöneticilerine yalvardım. Göndermeyin dedim. Beşiktaş’taki disiplin bunu futbolcu yapabilir dedim. Gitti. Dışarıda o kaliteyi bulamadı ve kontrolsüz kaldı. Yazık oldu." dedi.

Beşiktaş altyapı tesisleri ne zaman bitecek?

Tesislerin ne zaman biteceğini yöneticilere soran Mehmet Ekşi: "İyi oyuncular için iyi bir tesis lazım. Konteynerlerde yetişen oyuncular vardı. Tesisler ne zaman bitecek? Takviminiz var mı?"

Ahmet Nur Çebi: "Bu tesisin idari tarafı var. Tahsis kısımları var. Henüz aşamadık ama aşarız. Mehmet Ekşi’nin adını duyanlar da bize tahsis ederler. Mehmet Ekşi’yi görenler bizim kötü niyetli olmadığımızı görürler. Biz camiadan her konuda destek isteyebiliriz."

Fırat Fidan: "Tesisler için gerekli izinler alınacak. Alındıktan sonra gerçekleşecek. Tesisi hazır hale getireceğiz. Bağış kampanyasında taraftarlarımız bize sürekli soruyor. Para veriyoruz ama bu paralar nereye gidecek diyorlar. Biz de altyapıya harcayacağız diyoruz. Gerekli izinler alınacaktır."

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI