Nefes Kesen Maç Beşiktaş'ın

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, Rytas’ı ikinci uzatmada mağlup etti.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş Icrypex, evinde Rytas Vilnius ile karşılaştı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş Icrypex, evinde Rytas Vilnius’u konuk etti. Mücadeleyi Beşiktaş, 82-79‘luk skorla kazandı. 

Siyah Beyazlı ekip bu sonuçla 3. maçında 2. galibiyeti alırken, Rytas ise 3. maçında 2. kez kaybetti.

Jordan Bone’un sakatlığı sebebiyle oynamadığı, Rondae Hollis Jefferson’un da yalnızca 12 dakika süre aldığı Beşiktaş Icrypex’te Trevon Bluiett 21 sayı 6 ribaunt, Dedric Lawson 17 sayı 11 ribaunt 5 asist, Isaiah Whitehead 16 sayı 9 asist, Joshua Reaves 7 sayı 6 ribaunt 3 asist 3 top çalma 4 blok ile oynarken,

Rytas’ta Margiris Normantas 18 sayı, Mindaugas Girdziunas 13 sayı, Ivan Buva 12 sayı, Gytis Radzevicius 10 sayıyla oynadı.

Bir sonraki maçını 17 Kasım’da oynayacak olan Beşiktaş Icrypex, deplasmanda yine Rytas ile karşılaşacak.

MAÇIN HİKAYESİ

Maçın ilk dakikaları hücum açısından çok kısır geçse de savunmada rakibini iyi durduran ve Dedric Lawson – Joshua Reaves bağlantısından sayılar çıkaran Siyah Beyazlı ekip, ilk 5.5 dakikayı 11-4 ile önde geçti. Televizyon molasının ardından gelen 4.5 dakikalık bölümde de rakibini adeta boğan temsilcimiz, Lawson’un üst üste sayılarıyla birlikte farkı iyice açtı ve ilk çeyreği 22-6 önde kapadı.

Ercan Osmani’nin ikinci çeyrekte ürettiği sayılarla 12. dakikada aradaki sayı marjını 20’nin üzerine çıkaran Beşiktaş (29-8), hücumda bir süre teklese de savunmadaki ritmini aşağı düşürmedi. Egehan Arna’nın basketleriyle 15. dakikaya 33-13 önde giren ev sahibi,  periyodun ikinci yarısında eski oyuncusu Ivan Buva’nın sayılarına engel olamasa da soyunma odasına 44-27 ile galip gitti.

İkinci yarının başında hücumda ritimler iyice düştü ve 3 dakikalık bölümde yalnızca 2 sayı oldu. Whitehead’ın tekrar organizasyonu sağlamasıyla birlikte akışkan bir hücum yakalayan Beşiktaş Icrypex, farkı tekrar 20 sayının üzerine çıkardı. 3. çeyreğin ikinci bölümünde kontak kapatan temsilcimiz, rakibinin geri gelmesini engelleyemedi ve üçüncü çeyrek 55-48 tamamlandı.

Düzen dışı sayılarla farkı korumaya çalışan temsilcimiz, bunda başarılı olamayınca maçın son 4 dakikası öncesi durum 61-60’a kadar geldi. Maçın son anlarında basketbol seviyesinden ziyade fiziksel mücadele üst seviyeye çıktı. Maurice Ndour’un 2 dakika kala gelen basketiyle Rytas, maçın ilk dakikalarının ardından ilk kez öne geçti. Dedric Lawson ile rakibine cevap veren Beşiktaş, maçın son 30 saniyesine 1 sayı farkla önde girdi. Lawson’un stepsinden sonra Speedy Smith’in üçlüğü başarısız oldu. Hücum ribaundunda top Rytas’ta kaldı ve 4.3 saniye kala molaya gidildi. Mola dönüşü 0.7 saniye kala Ivan Buva’ya yapılan faul sonucu Hırvat oyuncu 2’de 1 attı ve maç uzatmaya gitti: 69-69.

Uzatmada periyodunda Rytas skoru bir süre önde götürse de Egehan Arna’nın serbest atışlarıyla skor 72-72’de dengelendi. Whitehead’in sayısı, 1 dakika kala temsilcimizi öne taşıdı. Normantas’ın sayıları skora tekrar dengeyi getirdi. Bluiett’in rakibine aldırdığı hücum faul ile son top tekrar Beşiktaş’a kaldı. Isaiah Whitehead’ın son topta isabet bulamaması sonucu 74-74 ile 2. uzatmaya gidildi.

Maçın 2. uzatmasında Whitehead ile üçlük bulan, Hollis Jefferson’ın orta mesafesiyle de farkı 5’e çıkaran Beşiktaş Icrypex, son 2.5 dakikaya 79-74 önde girdi. Normantas ve Radzevicius’tan gelen 5 sayıyla 48 saniye kala maç 79-79’da eşitlendi. Whitehead ile 33 saniye kala tekrar öne geçen temsilcimiz rakibinin hücumunu durdurarak son 22 saniyeye önde girdi. Hollis Jefferson, taktik faullerde 2’de 1 atınca son top Rytas’a kaldı. Litvanya ekibi son topta sayı bulamayınca Beşiktaş, mücadeleden 82-79 galip ayrıldı.

Çeyrek skorları:

1. Çeyrek: 22-6

2. Çeyrek: 44-27 (22-21)

3. Çeyrek: 55-48 (11-21)

4. Çeyrek: 69-69 (14-21)
1. uzatma sonucu: 74-74 (5-5)
2. uzatma sonucu: 82-79 (8-5)

Eurohoops.net

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI