Nereden Nereye!

Fikret orman döneminde tranfser edilen Enzor Roco'dan takım bulması istendi.

Beşiktaş yönetimi, teknik direktör Sergen Yalçın'ın istekleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Genel olarak tüm oyunculardan indirim talep eden siyah-beyazlılar, diğer yandan bazı isimlerle de yolları ayırmak için tüm sınırları zorluyor.

Beşiktaş Yönetim Kurulu, Yalçın'ın gelecek sezon kadrosunda düşünmediği Enzo Roco'dan kendisine takım bulmasını istedi.

İki sezonda sadece 27 maçta oynadı

Beşiktaş Yönetimi, iki sezondur takımda yer alan ancak beklentilerin çok altında kalan Şilili futbolcuya,  "Bonservisini verelim, yollarımızı ayıralım" teklifini sundu. 27 yaşındaki oyuncunun da bu öneriye sıcak baktığı öğrenildi.

Şenol Güneş'in son sezonunda stoper rotasyonunda kullanılmak üzere alınan ve 24 kez Şili Milli Takımı forması da giyen Roco, siyah beyazlı günlerde sık sık sakatlılar da geçirdi.

Toplamda 80 güne yakın takımda ayrı kalan Enzo Roco, iki sezon boyunca sadece 27 maça çıkabildi ve 2 gol kaydetti.

Toplam maliyeti 5.9 milyon euro

Beşiktaş ile bir yıllık daha sözleşmesi olan Enzo Roco, 2018 yılında ilk iki sezon için yıllık 1.4 milyon Euro aldı. Oyuncu takımda kalırsa yeni sezonda 1.5 milyon Euro kazanacak.

Bonservissiz alınan oyuncu için 1.6 milyon Euro da imza parası ödenmişti. Böylece oyuncunun toplam ücreti 5.9 milyon Euro oldu. Bu maliyete oyuncunun primleriyse dahil değil.

'6 milyonu aşan teklif gelirse yüzde 20'si senin'

Fikret Orman döneminde alınan oyuncudan beklenti büyüktü. Öyle ki bu yapılan mukaveleye de yansımıştı. Buna göre 6 milyon Euro’yu aşan bir transfer teklif gelmesi halinde bunun yüzde 20'si Roco'ya verilecekti.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI