Oğuz Savaş Beşiktaş'ta

Beşiktaş Sompo Japan Basketbol Takımı Oğuz Savaş'ı renkelerine bağladı.

Kartalhaber.com özel haber... 

Beşiktaş Sompo Japan Basketbol Takımı Oğuz Savaş'ı renklerine bağladı. 

Geçtiğimiz sezon Darüşşafaka Tekfen Kulübü'nde forma giyen Oğuz Savaş, sezon öncesi Fenerbahçe Beko'nun hazırlık kampına katılmıştı. 

Tecrübeli oyuncuyla 1+1 sözleşme imzalandığı vurgulandı. 

Oğuz savaş transferiyle büyük güç kazandıklarını belirten Cihat Kumuşoğlu, "Sayın başkanımız Fikret Orman'a bu önemli transfer için teşekkür ederim" dedi. 

Gelişmeler kartalhaber.com'da... 

Oğuz Savaş’ın Kulüp Kariyeri

Oğuz Savaş, basketbol hayatına ilk olarak Ülkerspor’un alt yapılarında başladı. Burada kazandığı başarılar sonucunda kendini geliştirmesi için Ülkerspor teknik ekibi tarafından daha önceden pilot takım anlaşması yaptığı Yeşilyurt Basketbol Kulübü’ne gönderildi.

Genç takımda ve A Takım’da kariyerine devam eden Oğuz Savaş, her iki ligde de kendini geliştirerek performansı ile dikkat çekmeye başladı. 2006 sezonunda pilot takımda gösterdiği başarılı performans sonucunda Ülkerspor’a geri çağrılan Oğuz Savaş, ilk sezonunda takımın etkili oyuncularından olduğunu kanıtladı. Bu sezon içerisinde Ülkerspor’un şampiyonluğu kazanmasıyla beraber Oğuz Savaş, kariyerindeki İlk Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğunu kazandı. 2006 sezonunda sonunda Ülkerspor’u Fenerbahçe’nin alması ile beraber Fenerbahçe Ülker’in basketbolcusu oldu.

Oğuz Savaş’ın Milli Takım Kariyeri

Oğuz Savaş Milli Takım kariyerine ilk kez 2003 yılında Avrupa Basketbol Şampiyonası U-16 kategorisinde başladı. 2004 ve 2005 yıllarında ise U-18 kategorisinde forma şansı yakaladı. 2013 yılında ise Akdeniz Oyunları’nda Türkiye Basketbol Takımı formasını giydi ve bu şampiyonada kupayı kazanarak altın madalya kazandı.  İlk Dünya Kupası tecrübesini de 2010 yılında Türkiye’de düzenlenen turnuvada gümüş madalya kazanarak yaşadı

Oguz Savaş Başarıları

EuroBasket U-16 : Gümüş Madalya (2003)

EuroBasket U-18 : Gümüş Madalya (2005)

EuroBasket U-20 : Gümüş Madalya (2006)

Akdeniz Oyunları : Altın Madalya (2013)

FIBA Dünya Şampiyonası:  Gümüş Madalya (2010)

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI