Organize İşler!

29 Nisan Pazar günü saat 19.00'da G.Saray ile Beşiktaş arasında Türk Telekom'da oynanacak kritik mücadele, Türkiye'nin en hücumcu iki takımını karşı karşıya getirecek.

Saha olaylarının futbolun önüne geçtiği kupa derbisinin ardından, sıra lig derbisine geldi. Pazar günü saat 19.00'da G.Saray ile Beşiktaş arasında Türk Telekom'da oynanacak kritik mücadele, Türkiye'nin en hücumcu iki takımını karşı karşıya getirecek. Seyir zevki yüksek geçmeye aday derbi öncesi Instat verilerine göre, Cimbom ve Kartal'ın artı ve eksilerin şöyle:

ORGANİZE İŞLER!
G.Saray ve Beşiktaş'ın en belirgin özellikleri golleri organize ataklarla bulmaları ve goller öncesi çok pas yapıp, topla oynama yüzdelerini yüksek tutmaları. Sarı-kırmızılılar, goller öncesi ortalama 10.6 pas yaparken, 33.6 saniye topla oynuyor. Bu değerler, siyahbeyazlılar için 8 pas ve 28 saniye olarak istatistiklere yansıyor.

CİMBOM AZ ATAKTA, ÇOK GOL BULDU
Beşiktaş, 103 hücum değeri ile ligin zirvesinde yer alırken, G.Saray maç başına 98 olan karnesi ile 5. durumda. Bu farka rağmen, G.Saray maç başına 2.3, Beşiktaş ise 2 gol ortalamasına sahip.

İKİ YÜZÜ KESKİN BIÇAK MAİCON
Galatasaray'ın tartışılan savunmacısı Maicon, geride kalan maçlarda ligin en fazla seken top kazanan ismi (241) olsa da 3 kez penaltıya sebebiyet veren faul yaptı. Brezilyalı stoper aynı zamanda 11 kritik top kaybı ile ligin en fazla gol pozisyonuna neden olan isimlerinden biri durumunda.

EN ETKİLİ SİLAHLARI ORTALAR
Ezeli rakiplerin benzeyen özelliklerinden birisi de ceza sahasına yaptıkları ortalar. Beşiktaş maç başına 39, G.Saray ise 37 orta denemesinde bulundu. İki takım da 18 isabet değerine ulaşarak zirveyi paylaştı. İsabetli orta yüzdesinde G.Saray başı çekti (%48).

GOMIS
Ligde 27 golü bulan Gomis, bir kez daha ağları sarsarsa Alex'in bir sezonda en fazla gol atan yabancı rekorunu egale edecek.

DURAN TOP USTASI KARTAL
Beşiktaş, Göztepe sonrası ligin en fazla duran top golü atan ekibi (20) olurken, Galatasaray ise 19 kez ile ligin Karabükspor sonrası en fazla duran toplardan gol yiyen takımı. Öte yandan Cimbom duran toplardan 14 gol atarken, Beşiktaş ise 5 gol yedi ve bu alanda en iyi ekip oldu.

FİZİK GÜCÜNDE BEŞİKTAŞ
Takımların havadan ve yerden kazandıkları ikili mücadeleler ile dripling performansları incelendiğinde ise Beşiktaş üç alanda da üstünlük sağlıyor. Kartal maç başına 26 hava topu, 61 de yerden ikili mücadeleden galip ayrılırken, her maç 18 dripling denemesini de başarı ile tamamlıyor. Bu değerler Galatasaray'da ise sırasıyla 23, 57 ve 14 oldu.

İSABETLİ ŞUTLARDA EŞİTLİK
Beşiktaş, ortalama 15.9 ile ligin en fazla şut atan takımı oldu. Siyah-beyazlılar, şutlarda maç başına 5.9 isabet sağladı. Galatasaray ise şut değerinde 13.5 ile ikinci sırada yer aldı. İki takımın isabetli şut sayısı aynı değere sahip.

GOMİS-TALİSCA DÜELLOSU!
Ligin en fazla şut atan iki oyuncusunu karşı karşıya getirecek mücadelede Talisca 116 şut değeri ile ligin en fazla şut atan ismi oldu. Gomis ise 100 şut değeri ile ligin en çok şut atan ikinci ismi konumunda. Talisca 116 şutunda 45 isabet, 13 gol, Gomis ise 100 şutunda 49 isabet 27 gol buldu.

TALISCA
Beşiktaş, 2018'de 27 gol attı. Bu bölümde 10 kez ağları sarsıp 1 asist yapan Talisca, 27 golün %40,7'sine doğrudan etkide bulundu.


Taner Karaman-Sabah 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI