Orkun Kökçü: Konuşacak çok şey var...!

Orkun Kökçü'nden Dünya Kupası itirafı! "Konuşulacak çok şey var ama zamanı değil''

26 Haziran 2026

ABD galibiyetinin ardından konuşan Orkun Kökçü ve Salih Özcan, Dünya Kupası'ndaki hayal kırıklığını değerlendirdi. Orkun Kökçü'nün "Bunu biz ve ülkemiz hak etmedi" sözleri dikkat çekti.

Orkun Kökçü'nden Dünya Kupası itirafı! "Bunu biz ve ülkemiz hak etmedi"

A Milli Takım, 2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki son maçında ABD'yi 3-2 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle veda etti. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Orkun Kökçü ve Salih Özcan, hem alınan galibiyeti değerlendirdi hem de erken elenmenin yarattığı hayal kırıklığını samimi ifadelerle anlattı. Özellikle Orkun Kökçü'nün "Konuşulacak çok şey var ama bugün sırası değil" sözleri maç sonunun en çok konuşulan açıklamaları arasında yer aldı.

Orkun Kökçü: "Onurumuzu kurtardık"

Karşılaşmayı değerlendiren Orkun Kökçü, ABD galibiyetinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.

"Bu maçta galibiyet almak önemliydi. Çünkü ortada onurumuz ve şerefimiz vardı. Onu kurtardık. Herkesin öz eleştiri yapması lazım. Bunu biz ve ülkemiz hak etmedi. Konuşulacak çok şey var ama şu an sırası değil"

"Morallerimiz düşüktü"

Turnuvadan ikinci maçın ardından elenmelerinin takım üzerinde büyük üzüntü yarattığını söyleyen milli futbolcu, buna rağmen sahaya kazanmak için çıktıklarını ifade etti.

"İkinci maçtan sonra moralimiz düşüktü ama motivasyonumuz yüksekti. Çünkü bugün sadece kendimiz ve ülkemiz için oynuyorduk. Bu galibiyetle kendi onurumuzu kurtardığımızı düşünüyorum."

"Bu deneyim bize ders olacak"

Dünya Kupası'nın birçok oyuncu için ilk büyük turnuva olduğunu belirten Orkun Kökçü, gelecek organizasyonlarda çok daha güçlü döneceklerine inandığını söyledi.

"Çok kaliteli bir takıma sahibiz. Bundan daha iyisini yapabilecek güçteyiz. Bu turnuva bizim için önemli bir deneyim oldu. Şimdi ders çıkarıp daha çok çalışmamız gerekiyor. Gelecek Dünya Kupaları'nda ülkemizi çok daha iyi temsil etmek istiyoruz."

Taraftarlara teşekkür etti

Milli taraftarların turnuva boyunca kendilerine verdiği desteği unutmadığını dile getiren Orkun Kökçü, şu ifadeleri kullandı:

"Bu maçı kaybedemezdik. Nereye gidersek gidelim bizi destekleyen taraftarlarımıza karşı sorumluluğumuz vardı. Kendilerine teşekkür ediyorum."

Salih Özcan: "Bu galibiyete mecburduk"

Karşılaşma sonrası konuşan Salih Özcan ise takımın son maçta karakter gösterdiğini söyledi.

"Son maçımızda yüzümüzü göstermek istedik. Kendimize güveniyoruz, bu takım daha fazlasını hak ediyor. İlk iki maçı kaybettik ama bu maçta kendimize güvendik ve kazandık."

Erken elenmenin herkesi üzdüğünü ifade eden deneyimli orta saha, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok üzgündük. Dünya Kupası'nda ilk elenen takımlardan biri olduk. Bu yüzden bu galibiyete mecburduk."



EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI