Pepe'ye piyango

Porto'ya transfer olan Pepe vergi müjdesi

Beşiktaş ile ilk yarının bitimine doğru yollarını ayıran Pepe, Portekiz’de adeta dört ayak üzerine düştü. Hafta başında 2004-2007 yılları arasında forma giydiği Porto ile tekrar anlaşan tecrübeli futbolcu, Portekiz hükümetinin yapmış olduğu yeni düzenleme sayesinde maaşından az vergi kesintisi olacak.

Portekiz’deki yeni düzenleme ne ?

Skorer’de yer alan habere göre Portekiz hükumeti, ülkeden ayrılan ve sonra tekrar çalışmak üzere geri dönen vatandaşlarına uyguladığı vergi oranlarında düzenleme yapan yeni bir yasayı yürürlüğe soktu. Buna göre ülkeden ayrılmasının ardından tekrar burada top koşturmak üzere yurt dışından geri dönen Portekiz vatandaşı futbolcular, normalde ödemeleri gereken verginin sadece yarısını ödeyecekler. Pepe de Portekiz vatandaşlığı bulunduğu için, bu haktan yararlanabilecek. Ülkede oyuncular, kazançlarının yüzde 50’sini vergi olarak öderken, bu oran Brezilya asıllı Portekizli futbolcu için yüzde 25 olacak.

Pepe’den az kesinti olacak

Mavi beyazlıların Casillas’a yaptığı ödeme 5 milyon euro, file bekçisinin net kazancı 2.5 milyon euro. Ancak bu durum Pepe için geçerli olmayacak. Porto’nun yıllık maaş olarak yıldız futbolcuya yapacağı ödemenin, 3.33 milyon euro olduğu belirtiliyor. Yıldız oyuncu, yeni yasa ile birlikte bunun yarısını vergi olarak ödemekten kurtuldu. Dolayısıyla yapacağı daha cüzi bir ödemenin ardından, cebine net giren miktar 2.5 milyon euro olacak.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI