Recep Adanır'a Anma

Beşiktaş Kulübü geçen sene hayatını kaybeden eski futbolcusu Recep Adanır için bir anma mesajı yayımladı.

Beşiktaş Kulübü geçen sene hayatını kaybeden eski futbolcusu Recep Adanır için bir anma mesajı yayımladı.  Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda Adanır’ın her iki ayağı ile çok sert şutlar çektiği vurgulanarak, “Emsalsiz futbolculuk yeteneklerine ilaveten, çok iyi bir kaptan da olduğu için Türk futbolunda ‘Baba’ lakabı ile anılan birkaç sporcudan birisi olmuş, 10 yıl taşıdığı Beşiktaş forması altında 6 resmi şampiyonluğa imzasını atmış ve centilmenliğiyle tüm sporseverlerin övgüsünü kazanmış Recep Adanır’ı saygı ve rahmetle anıyoruz.” denildi.

Recep Adanır kimdir ?

1929 yılında Ankara’da doğan Adanır, futbola Ankaragücü’nde başladı. Sırasıyla Beşiktaş, Kasımpaşa ve Galatasaray’da oynadı ve 15 kez milli oldu. Beşiktaşlı taraftarlar tarafından baba lakabıyla anılan üç futbolcudan biri olan Adanır, 1963 yılında futbolu bıraktıktan sonra Beşiktaş’ta antrenör yardımcılığı, menajerlik; aynı zamanda Yeni Asır ve Son Havadis gazetelerinde spor yazarlığı da yaptı.

Recep Adanır Türk Futbol tarihinin en önemli maçlarından biri olan ve 17 Haziran 1951’de Berlin’de 100 bin kişilik Olimpiyat Stadı’nda oynanan Almanya-Türkiye milli maçında bir gol atmıştı. Türkiye o maçı 2-0 kazanırken, Turgay Şeren o maçtan sonra Berlin Panteri olarak anıldı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI