Sabır

Ünlü scout Selçuk Avcı, Kartalhaber okuyucuları için kaleme aldı.

Sabır


Öncelikle… ilk haftadan sonraki karamsar tablo kağıt üstünde telafi edildi, artı Kartal yuvasına kondu ve sevenleriyle buluştu.

Allahtan Orhan Ak sorunsalı önceden halloldu da olumsuz yansıması olmadı. Burada antiparantez şunu belirtmek isterim, Orhan Ak olayı Orhan Ak’ın sayesinde kendiliğinden çözüldü. Son açıklamada üçüncü kez istifa ediyorum deyince de kafam karışmadı değil, kamuoyu olarak ikiden haberdardık, meğer üçmüş. Yani Orhan Ak’ın sorun teşkil edeceği gelmeden evvel belli. Abdullah Avcı komple ekibiyle gelmek isteyebilir, gayet de anlaşılır. Fakat Beşiktaş’ın kendi dinamiklerini bilmesi gereken koskoca Beşiktaş Yönetim Kurulu ve Başkanı var. Belli ki öngörüleri bu anlamda oldukça kısıtlı veya taraftarı pek önemsemiyorlar diye düşünebilirsiniz, değil. Lakin Orhan Ak bilarahe ve sessiz sedasız ekibe dahil edildi. Demek ki sıkıntı olacağını bile bile bu sorunsala girildi. E sağolsunlar bayağı da meşgul ettiler, hem taraftarı hem hocayı hem de takımı. Hiç kimse olumsuz etkilenmedik diyemez. Beşiktaş’ın maalesef zamanı boşa çalındı. Orhan Ak bana göre Beşiktaş Yönetiminden daha dik duruş sergileyip taraftar baskısı sonrasında da inatla devam etmeyip gururlu bir davranış sergilemiştir. Fakat nedense kendimize var ettiğimiz sorunun ikinci haftada çözülmesini artı diye göremiyorum… da… buna da şükür.

Maça gelelim. 3-0 biraz aldatıcı, öncelikle onu söyliyeyim…

Göztepe bu senenin sıkıntılı takımı olmaya ciddi aday. Tamer hoca belli ki çok zorlanacak ve düşmemeye oynayacak.

Maçın ilk dakikalarında başı kesik tavuk misali oynadık. Kuşkusuz geçen haftanın stresi ve taraftar baskısı da stres yaratmıştır. Atılan ilk gole kadar aman aman top oynamadık. Maç aleni şekilde ortadaydı. Güven’in attığı gol tam bir golcü işi. Fakat istatistikleri total düzeyde pek parlak değildi. Hava topu mücadeleleri ve hatalı top kontrolleri yine çok fazlaydı. Hadi o olabilir dersiniz, kabul… fakat birkaç kez, misal dakika 61’de, soldan bomboş gelen yeni transfer Nkoudou’nun önüne bırakmadı, sonrasında birçok kez rakibinin içinden geçmek istedi. Forvetin görevi gol atmak kuşkusuz ama Beşiktaş forvetiysen daha fazlası gerekiyor. Beşiktaş taraftarı futbolu iyi bilir, bu yüzdendir ki maç sonundaki üçlüye Ruiz çağrıldı. Adam iki haftada takıma adapte olup en verimli oyuncu rolünde. Pas merkeziydi yine. Yeni transfer NKoudou zaten kabiliyetli bir oyuncu. Hızı ve tekniği de tartışılmaz. Dün kıvılcımlarını verdi, tuttuğu an ligin en tehlikeli kanadı olur. Kanat demişken Caner demeden olmaz. Bu maçı hırsı ve inadıyla Caner aldı aldırdı. Victor Ruiz ve Adem’in de sola endeksli pas alışverişi bunun işareti. Belli ki o kanat Nkoudou’nun da katılımıyla bal yapmaya devam edecek. Sağda sıkıntıdayız, Boyd’un biraz daha zamana ihtiyacı var gibi.

Geçen hafta geç kalmayalım dedik… bu hafta sabırla başladık sabır sözüyle bitirelim – ‘Sabırla yapılan her iş, ancak sabırla tadılabilir’ Ahmet Hamdi Tanpınar.


SELÇUK AVCI 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI