Şampiyonlar Ligi için Beşiktaş

Beşiktaş, bu sezon Süper Ligi 2. bitirirse Şampiyonlar Ligi için büyük bir avantaj kapacak.

Ligi ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi bileti almak isteyen Beşiktaş, iki eleme turunda da seri başı olma avantajına sahip olacak.

Beşiktaş’ın gözü lig ikinciliğinde… siyah-beyazlılar Galatasaray’ı geçer Şampiyonalar Ligi ön eleme oynama şansını yakalarsa hem üçüncü ön eleme turunda, hem de play-off turunda seri başı olacak. Şampiyonlar Ligi’ne katılma ihtimali yükselecek.

UEFA; son 5 sezonun puan ortalamasıyla takımları sıralıyor. Bu sezon 5.000 puanda kalmasına rağmen siyah-beyazlılar özellikle 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında kazandığı puanlarla şu anda UEFA takım sıralamasında 25’nci sırada yer alıyor.

Son 5 sezonun sıralamasında topladığı 62.000 puanla Monaco, Lyon, Sporting gibi devleri geride bırakan siyah-beyazlılar ligi ikinci bitirirse Şampiyonalar Ligi’ne göz kırpacak.

UEFA takımlar sıralamasında Fenerbahçe 31.500 puanla 45’nci sırada, Galatasaray ise 22.500 puanla 67’nci sırada yer alıyor. Galatasaray, Başakşehir’i geçemez ve ligi ikinci sırada tamamlarsa iki ön eleme turundan en az birinde seri başı olamayacak. Son 5 yıllık sıralamada Başakşehir de topladığı 10.500 puanla 118’nci sırada. Eğer şampiyon olamazsa İstanbul ekibinin her iki ön eleme turunda da seri başı olma ihtimali neredeyse yok.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI