Şenol Güneş: Mazeretlerle çıkacaksak hiç çıkmayalım!

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Malmö maçı için düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Malmö ile yarın akşam oynanacak karşılaşma öncesinde Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuştu. 

Şenol Güneş’in açıklamalarında öne çıkanlar; 

“Son maça gelmemize rağmen her takımın turu geçme şansı var. Kendi sahamızda rakibi yenerek turu geçmek istiyoruz. Orda oynadığımız maçta daha iyi olmamıza rağmen basit gollerle mağlup olmuştuk. Kadroda sayısal ekskiklikler var. Sakat Pepe, Enzo Roco, Babel, Caner oynamayacak. Lens ve Dorukhan’ın durumuna bakacağız. Umarım üstün oynayıp üç puan alıp bu turu geçmiş oluruz.”

“Avrupa’da yarışmak için Türkiye Ligi’nde oynuyorsunuz. Kulübün marka değerlerini kulübün yapısını yukarı çıkarmak için oynuyoruz. Herkes zirvede olmak ister. Avrupa’da iyi sonuçlar alıp mağlubiyet sayısını azaltmak çok önemli. Üç tane mağlubiyetimiz var en çok bu beni üzmüştür. Kaybedilmemesi gereken maçları kaybettik. Umarım yarın maçımızı kazanıp üst tura çıkarız. Almış olduğumuz üç mağlubiyeti içime sindiremiyorum. Hala biraz daha gidebiliriz. Keşke hem kendim için herkes için tek 10 kişi içinde olabilsek”

“Güçlü takımlar olması normal. Şampiyonlar Ligi’ne katılamayan takımların burada olması normal. Yeni takımlar sayısı çoğaldıkça güçlü takımlar Şampiyonlar Ligi’ne gelemeyen takımlar UEFA Avrupa Ligi’ne katılıyor. Son dakikalarda kalacaksınız veya UEFA Ligi’nde olacaksınız. Türkiye’de UEFA ligi önemsenmiyor. Oyuncu olarak o vitrinde olması gerekiyor. Oyunları tanıtabilmek için Avrupa Ligleri çok önemli yarınki maçı kazanılm. Avrupa Ligi’nde kim çıkarsa çıksın en iyisini yapacağız.”

“Ligin yorgunluğunu tamamlamak için vakitleri var. Bir maçtan çıkıp diğer maçı konuşuyorsunuz. UEFA Avrupa Ligi normalleşiyor. 29 Kasım’da Genk ile maç oynadılar. O günden beri maç oynamıyorlar. Genel oyun yapılarına baktığınız zaman aşağı yukarı aynı kadro ile devam ediyorlar. Oyun sisteminde değişiklik olmaz. Takımın durumu nedir onu bilmiyorum. Sert ve agresif bir maç olacaktır. O zorlukları aşmak için hazırlanmak lazım.”

“Bu maçın önüne diğer maçın önemini geçmesini istemiyorum. Diğer takımların maçları da önemli. Lig bir maraton yarış devam ediyor. Biz de kötü maçlar kaybettik. Yarış devam ediyor. Yarısına gelmeden almaya doğru değil. Geride kaldığımızı kabul ediyorum. Bu maç final maçı. Önce bunu düşünmeliyiz. Galatasaray maçında da oldu. Biraz daha dikkatli olabilir. Her perşembe pazar oynuyoruz. Bu tip maçları pazartesi oynuyoruz”

“Sezon başında Güven ve Atiba yoktu. Forvette Larin, Love, Negredo vardı. O zaman için Güven’i düşünmedik. Zaten geç geldi. Forvetten fazla defansta ve orta sahada oyuncuya ihtiyacmız var. Mazeretlerle çıkacaksak hiç çıkmayalım. Sezon başı böyleydi. Gitmesi muhtemel oyuncuyu söylediğimiz zaman olay olmuştu. Sonrasında o oyuncu gitti. Elimizdeki her iyi niyetli çalıştığı zaman görev alacaktır.”

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI