Şenol Güneş'e eleştiri: İstanbulspor istediğini yaptı!

"Beşiktaş icra ettiği oyun değil futbolcu farkı ve 'Kültürel üstünlüğü’ ile maçı kazandı" denebilir. Bu ‘Diken üstü oyun’la maç kazanılır ama tribüne insan kazanılır mı, işte maça ve Beşiktaş’a dair bir soru daha... Fanatik Gazetesi yazarı Cem Dizdar'ın köşe yazısı...

'ORTA OYUNU DEĞİL' KÜLTÜR FARKIYLA'

Topla oynuyorsa da düşük temposu gereği üretkenlikte zorlanan Beşiktaş’ın bu eksiğine güvenmiş görünen İstanbulspor ilk devre boyunca haniyse orta sahaya gitmeye dahi yeltenmedi. "Gol yemeyelim de yakalayabilirsek atarız belki" dercesine bekledi durdu. Öyle ya, bu planla son iki maçı kazanmışlardı da... Beşiktaş ise bir iki kırık dökük Aboubakar girişimi dışında tek plandaydı; her koşulda Rachid Ghezzal’ı bulmak! O da İstanbul’un isteğini yaptı ve ortaladı durdu devre boyu. Neticede yapılan 29 ortadan sonuç bulamayan Beşiktaş, altıncı kornerinde golü buldu. Evet, korner vuruşu iyi Cenk de doğru yerdeydi. Ya, o kadar ortayı ve 5 korneri savuşturan İstanbul’un savunma duruşu? Üstelik devre boyu yerlerinden kıpırdamamış olmalarına rağmen!

DİKEN ÜSTÜNDE OYUN

İkinci devre de benzeri tempoda devam ederken İstanbulspor bir parça öne çıkınca Aboubakar top sürecek ve topa vuracak fırsatı yakaladı. Bu gol sonrası "Maç koptu" sanılırken reaksiyon gösteremeyen İstanbulspor, Mert Günok’un gönderdiği topu süratle gol yapmayı başararak maça döndü. Onlar dönerken zaten ritmi bir türlü bulamayan Beşiktaş bir süre bocalamadı değil... Ancak değişikliklerle birlikte rakibi yeniden durağana döndü. Ve nihayet topu alıp giden Redmond noktayı koydu.

"Beşiktaş icra ettiği oyun değil futbolcu farkı ve 'Kültürel üstünlüğü’ ile maçı kazandı" denebilir. Bu ‘Diken üstü oyun’la maç kazanılır ama tribüne insan kazanılır mı, işte maça ve Beşiktaş’a dair bir soru daha...

Beşiktaş için kapanan bir rakibi açabilecek anahtar oyuncuların hepsi ya kayıp ya da kulübedeydi ilk 40 dakikalık bölümde... Topu dikine oynama konusunda çok seçici olmak Beşiktaş için pozisyonsuz vasat bir oyun getirdi. Yine de oyuncu, özellikle de santrfor kalitesi bu sıkıcı bölümün sonunda ortaya çıktı. Geri dönen Ghezzal’ın kıpırdanışına Cenk Tosun eşlik etti ve Beşiktaş vasat oyuna rağmen ilk yarının sonlarında golü bulmayı başardı. İstanbulspor’un rakip kaleye gitmeden, oyunun temposunu düşük tutarak gol yemeden soyunma odasına gitme hevesi yarım kaldı.

İkinci yarıya hikayeyi değiştirmek için daha çok oyuncu ile rakip sahaya giden İstanbulspor bu şansı Loshaj’ın direkten dönen topunda kaçırınca, geniş alanda oynanmaya başlayan oyunda Beşiktaş’ın form tutan Aboubakar’ı sahneye çıktı. Nefis bir iç üst vuruşla maçı garantiye alan golü attı. Bu golden sonra Şenol Güneş’in Redmond ve Maxim hamleleri geldi. Ancak Beşiktaş savunması ve Mert Günok için de bireysel hataların başladığı süreç oldu.

SON SÖZ REDMOND'DAN

Lokilo’nun golü ve Emir Kağan’ın yakaladığı karşı karşıyalar bir anda maçın terse dönmesine sebep olabilirdi ancak son vuruşlar kötü olunca İstanbulspor son bölümdeki cesaretli oyununun karşılığını alamadı. Sonuçta Beşiktaş oyun kalitesi olarak taraftarını tatmin edemediği bir maçı yine santrfor etkisi ile kazanmayı başardı. Maçta son sözü Redmond söyledi. Bu final için uzun süre bekleyen Beşiktaş taraftarı, ondan nihayet güzel bir gol izledi.

Cem Dizdar - Fanatik 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI