Şenol Güneş'e teklifim var!

Kartalhaber yazarı Berk Özen'in köşe yazısı;

ŞENOL GÜNEŞ'E TEKLİFİM VAR

Tempolu ve göze hoş gelen futboluyla gelen iki şampiyonluğun ardından taraftar ve tüm kamuoyu Beşiktaş'tan beklediğini bulmuş değil. Son iki sezondur (Geçen seneki Şampiyonlar ligi performansına rağmen) Beşiktaş ligde oyuncu isimlerine bakıldığında direkt olarak favori yazılsa bile bunu oyuna yansıtmakta ve puan almakta güçlük çekiyor. İsimler büyük, kadro geniş ama maalesef performans zayıf. 

Bunun en görünen kısmının ise devamlı gidip gelen on numaralar ve santraforlardan ziyade, 4 - 2 - 3 -1 sistemindeki orta sınıf 8 numara performansının göz ardı edilemez olması. Oğuzhan in asist yapmasI, ara pas atması ve devamlI top kaybetmemesi icin yaklaşık 8 - 10 mac beklemek zorunda mıyız? 

Tolgay Arslan için ise gerçekçi olmakta fayda var. Açık ve net; Tolgay oyun kapasitesinin nerdeyse tamamına ulaşmış bulunmakta ama istenilen verim bir türlü alınamıyor. 

Beşiktaş'ın bu sezonki en iyi transferlerinden biri olarak lanse edilen Adem Ljajic takıma uyum sağlamakta güçlük çekiyor. İstatistiklerine bakılığında takıma alışmamış, eleştirilen Adem'in,  Oğuzhan ve Tolgay ikilisinin ofansif anlamda 5 - 6 maçta yaptıklarını tek maçta yaptığını görebiliyoruz. 

Hakkını yemeyelim; Oğuzhan da ve Tolgay da de kötü futbolcu değil, hatta çok yetenekliler... Ama büyük kulüplerde az verim veren futbolculara bu kadar toleransı olmamalı... İkisinde de uzun süreli sözleşmeler ve kısa süreli performanslar söz konusu.. Büyük kulüp futbolcusu, belli bir seviyede yetenekli ve mutlaka istikrarlı olmalıdır. Geçen sezonun hayal kırıklığı Lens ise çok şükür sonunda form tutmaya, hatta kendini bazı alanlarda aşarak sahanın orta bölümünden verkaçlarla gol atmaya başladı. 

Şenol Güneş'in kalitesi, Türk futboluna ve Beşiktaş'a kattıkları tabii ki tartışılmaz. Önceki senelere göre formsuz gözükse de yeterli kredisinin olduğu ve bazı kesimlerin istediği gibi gönderilmesinin Beşiktaş'a yarardan çok büyük bir hasara yol açacağı, ondan daha iyisini kolayca bulmanın bir hayal olduğu aşikar. Yine de, eğer aynı formasyonda devam edilecekse, her ne kadar zor olsa da biraz zaman harcayarak Adem'in takımı biraz benimsemesini sağlayıp 8 numaraya mevkiinde denemesini öneriyorum. 33'ünde sporcu olmaya karar veren süper yetenek Quaresma'dan son senelerinde maksimum verimi almaya devam edip,formda olan aynı mevkii oyuncusu Lens'i kulübede oturtmak yerine de forvet arkasına devşirilmesinin çokta imkansız olmadığını düşünüyorum. 

Ne de olsa artık bu takıma gönül verenler Oğuzhan ve Tolgay'ı beceremedikleri ve istemedikleri halde haftalarca, hatta aylar ve sezonlarca 10 numarada seyretti. Hem de  iki defansif orta saha oyuncusuyla sahada olma lüksüne sahipmiş gördüğümüz kadarıyla,oyun stiline uygun olmamasına rağmen..


Berk Özen 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI