Sert Tepki... Dernekler Ayağa Kalktı

Büyük Beşiktaş Platformu yaptığı açıklamada Beşiktaş-Denizlispor karşılaşmasına yandaş dernek üyelerinin localara alınmasına tepki gösterdi.

Büyük Beşiktaş Platformu, yaptığı basın açıklamasıyla Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş - Yukatel Denizlispor maçında tribünlere yönetime yakın grupların alınmasına tepki gösterdi. Beşiktaş Yönetimi'ne yakın derneklerin localarda ağırlanması camianın tepkisini çekti. 

Büyük Beşiktaş Platformu'nun yapmış olduğu basın açıklaması şöyle; 

''Beşiktaş- Denizlispor karşılaşması öncesi bazı medya sitelerinde ve dernek ile taraftarlarımız arasındaki sohbetlerde “Yönetime yakın dernek yöneticileri ve üyelerinin maçı localarda seyredeceği bilgisi yer almıştır. İlk bakışta inanmadığımız ve yönetimin dernek ve taraftarlarımız arasında “ayrımcılık” olarak nitelendirilecek bu davranışı sergilemeyeceğini düşünmüştük.

Ancak karşılaşmanın bitmesi ile birlikte maçı localarda izleyen dernek yöneticileri ve üyelerinin sosyal medya paylaşımları bizleri derin bir hayal kırıklığına uğratmıştır.   Pandeminin baş gösterdiği 2019-2020 sezonunda ücretini ödedikleri halde localarını kullanamayan loca sahipleri ile kombine hakkını tamamlayamayan taraftarlarımız ve üyelerimiz, Sn. Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin “futbolcularımız dahi indirim yapmadı” dediği bir dönemde hiçbir hak talebinde bulunmamış ve Beşiktaş’ımıza haklarını “FEDA” etmişlerdir.  

Beşiktaş’ımızın gerçek sahibi olan bu taraftarlarımızın böylesi bir mağduriyeti mevcutken “yönetime yakın dernek yönetimlerini ve üyelerini” misafir etmek adalet ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Beşiktaş’ta yönetime yakın olmanın bir takım ayrıcalıklar getirmesi uygulamasına son vereceğine inandığımız yönetimimizin ilk günden bu yana sergilediği “ayrıcalıklılar” uygulamasının kesintiye uğramadan devam etmesini şiddetle kınıyoruz. “Birlik beraberlik” sözlerinin sarf edildiği bu günlerde yapılan bu açıklamaların aslında gerçeği yansıtmadığını da böylelikle anlamış bulunmaktayız.  

Sn. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin yakın zamanda haklı olarak itiraz ettiği “Üye aidatlarının başkaları tarafından yatırılma” ve “bindirilmiş kıtaların” yeni bir versiyonunun stada dernek yöneticileri ve üyelerinin alınması ile “yeni bindirilmiş” kıtalar oluşturmanın bir başka versiyonudur ve bunun mevcut yönetim tarafından uygulamaya sokulması camia içerisinde zaten bölünmüş olan yapımızı daha da fazla böleceğine hiç kuşkumuz yoktur.

 
Diğer taraftan paylaşılan fotoğraflardan gördüğümüz üzere sn. yöneticilerimizin ve misafirlerinin maske ve mesafe kurallarını yok saydığını da üzülerek gördük. Yöneticilerimizin futbolcularla olan iletişimlerini ve temaslarını dikkate aldığımızda “Teknik direktörümüz Sergen Yalçın’ın ve futbolcularımızın” büyük uğraşlar vererek şampiyonluğa götürdüğü takımımızın kovid vakaları nedeni ile eksik kalmasına ve hükmen mağlubiyet almasına neden olacak bu tür davranışların bedeli ağır olacaktır.   


Son olarak derneklerimizin yönetime ya da yönetim içindeki kişilere hizmet için kurulmadığını, Beşiktaş’a hizmet için kurulduğunu hatırlatmak isteriz. Ayrıca Beşiktaş camiasının bütünlüğünü ve adaleti savunanlar ile “Beşiktaş’tan alanları değil, Beşiktaş’a verenleri” baş tacı edeceğini de biliyoruz.''

Büyük Beşiktaş Platformu

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI