Shane Larkin Beşiktaş'ı tercih etti

Türk vatandaşlığına geçen dünyaca ünlü Anadolu Efes'in yıldızı Shane Larkin, Beşiktaşlı oldu!

Türk vatandaşlığına geçen Anadolu Efes'in yıldızı Shane Larkin, Beşiktaşlı oldu! 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre, 6 Şubat’ta Türk vatandaşlığı başvurusu kabul edilen Larkin, Türk vatandaşlığına geçiş sırasında zorunlu olan nüfus kaydının tutulduğu yer olarak Beşiktaş ilçesini tercih etti. Böylece, çifte vatandaş olan basketbolcunun nüfus işlemleri İstanbul Valiliği bünyesindeki Beşiktaş İlçe Nüfus Müdürlüğü’nce takip edilecek.

Bilindiği gibi Anadolu Efes’te kariyerin en parlak dönemini geçiren basketbolcu Larkin, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 12. Maddesinin a bendi hükmüne göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararla Türk vatandaşlığını kazandı.

Adı ve soyadı değişmedi

T24'ün haberine göre; Anadolu Efes’teki başarılı kariyeri sonrasında Türk Erkek Basketbol Milli Takımı’nda oynaması için gereken Türk vatandaşlığı teklifini kabul eden basketbolcu Shane Larkin’in soyadının Karkin olduğu belirtildi.

Ancak Ajansspor'un Türkiye Basketbol Federasyonu kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre, yıldız oyuncunun isminde ve soyadında herhangi bir değişiklik olmadı. Shane Larkin, kendi adı ve soyadıyla Milli Takım için mücadele edecek. 

Larkin de açıkladı

Öte yandan yıldız basketbolcu, kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adımı değiştireceğime dair haberler doğru değil. . Doğduğum ismi Türk vatandaşlığımda da kullanmaya devam edeceğim" ifadesini kullandı.

Larkin nasıl Türk oldu?

Yasa hükmüne göre, Türkiye'ye sanayi tesisleri getiren veya bilimsel, teknolojik, ekonomik, sosyal, sportif, kültürel, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmeti geçen ya da geçeceği düşünülen ve ilgili bakanlıklarca haklarında gerekçeli teklifte bulunulan kişiler, haklarında yapılan araştırmalar sonrasında özel statüyle Türk vatandaşı oluyor.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI