Silahlar konuştu, 3 kişi tutuklandı!

Beşiktaş hisse senetlerinde neler oluyor?

Borsa Dünyasında Tutuklamalar: Ferhan Kaya ve 3 Kişi Tutuklandı

Borsa camiasının tanınmış isimlerinden Ferhan Kaya ve beraberindeki üç kişi, İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'nde görülen duruşmada tutuklandı. İşte detaylar:

22 Nisan'ı 80.40 taban fiyattan kapatan Beşiktaş hisseleri, 23 Nisan'da borsa kapalı olması nedeniyle işlem görmedi. 23 Nisan'da düşüş devam etti ve hisseler 72.40'la yine taban kapattı. Hisseler 25 Nisan'da 65.20, 26 Nisan'da 58.70, 29 Nisan'da da 52.85'e geriledi. Beşiktaş hisseleri dün de aralıksız taban rallisini sürdürdü ve borsada 47.58'le yine taban seviyede kapattı.

10 günde 10 Milyar düştü! 

Beşiktaş hisselerine 19 Nisan tarihinde 100 bin TL yatıran yatırımcının parası dün itibariyle 47 bin 580 TL'ye geriledi. Yani 10 günlük değer kaybı yaklaşık yüzde 50 oldu. Beşiktaş bu düşüşle piyasa değerinde de büyük erime yaşadı. 19 Nisan itibariyle piyasa değeri 21.5 milyar TL olan ve borsada işlem gören diğer spor şirketleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un toplam değerine ulaşan Beşiktaş, dün itibariyle 11.42 milyar TL'ye geriledi. Yani şirketin piyasa değeri de 10 milyar TL düşüş yaşadı.

Hala en doeğerli spor hisse senedi 

Ancak buna rağmen BJKAS koduyla işlem gören Beşiktaş A.Ş. şirketi hâlâ borsanın en değerli spor şirketi olma özelliğini koruyor. 2. sırada yaklaşık 9,7 milyar liralık değerle Galatasaray, 3. Sırada ise 8.5 milyar TL ile Fenerbahçe geliyor. Trabzonspor ise 5.7 milyar lirayla son sırada yer alıyor. Bu 10 günlük dönemde Beşiktaş'ı yaklaşık yüzde 10'luk değer kaybıyla Fenerbahçe takip ederken, Galatasaray hisselerinde çok önemli bir değişiklik yaşanmadı. Trabzonspor hisseleri ise yaklaşık yüzde 10 değer kazandı.

Tutuklananlar Arasında Tanınmış İsimler Var

Geçmişte Biotrend Çevre ve Enerji, Dagi, Anel Elektrik, Escar ve Nurol GYO gibi birçok hisse ile anılan borsacı Ferhan Kaya ve onunla birlikte hareket ettiği iddia edilen üç kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklananlar arasında Beşir Kaya, Talip Oruç ve Orhan Sönmezsoy bulunuyor.

Suçlamalar ve Tutuklama Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Ferhan Kaya ve diğer şahısların birden fazla kişiye yönelik tehdit suçundan tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildiği belirtildi. Mahkeme, delil yok etme ve müşteki ile tanıklara baskı yapıldığı şüphesiyle tutuklama kararı verdi. Şüphelilere adli kontrol hükümleri uygulanmadı.

Suçlamaları Reddettiler

Ferhan Kaya ve diğer tutukluların ifadelerinde suçlamaları reddettikleri bildirildi. Sorguda adı geçen Mehmet Akdere ve Ahmet Akdere'nin de olduğu öğrenildi.

Son Dönemde Beşiktaş Hisseleriyle Anılıyordu

Ferhan Kaya'nın, bir süre önce Zorlu Center önünde aracında silahlı saldırıya uğrayan Borsacı Mehmet Akdere ile bağlantılı olduğu konuşuluyordu. Son zamanlarda ismi özellikle Beşiktaş hisseleriyle anılıyordu.

Kaynak: Borsagündem

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI