Tek pozisyon 3 puan

Hürriyet Gazetesi spor yazarı Kenan Başaran'ın köşe yazısı

Beşiktaş, ikincilik şansını güçlendiriyor.

Beşiktaş, 90 dakika boyunca net pozisyon bulmakta zorlandı. Özellikle ikinci devre hücuma daha rahat çıksa da gol dışında Beto’ya düşen çok fazla bir iş olmadı.

BEŞİKTAŞ-Göztepe maçı benim için 30. dakikadan itibaren başladı. Öncesinde bolca esnedim tribünde. Yekpare şekilde sahasında kalan ve Beşiktaş’a 1 metre kare bile alan bırakmayan Göztepe, maçı uzun süre kilitledi. Güneş, beklentiler doğrultusunda Ljajic ve Kagawa ile başladı. Benim de birlikte görmeyi istediğim ikili, ne yazık ki kâğıt üzerinde durduğu gibi durmadı sahada. Kanada kim geçtiyse kâr etmedi. İdeal kanat Quaresma da etkili toplar taşıyamayınca Beşiktaş devreyi pozisyonsuz kapattı. Öte yandan hücumda basitçe kaptırılan 3-4 topta Göztepe çok hızlı çıkıp tehlikeler yarattı ki birinde de golü bulsa ama ofsayta takıldı. Adriano da sakatlanıp erkenden çıkınca geriden akıllıca çıkışlar da eksildi. Pozisyonuna göre en doğru istihdam Gönül ve Quaresma’lı sağ kanattı. Ama onlar da çok iyi anlaşamadı hatta küstükleri için Gönül, serbest vuruş kullanmak için uzaktaki topu isteyen Querasma’ya bakmadı bile!

Çocukça bir görüntüydü... İkinci yarıya Güneş’in Kagawa ve Ljajic’ten birini soyunma odasında tutup Lens’le başlamasını bekledim. Ama o, ezber bozdu. Evet, Lens’i aldı ancak çıkardığı isim sakatlanan Adriano’nun yerine giren Necip’ti. Güneş, Dorukhan’ı sağa çekerek 3’lü savunmaya geçti. Bu değişikliğin ne getirip götüreceğini daha göremeden 2. devrenin ilk dakikasında gol geldi. Göztepe’nin yapamadığını Beşiktaş yaptı: Kaptığı topu 3 pasta ağlara yolladı. Ljajic-Quaresma-Burak... Son derece estetik bir organizasyondu... Gol, Göztepe’nin bloklarını da parçaladı ve daha gel-gitli bir oyun izler olduk. Heyecan da arttı fakat iki taraf da kalecileri müşkül duruma düşürecek gol pozisyonu üretemedi. Beşiktaş, hücumda çok daha rahat boş alan bulsa da net pozisyon üretemedi, çok az şut çekti. Beşiktaş açıkçası 1 net pozisyondan 3 puan çıkardı.

ÖYKÜ’LER iÇiN BAĞIŞA

BEŞİKTAŞLI oyuncular ısınmaya ‘Kök Hücre Bağışı Hayat Kurtarır! Öykü Arin’e Umut Ol’ yazılı bir pankartla çıktı. Başta Öykü olmak üzere, kök hücre bekleyen herkes için kayıtsız kalmayalım. Takımın bu pankartla çıkması için son dakika devreye girerek kampanyaya destek sağlayan Beşiktaş Asbaşkanı Umut Güner ve stat direktörü Ahmet Ateş’e de tebrikler.

ŞENOL GÜNEŞ’i KUTLAMALI

ŞENOL Güneş’in Milli Takım’la resmen anlaştığı açıklandığında ve Beşiktaş ile de sezon sonuna kadar devam edeceğinin netleşmesinden bu yana en büyük kaygı şuydu: Siyah beyazlı takım konsantre olacak mı? Fakat, Beşiktaş’ta motivasyon kaybı yaşanmadı. Diyebilirim ki ligin ilk devresinde dahi siyah beyazlı futbolcular bu kadar konsantre olmuyordu maçlara. Bardağın dolu tarafından bakalım. Türkiye’de bu pek alışık olmadığımız bir durum. Evet, bir çok oyuncunun bireysel hedeflerinin olması da mücadeleyi bırakmamalarını sağlıyor ama Şenol Güneş’i de kutlamalı... Siyah beyazlı takım bu çizgiyi korursa, ikincilik için şansını güçlendirebilir. Vida savunmayı ayakta tutarken, Burak Yılmaz da olgun bir golcünün farkını bariz şekilde her maç ortaya koyuyor.

Maçın adamı: Vida.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI