TFF'den çok tartışılacak karar

TFF Tahkim Kurulu, 22 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda önemli bir karar aldı. İşte detaylar.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'nun aldığı flaş karar, müsabaka görevlilerine yönelik fiili saldırı için getirilen cezaların iptal edildiğini duyurdu. İşte kararın detayları:

TFF Tahkim Kurulu'ndan Önemli Karar

TFF Tahkim Kurulu, 22 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda önemli bir karar aldı. Toplantı sonucunda müsabaka görevlilerine yönelik fiili saldırı için getirilen puan silme ve alt lige düşürme cezalarını iptal etti.

Kararın Açıklanması

TFF'nin resmi açıklamasına göre, Tahkim Kurulu toplantısında Beşiktaş, Fenerbahçe, Kasımpaşa, MKE Ankaragücü, İstanbulspor, Pendikspor, Karagümrük, Sivasspor ve Adana Demirspor'un TFF Yönetim Kurulu tarafından 12 Ocak tarihinde futbol disiplin talimatının 44. maddesine eklenen yaptırımlara yönelik itirazları görüşüldü. Kurul, yapılan değerlendirme sonucunda bu itirazların oy birliğiyle kabul edilerek ilgili maddenin iptaline karar verdi.

Maddenin Eklenmesi

TFF Yönetim Kurulu, 12 Ocak tarihinde futbol disiplin talimatının 44. maddesine futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin müsabaka görevlilerine yönelik fiili müdahale içeren saldırılarında getirilen yaptırımları eklemişti. Ancak Tahkim Kurulu'nun aldığı kararla bu eklenen madde iptal edilmiş oldu.

Örnek Olay

TFF'nin kararından önceki bir örnek olarak, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşananlar verilmişti. Trabzonspor taraftarlarının sahaya inerek fiili müdahalede bulunması ve hakeme yabancı madde isabet ettirmesi gibi olaylar, bu tür cezaların gündeme gelmesine neden olmuştu.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI