THY Şampiyon

Türk Hava Yolları Bayan Voleybol Takımı Venüs Sultanlar Ligi'ne şampiyon olarak yükseldi.

2017 – 2018 Voleybol Sezonu 1. Lig Bayanlar Final Etabı karşılaşmaları, bugün, Efeler’de bulunan Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynanan üçüncü ve son gün karşılaşmaları ile tamamlandı.

Üçüncü gün karşılaşmalarının ilk maçında gruptan çıkmasını dün matematiksel olarak sonlandıran Pursaklar Voleybol ile iddiası bulunan Karayolları karşılaştı. Karayolları 25-20, 25-13, 18-25 ve 25-17’lik setlerle karşılaşmayı 3-1 kazandı.

Üçüncü gün karşılaşmalarının ikinci maçında ise dün Sultanlar Ligi’ne çıkmayı garantileyen Türk Hava Yolları ile Balıkesir Büyükşehir Belediyespor karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen maçta Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, 25-19 ve 25-21’lik setlerle 2-0 öne geçti. Pes etmeyen Türk Hava Yolları 25-23 ve 25-23’lük setlerle durumu 2-2’ye getirdi. Son sette de 15-13’lük galibiyete uzanan Türk Hava Yolları şampiyon olurken, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor da ikincilik şansını Türk Hava Yolları’na kaptırdı.

Bu sonuçların ardından puan cetvelini ilk ilk sırada tamamlayan Türk Hava yolları ve Karayolları takımları, Vestel Venus Sultanlar Ligi‘ne yükselen takımlar oldular.

Karşılaşmaların ardından düzenlenen kupa ve madalya töreninde THY‘e birincilik kupasını; TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger; madalyalarını ise; TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu ve TVF Milli Takımlardan Sorumlu Basın Sözcüsü Kurtaran Mumcu verdi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Bu başarıda emeği geçen tüm takım arkadaşlarımı ve teknik ekibimizi kutluyorum. Bize büyük bir mutluluk yaşattılar. Uzun yıllar atıl durumda kalan spor kulübümüz için iki yıl önce bir girişimde bulunduk ve bu iki yılda başarı için kenetlendik. İki yılın sonunda adımızı en üst lige yazdırarak da emeğimizin karşılığını aldık. Türk Hava Yolları markası ile ülkemizin gençlerine havacılığı sevdirdiğimiz gibi Türk Hava Yolları Spor Kulübü ile onlara sporu sevdirmeyi hedefliyoruz. En büyük hedeflerimizden biri de altyapımızı güçlü tutarak milli takımımıza oyuncu yetiştirmek, bunun yanında takımımızın Sultanlar Ligi’nde de zirvedeki yerini koruyacağından eminim. Türk Hava Yolları markasına daima yükselmek yakışır.”

THY Spor Kulübü Genel Sekreteri Ramazan Yıldırım, “Geçtiğimiz yıl başladığımız maratonla iki sezonda büyük bir başarı elde ederek Sultanlar ligi'ne yükseldik. Başta değerli başkanımız THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı olamak üzere teknik kadro, oyuncularımız, kulüp çalışanlarımız ve özellikle Aydın'daki Final maçlarında bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkürü borç bilirim. THY Bayan Voleybol takımı olarak ülkemizde zaten gelişmiş olan voleybolun daha da ileri seviyelere taşınmasına katkıda bulunmaya çalışacağız” diye konuştu.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI