Transferin şampiyonu Beşiktaş

Beşiktaş'ın transfer politikasını değerlendiren Fotomaç Gazetesi yazarı Turgay Demir, siyah-beyazlıların yeni oyuncularından övgüyle söz etti. İşte o yazı...

Son dakika Beşiktaş tranfser haberleri... Hareketli bir transfer dönemi geçiren Beşiktaş kadrosuna Weghorst, Dele Alli, Masuaku, Saiss, Redmond gibi önemli isimleri katmıştı. Beşiktaş'ın transfer politikasını değerlendiren Fotomaç Gazetesi yazarı Turgay Demir, siyah-beyazlıların yeni oyuncularından övgüyle söz etti. İşte o yazı... (BJK Haber Transfer)

TRANSFERİN ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ın bu transfer döneminde yaptıkları tarih sayfalarında çok özel notlarla yer alacaktır. Bir yandan yeniden anlaşma konusunda pek istekli olmayan Larin, Vida, Güven'le yollarını ayırırken diğer yandan problemli Jeremain Lens, Ljajic, Oğuzhan, Gökhan Töre, N'Sakala, Mehmet Topal, Douglas'ı gönderen Kartal'ın yaptığı yeni transferler de bildiğin Gılgamış Destanı gibi...

PREMIER LİG KARMASI

Wout Weghorst, Dele Alli, Arthur Masuaku, Romain Saiss, Nathan Redmond ve Cenk Tosun gibi geçen sezon Premier Lig'de geçiren yıldızları kadrosuna katan Kartal bir anlamda İngiliz Ligi'nin Türkiye fahri temsilciliğini de almış oldu!

Daha önce bu ligde oynamış olan Kevin N'Koudou, Gedson Fernandes ve Rachid Ghezzal da cabası.

Geride kalan transfer döneminde beş yerli, yedi yabancı olmak üzere toplam 12 yeni oyuncu alan siyah-beyazlılar, 15 milyon euro bonservis öderken, Rıdvan Yılmaz, Emirhan İlkhan ve Serdar Saatçi'yi de yurt dışına gönderirken 12.6 milyon euro gelir elde etti.

HURDA DEĞİL, YATIRIM

Beşiktaş'ın yaptığı transferlerin yaş ortalaması 26.3... Yani Avrupa'da emekliliği gelmiş olanları değil, MEYDAN OKUMAYA ve yeniden bir diriliş yaşamak isteyenlere yatırım yaptı Kartal, hurda almadı.

Bu vesileyle Ceyhun Kazancı kardeşimi de yürekten kutlarım. Muleka ve Fernandes gibi ömrünün baharındaki yetenekli oyunculara bonservis ödeyen Kartal, Weghorst, Masuaku, Dele Alli ve Redmond gibi YENİDEN PARLAMAK İSTEYEN yıldızları da bedelsiz olarak kiralayarak büyük iş yaptı.

KADRO GENİŞLİĞİ MUAZZAM

Ayrıca Emrecan Uzunhan, Tayyip Talha Sanuç, Tayfur Bingöl gibi oyuncularla yerli rotasyonu sınırlarını da kaliteli bir şekilde genişleten Beşiktaş transfer döneminin şampiyonudur, nokta.

Peki böyle bir kadro derinliği ve genişliği Kartal'ın oyununa nasıl yansıyacaktır? Bunu uzun uzun anlatmaya kalksak ansiklopedi olur kestirmesi ise şöyledir...

Son birkaç günde yapılan altı-yedi transfer katılana kadar Beşiktaş'ın özellikle orta saha ve sol kanatta rotasyonu son derece sınırlıydı.

Tecrübesiz teknik direktör Valerien Ismael de o dar kadroyu doğru yönetemeyince Alanya'da 3-0'dan puan verilirken, Sivas ve Karagümrük maçlarında da yapılan değişiklikler yürekleri ağızlara getirdi.

KULÜBE DE GÜÇLENDİ

Artık böyle şeyler yaşanmayacaktır. Salih, N'Koudou, Rosier, Gedson Fernandes ya da Josef oyundan düştüğünde Nathan Redmond, Kerem Atakan Kesgin, Tayfur Bingöl sahadaki kaliteyi koruyacaklardır.

Savunma için Tayyip Talha ve Emrecan Uzunhan aynı şeyi yapacaklardır. Uzatmayalım, özellikle Dele Alli ve Redmond üst düzey bir form yakaladıklarında Kartal çok farklılaşır, adeta bir Premier Lig takımı olur.

ALLI VE REDMOND FARKI

Tam bu noktada Valerien Ismael'in tüm ön yargılarını bir tarafa bırakıp pragmatik bir teknik adam gibi davranması çok önemlidir.

Weghorst, Cenk Tosun, Ghezzal, Muleka, Dele Alli, Redmond'tan hiçbirini küstürmeden, rakibe göre, oyuna göre, doğru tercihler yapması ve kimseyi küstürmemesi çok önemlidir.

Ismael bunu yapabilecek mi derseniz, şüphelerim çok ama Beşiktaş kadrosuna güvenim de çok çok çok fazla. Bu kadro Ismael'in hatalarını da yener bence.

Turgay Demir - Fotomaç 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI